Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 15,371
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 11,842
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 37,301
More...
Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 28-12-2016, 08:00 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 12,757
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 22
Dislikes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by hum View Post
digi 4g tak banyak tempat ada..kalau maxis dengan celcom je yang luas..

digi kalau dpt h+ dah ok dah..speed lebih kurang celcom/maxis 4g
Betul.____
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #102  
Old 28-12-2016, 08:14 PM
BOCEH BOCEH is offline
CG Top Poster Club

BOCEH's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: May 2009
Location: whatsaap : 014 253 6885
Posts: 27,479
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to BOCEH
Default

bg pengguna yg suka fb atau ringan2 user sesuai sgt plan ni
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #103  
Old 28-12-2016, 08:19 PM
aduka1985 aduka1985 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 412
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Hari tu ada la topup rm50 paa tu beli internet 10gb rm50 tu....sehari lepas tu ingat nak saje nak beli 1gb rm3 daily sebab x mau guna kuota 10gb...ok lepas purchase berjaya 1gb rm3 tu dah habis ok laaa..sebab dlm hati ada 10gb tu x usik pon....tapi makin pelik sebab internet slow n kadang2 x access pon...so cek balance tekejut sebab kuota tinggal 0..mana lak kuota 10gb aku tu...

***call centre celcom .CS bgtau kuota 10gb encik dah terbatal sebab ada purchase kuota 1gb rm3 tu.
***pas tu aku tanya lah apsal x ada notification masa nk purchase rm3 1gb tu kuota lama akan terbatal
***CS tu rasa besalah dan kesian kat aku...tapi dia cakap memang celcom tak akan hantar lagi notification reminder tu sebab policy baru
**aku bgtau kalau macam tu namanya nak mencuri sebab dgn niat saje perangkap org yg tak tau

***aku x marah kat cs tu..cuma aku minta tlg cs tu buat report.celcom jgn buat macam ni sebab rupanya kawan aku pon terkena kes yg sama.

Bg duit pree kat celcom..nak buat macam tu sila remind dekat customer kuota lama akan terbatal.

X pa la depa nak curi duit aku.tapi aku bgtau dlm forum so jgn tekena macam aku....

Hati2 dengan daylight robery ni.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #104  
Old 28-12-2016, 08:24 PM
Senja Nan Merah Senja Nan Merah is offline
Junior

Senja Nan Merah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2015
Posts: 93
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Baru je hari ni mula guna plan ni... RM50 untuk 10G tp burung hantu dah hilang...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #105  
Old 28-12-2016, 08:25 PM
BOCEH BOCEH is offline
CG Top Poster Club

BOCEH's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: May 2009
Location: whatsaap : 014 253 6885
Posts: 27,479
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to BOCEH
Default

Quote:
Originally Posted by aduka1985 View Post
hari tu ada la topup rm50 paa tu beli internet 10gb rm50 tu....sehari lepas tu ingat nak saje nak beli 1gb rm3 daily sebab x mau guna kuota 10gb...ok lepas purchase berjaya 1gb rm3 tu dah habis ok laaa..sebab dlm hati ada 10gb tu x usik pon....tapi makin pelik sebab internet slow n kadang2 x access pon...so cek balance tekejut sebab kuota tinggal 0..mana lak kuota 10gb aku tu...

***call centre celcom .cs bgtau kuota 10gb encik dah terbatal sebab ada purchase kuota 1gb rm3 tu.
***pas tu aku tanya lah apsal x ada notification masa nk purchase rm3 1gb tu kuota lama akan terbatal
***cs tu rasa besalah dan kesian kat aku...tapi dia cakap memang celcom tak akan hantar lagi notification reminder tu sebab policy baru
**aku bgtau kalau macam tu namanya nak mencuri sebab dgn niat saje perangkap org yg tak tau

***aku x marah kat cs tu..cuma aku minta tlg cs tu buat report.celcom jgn buat macam ni sebab rupanya kawan aku pon terkena kes yg sama.

Bg duit pree kat celcom..nak buat macam tu sila remind dekat customer kuota lama akan terbatal.

X pa la depa nak curi duit aku.tapi aku bgtau dlm forum so jgn tekena macam aku....

Hati2 dengan daylight robery ni.
yg ni betul2 kena kelentong
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #106  
Old 28-12-2016, 09:12 PM
ecomoda012 ecomoda012 is offline
Active Plus

ecomoda012's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,311
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aduka1985 View Post
Hari tu ada la topup rm50 paa tu beli internet 10gb rm50 tu....sehari lepas tu ingat nak saje nak beli 1gb rm3 daily sebab x mau guna kuota 10gb...ok lepas purchase berjaya 1gb rm3 tu dah habis ok laaa..sebab dlm hati ada 10gb tu x usik pon....tapi makin pelik sebab internet slow n kadang2 x access pon...so cek balance tekejut sebab kuota tinggal 0..mana lak kuota 10gb aku tu...

***call centre celcom .CS bgtau kuota 10gb encik dah terbatal sebab ada purchase kuota 1gb rm3 tu.
***pas tu aku tanya lah apsal x ada notification masa nk purchase rm3 1gb tu kuota lama akan terbatal
***CS tu rasa besalah dan kesian kat aku...tapi dia cakap memang celcom tak akan hantar lagi notification reminder tu sebab policy baru
**aku bgtau kalau macam tu namanya nak mencuri sebab dgn niat saje perangkap org yg tak tau

***aku x marah kat cs tu..cuma aku minta tlg cs tu buat report.celcom jgn buat macam ni sebab rupanya kawan aku pon terkena kes yg sama.

Bg duit pree kat celcom..nak buat macam tu sila remind dekat customer kuota lama akan terbatal.

X pa la depa nak curi duit aku.tapi aku bgtau dlm forum so jgn tekena macam aku....

Hati2 dengan daylight robery ni.

perghhh...memang senang buat duit mcm ni

lagi 2-3 bulan tukar plan lagi
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #107  
Old 28-12-2016, 09:41 PM
DcoE DcoE is offline
Active Member

DcoE's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2010
Location: bumi
Posts: 1,071
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kalau kekalkan auto renew tak hilang kot IBH dia..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #108  
Old 28-12-2016, 11:21 PM
aduka1985 aduka1985 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 412
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BOCEH View Post
yg ni betul2 kena kelentong
Ya betoi...CS tu pon dia rasa memang x betul cara ni.perangkap samar dah la depa perkenal plan baru tapi x bgtau syarat n rule....pada kawan2 sume pls hati2....duit susah nak cari.

Patut clearkan bgtau kalau kita purchase 1gb daily tu...kuota lama batal auto.ni senyap aje..sebelum ada plan ni x penah pon kena macam ni.dasat ye skang cara org nk curik duit....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #109  
Old 01-01-2017, 09:35 AM
capachou capachou is online now
Active Member

capachou's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,958
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

celcom... pilihan ke 3 atau ke 4 kot.. aku tak suka celcom service hahaha
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #110  
Old 01-01-2017, 11:03 PM
eduardo eduardo is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2014
Posts: 145
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

aku try plan xpax - no kelentong nie, surf intenet biasa, lambat je speed dia...
tapi tgk youtube, laju jer...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:35 AM.


Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you