Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 18,352
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 13,891
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 39,619
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 18-02-2014, 06:01 PM
zamanbisnes zamanbisnes is offline
Super Active

zamanbisnes's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Jan 2013
Posts: 7,542
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Baca dengan jelas - Ketahui gangguan jin dalam badan anda

https://www.youtube.com/watch?v=cbc77wvkxhU

ADAKAN ANDA MEMPUNYAI MASALAH BERIKUT?

Nasihat saya cepat2 berubat sebelum merebak pada ahli keluarga kita..Saya syorkan anda semua agar buat rawatan pada perubatan Islam yang terdekat..

KETIKA BERJAGA
1.SELALU PENING ATAU SAKI KEPALA
2.BERAT UNTUK BERIBADAH
3.SELALU STRESS
4.BADAN LEMAH PADA PINGGAN ,BELAKANG TANPA
PENJELASAN MEDIKAL
5.SAKIT PADA SENDI
6.WAS-WAS PADA KETIKA SOLAT
7.CEPAT MARAH ATAS PERKARA KECIL
8.BOLEH MENJANGKAKAN APA TERJADI
9.SUKAR MENDAPAT JODOH ATAU MENDAPAT ZURIAT
10.PASANGAN SUAMI ISTERI SELALI BERGADUH SEHINGGA
BENCI MEMBENCI
11.BADAN LEMBAM TERUTAMA PADA LENGAN DAN PEHA

KETIKA TIDUR

1.SUKAR TIDUR
2.SELALU TERJAGA DALAM TERKEJUT
3.MIMPI NGERI
4.MENGERTIP GIGI KETIKA TIDUR
5.MIMPI JATUH DITEMPAT TINGGI
6.MIMPI BERADA DIPERKUBURAN
7.BERCAKAP KETAWA KETIKA TIDUR
8.MIMPI LEMBAGA ATAU MAKHLUK ATAU BUDAK


Baca secara jelas dan terang

Jika anda lafaz ikrar ini secara tersekat2,menangis atau suara anda berubah atau pelihatan rabun ini atau menangis tiba2.Ini Menandakan jin ada didalam badan anda.

Jika anda terasa apa2 sila pm saya...kita sama2 berkongsi pendapatan dan idea tentang gangguan dalam hidup kita

Pertama kali anda perlu Baca

1.Istifar 3x
2.Bismillah 1x

IKRAR PEMUTUS JIN SIHIR ATAU JIN SAKA

Bismillahirahhmanirahim

Ya Allah , sesungguhnya saya & mewakili keluarga saya dengan penuh
sedar & insaf dgn ini mengisytiarkan :

1 Memutuskan semua perjanjian atau ikatan yg kami atau orang sebelum
kami pernah lakukan secara sedar atau tidak dengan golongan jin
sekiranya ada

2. Mengharamkan tubuh kami dr dimasuki atau dijadikan sebagai tempat
tinggal apa jua jenis jin

3. Menegaskan bahawa kami hanya bergantung kepada perlindungan &
pertolongan Allah.

Ya Allah mulai dari saat ini :

Saya haramkan semua makanan saya,minuman saya,seluruh anggota tubuh saya
dari semua jin di dalam & di luar tubuh saya atau yang menggangu
saya,

Sekiranya Ya Allah

Mereka makan , minum , guna , ganggu , jadikanlah Ya Allah semua
pemberian & milikMu itu Ya Allah sebagai racun,

Racun yg amat panas
Racun yg amat bisa
Racun yg membakar
Racun yg membunuh

Semua jin-jin itu Ya Allah

Dengan hak Lailahaillallah Muhamadurasulullah

Amin 3x Ya Rabbal A'lamin


Testimoni carigold


Quote:
Originally Posted by Farah_anne
salam...setelah saya baca ayat kat post saudara tu mmg tetiba mcm ada berdesup angin trus ke otak saya...x tau la mcm mana nak terangkan.adakah itu salah satu gangguan?saya pun mmg tgh berubat skg...sejak minggu lepas dada saya berat mcm tersekat dan asyik seram sejuk sampai sesak nafas...saya tgh buat rawatan homeopathy & rawatan spiritual jugak...adakah saudara pun ada buat rwatan islam ni?tq
Quote:
Originally Posted by bowthugz69 View Post
aku baca ikrar tu TT... terasa tengkuk sblah kanan mcm geli˛ dan bulu roma lengan kanan meremang tiba˛.....

mcm sedara yg diatas.. bleh meramal bnde yg akan terjadi.. ttp, stakat ni.. dkat 10x bleh rasa bnde buruk akan jd dgn bulu kening seblah kiri akan brgerak˛ spjg hari.... esok or lusa pasti akan sesuatu yg x elok akan jadi... dkat 10x kali jd dan dkat 10x jgk tepat.....

hal yg elok xda lak bg signal... huhu.....
Quote:
Originally Posted by kama_rull View Post
boleh menjangka apa akan terjadi..... selalu jadi kat aku.... rugi lah kalau nak buang.... pasal aku akan mengelak terlebih dahulu atau pun berhati2 ....
Quote:
Originally Posted by mir.minimalis View Post
TT saya nk tanya pendapat..semalam saya ada baca ikrar yg tt bagi tu(baca dalam hati) tapi takde rasa apa2 yg pelik. Tapi semalam masa saya tgh mamai nk tidur, saya terasa mcm bermimpi tapi saya juga rasa mcm saya sedar cuma ta mmpu nk bangun.. mimpi tu sy ta brapa nk igat dengan jelas, tapi yg pasti dlm mimpi tu sy dikacau syaitan dan sy baca ayat2 suci al-quran yg saya sendiri ta pnh dengar, kemudian sy baca surah al-ikhlas dan al-fatihah and saya kemudian ada cabar bnde tu untuk menjelma. lps sy cabar tu sy rasa dan dengar bunyi angin kuat mcm ribut dlm bilik saya dan terasa mcm ada something bediri sebelah saya. waktu tu sy betul2 rasa saya dah sedar sbb sy dpt bukak mata(tapi mata rasa berat nk terbukak) dn pandang langsir bergoyang kuat. (waktu tu saya masih lagi baring ats katil, tapi ta mmpu nk bngun)
sebabkan saya dah panik saya cuba goncang kepala saya kuat2 dan tersedar dan ribut ke apa ke semuanya tade..

minta pndapat TT, ini mimpi mainan tidur atau apa ea?? sebab sebelum ni slalu jugak jadi, rasa mcm dah sedar, tapi ta boleh nk bngun dan rasa mcm ada seseoran yg perhati sy masa tu.
(tapi yg ribut2 bagai ni semua ta prnh jdi sbmlum ni)
Quote:
Originally Posted by Jutawan Melayu View Post
berkesan TT,saya baca pun meremang,mmg ada barang
Quote:
Originally Posted by Anonymous89 View Post
lau bace ikrar ni badan rase meremang je ade gak ke ... ke mcm mane ?
Quote:
Originally Posted by noct
salam tt. saya ade bace ikrar tu pg td tp xde rase ape2 pon. tp time saya tido lepas solat jumaat saya mimpi saya menangis teresak2 rasa mcm btol tp saya x tau saya menangis sbb apa. adakah itu gangguan?
Quote:
Originally Posted by fBi_teCh View Post
Aku selalu je mimpi kena tindih, skrang ni tido tak telentang pun kena. Masa tidur selalu dgr org cakap2 datang dari belakang, kacau aku tidur. Nak bangun tak boleh, rasa berat semacam je... baby aku ngn bini ada sikit gangguan selalu ngis baby ni. Adakah ada jugak gangguan ni.
Quote:
Originally Posted by zulmnster View Post
Memang benar..... setiap yang terasa itu ada gangguan jin. Saya dah suruh isteri saya membaca ikrar ini.... Immediate terus dia rasa seram sejuk. Dia memang ada gangguan dan sedang berubat. Saya baca sedikit saja pun dah mula ada terasa.

Lepas ni kalau mana-mana sahabat kita yang nak membaca, siap sediakan kamera infra red atau night vision, dan suruh kawan kita yang ada gangguan baca.... Manalah tau boleh nampak atau jadi macam uncle seekers plak. Sebab memang jelas, bila kami baca, memang ada reaksi, paling kurang pun rasa seram sejuk. memang itu menunjukkan ada gangguan. terima kasih kepada tuan tanah.... semoga Allah berkati tuan dengan perkongsian ilmu tuan ini. Jazakallahu khairan kathira....
Quote:
Originally Posted by ieda_0205 View Post
ermm.. lenguhnya bahu dan sendi tangan nak menaip kat sini..
Quote:
Originally Posted by ieda_0205
Saya dah baca ikrar tu dalam hati.. Sekarang bahu sangat berat sangat kiri dan kanan, jantung sy rasa sesak, sendi tangan sy lenguh.. Semua perkara yg awak tuliskan sy alami, saya tak pernah berubat kat mana mana.. Sbb saya susah nak pergi.. cuma ada seorang kawan bagitahu dia nampak sesuatu pada saya..tapi saya cuba untuk tak percaya..

Masa saya menaip pada tuan ni, jantung sy berdebar dan bahu sy jadi lenguh..
Quote:
Originally Posted by wanlan View Post
kepala jd pening...
Quote:
Originally Posted by PuTeRa84 View Post
tadi petang dh baca.. lepas sejam ada rasa bergerak2 kat kulit bahu kanan.. mlm nie sebelum tidur nak baca lagi...
Quote:
Originally Posted by tugar89 View Post
tt...kenapa suara sy jdi garau n besar bila baca..lepas habis ayat kaki rasa sejuk gileeeerr...
Quote:
Originally Posted by abg_misai View Post
Mata kanan rabun jap
Quote:
Originally Posted by ZURA-SAN View Post
assalam TT.

saya baru lepas baca.
kepala jadi pening dan goyang2 ke belakang tetiba..
tangan jadi macam kena semut2.

adakah tu satu gangguan?
Quote:
Originally Posted by neddya
Assalam bos...
sy dh baca ikrar tu....
sy rase mcm seram sejuk...
n tiba2 jantung berdegup laju....
n mcm rase darah laju naik kepala...
ape maksud die eh....???

sy ad la jg kne tanda2 dlm senarai gangguan...tp sy x pasti samada betul ke sy terkena gangguan...

sy punye bakal tunang pernah mimpi yg jin ugut die...supaya tinggalkn sy... die penjaga saya... dalam mimpi tu die muncul dgn wajah betul....badan besar tinggi.... ade 2 tanduk belakang kepala... mata merah...berbulu hitam.. ha...confused
Quote:
Originally Posted by feroz3004 View Post
masa sy baca ikrar tu on da spot meremang bulu tengkuk den. petunjuk ada jin kah?
Quote:
Originally Posted by azarulez View Post
rasa darah nak ke otak n berkumpul kat ubun2..telinga kanan rasa panas.
Quote:
Originally Posted by mdfahmi69 View Post
kalau bagus boleh diamalkan selalu...
Quote:
Originally Posted by gshockman View Post
salam tt
lepas baca ikrar ni
mcm2 bunyi klua
bisikan wahai anak adam..
bunyi org naik tangga..
gayung kt tandas mcm kene baling..

mcm mane 2 TT?
ape patut sy buat
Quote:
Originally Posted by marlen View Post
2x baca 2x rs nak muntah tp 2nd time baca lg teruk,sakit kat sendi dgn kat atas kepala..igt kan dah xde..
Quote:
Originally Posted by northbioasli View Post
ada satu pesakit baca ikrar ini..kepala jadi karan
Quote:
Originally Posted by Dewa19 - Kangen View Post
bro,apa nama,anak dara rakan setugas "terus padam" pas baca.dia dah lama kerasukan,dulu hijab dia tebuka,tp rakan setugas bawa p berubat dan dah katup..

ada apa nasihat lain atau akal tuk kejadian nie?cuma nak tambah ja la,sebab rakan setugas ngan bini dia pun perawat dah bagi ayat2 tuk cover kerasukan yang minor..

afdhal x kalo dbuat berulang kali atau gmana?
Quote:
Originally Posted by Al-Hafiz
salam tuan

saya minta isteri baca

dia menangis sikit

lepas tu berhenti


lepas tu dia kata masa baca

dada dia berat


dan sedih


saya tak baca ikrar lagi


isteri saya memang sangat panas baran

tapi saya sayang dia

bila dia baik

sangat baik

tapi bila dia marah

dia macam bukan dia



nak berubat di mana pun tak tahu

ayah mertua saya pun berubatkan orang

tapi isteri tak mahu berubat dengan ayah

isteri syak ada benda halus


sebab ada kain kuning

mohon advice

saya dah lama sabar

dah 11 tahun

anak dah 4


terima kasih
Quote:
Originally Posted by Zordeck
Salam tn,

dkt mana kalau nk berubat secara islam?

Isteri sy kalau stress, hal2 kecik, mmg akan cepat marah.

Mohon nasihat dr tn
Quote:
Originally Posted by palohhinai View Post
seram tt lama pulak meremangnye. terus aku amik air sembahyang dan g sembahyang.
Quote:
Originally Posted by SangGuna View Post
meremang baca dan ada 3 perkataan yang tersekat sedikit..hm...seram.
Quote:
Originally Posted by phreak.kid View Post
sebelum ni saya dah 2-3 kali baca ikrar ni. tapi semalam try baca balik lepas berbulan dah tak baca. mula2 ok je, masa baca langsung takde rasa apa2. tapi balik kerja dalam kul 6:30ptg camtu dah start rasa lain macam. badan mengigil2, seram sejuk 1 badan. magrib tu makin menjadi2 menggigil dan lemah 1 badan. end up menangis teresak2 sampai housemate pun risau.

malam tadi demam panas, tak boleh tido sampai la subuh. lepas subuh tadi baru ok.

Last edited by zamanbisnes; 12-10-2016 at 02:37 PM..
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 18-02-2014, 06:03 PM
aeolian aeolian is offline
Active Plus

aeolian's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,765
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

ni mesti ganguan setan kan tt?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 18-02-2014, 06:04 PM
Ran Ran is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,628
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 5
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Apasal byk sgt typing error nih..haha
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 18-02-2014, 06:06 PM
zamanbisnes zamanbisnes is offline
Super Active

zamanbisnes's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Jan 2013
Posts: 7,542
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ya gannguan jin mengganggu hidup kita...sape ada pengalaman diatas??
Quote:
Originally Posted by aeolian View Post
ni mesti ganguan setan kan tt?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 18-02-2014, 06:08 PM
munirahh88 munirahh88 is offline
Regular

munirahh88's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Dec 2010
Posts: 426
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Mengertip gigi tu mmg ada something ke..sebab adik dgn husband jadi mcm tu time tido n diorang xsedar pun...bila saya record diorang pun pelik
__________________
Terima kasih Allah...aku bahagia kini
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 18-02-2014, 06:09 PM
aeolian aeolian is offline
Active Plus

aeolian's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,765
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zamanbisnes View Post
ya gannguan jin mengganggu hidup kita...sape ada pengalaman diatas??
banyak jugak la simptom2 spt diatas ada pada saya, tp saya biar je setakat ni.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 18-02-2014, 06:09 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 103,693
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 2533
Dislikes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

betol ke dalam diri setiap orang mmg ada jin die..tgk sape kuat la..klo jin kuat mmg jadi gini la
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 18-02-2014, 06:12 PM
zamanbisnes zamanbisnes is offline
Super Active

zamanbisnes's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Jan 2013
Posts: 7,542
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sy nasihat tuan jgn biarkan lama2..pergi periksa peruabatan islam syifak yang berdekatan...gangguan diatas ni akan memberi kesan pd org sekeliling kita...
Quote:
Originally Posted by aeolian View Post
banyak jugak la simptom2 spt diatas ada pada saya, tp saya biar je setakat ni.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 18-02-2014, 06:15 PM
zamanbisnes zamanbisnes is offline
Super Active

zamanbisnes's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Jan 2013
Posts: 7,542
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

setiap manusia yang lahir akan ada 2 Qarin ...QARIN dari golongan JIN dan QARIN dari golongan Malaikat..2 makluk ni akan menyasut kita..Qarin malaikat mengajak pd kebaikan
Quote:
Originally Posted by baru nak belajar View Post
betol ke dalam diri setiap orang mmg ada jin die..tgk sape kuat la..klo jin kuat mmg jadi gini la
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 18-02-2014, 06:16 PM
aeolian aeolian is offline
Active Plus

aeolian's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,765
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zamanbisnes View Post
sy nasihat tuan jgn biarkan lama2..pergi periksa peruabatan islam syifak yang berdekatan...gangguan diatas ni akan memberi kesan pd org sekeliling kita...
apa efek dia ya? org2 tu akan jadi biol mcm saya ke?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:09 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you