Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Expert Advisors

Forex Expert Advisors This section discuss EAs and their techniques, how-to, and development of the systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 24-11-2012, 09:27 AM
snooker372 snooker372 is offline
Regular

snooker372's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 882
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

salam masta...masih cuba dok pahamkan apa masta cakap...kalau cam nie lak ok ka DD?
Attached Images
File Type: jpg DD.jpg (80.6 KB, 42 views)
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 24-11-2012, 04:14 PM
vastavista vastavista is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,308
Thanks (Received): 187
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
bro,sebanarnye saya x dapat tangkap ape yg bro maksudkan??


maksud bro,,buat ape trade gune modal besar sampai 10000 jika sekadar drawdown 20%??

dan lebih baik bermodalkan 100usd dan drawdownnye 60% atau lebih??

adakah maksud bro, kita jgn perjudikan 10000usd utk drawdown yg kecik sedangkan kita boleh dapat drawdown yg besar jika ea bermodalkan 100usd?


adakah modal 100 usd dengan drawdown 60% profitnye lebih tinggi dari modal 10000 dengan drawdown 20%?

cube bro bg contoh setiing dan kiraan supaya saya dan mungkin rakan2 lain leh paham gak



.
maksudnye tuan ada modal usd1000...

tapi tuan test kt stategy tester modal 10k dan tunjuk MD paling tinggi usd1000..atau 10%...

tapi bila tuan guna modal usd1000 pakai EA yg sama..tuan boleh MC..
Reply With Quote
  #13  
Old 24-11-2012, 04:33 PM
Signal_FX Signal_FX is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 279
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ada modal 10K tak
Reply With Quote
  #14  
Old 24-11-2012, 04:42 PM
haudli haudli is offline
CG Top Poster Club

haudli's Avatar
 
Trader Rating: (139)
Join Date: Jul 2009
Location: EXNESS-Broker Scalping Terbaik
Posts: 47,282
Thanks (Received): 427
Likes (Received): 3
Blog Entries: 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
maksudnye tuan ada modal usd1000...

tapi tuan test kt stategy tester modal 10k dan tunjuk MD paling tinggi usd1000..atau 10%...

tapi bila tuan guna modal usd1000 pakai EA yg sama..tuan boleh MC..
ok,,paham bab ni,
maknanye tuan suruh gune ea yg jika drawdown nye 60% kat akaun bermodal 100 dan
drawdownnye dianggarkan 6% di akaun 1000 usd??

dan utk ape sediakan modal 1k usd utk ea tersebut jika dengan hanya 100 usd kita boleh dapat pulangan yg sama setiap bulan, betul ke??
Reply With Quote
  #15  
Old 24-11-2012, 05:00 PM
vastavista vastavista is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,308
Thanks (Received): 187
Likes (Received): 2
Active Level
Default

pulangan ikut nisbah lot yg dikira ikut MM modal anda...

Benda ni hanya untuk pastikan akuan Live anda dapat bertahan jika ada ombak di laut..
Reply With Quote
  #16  
Old 30-11-2012, 04:28 PM
elnino25 elnino25 is online now
Super Active

elnino25's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2010
Posts: 6,491
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

hmmm byk kena blaja nk vastavista nie..hehe..
Reply With Quote
  #17  
Old 30-11-2012, 04:41 PM
frxgroup8 frxgroup8 is offline
Active Member
XM Official
Introducing Broker

frxgroup8's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,312
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Salam..

Kalau Modal USD100..akaun bukan mikro...pastu negatif floating sebanyak 60%...tak la teruk sgt...

Nk tau bagus atau tk EA ialah bukan tgok graf mencanak keatas je..

Tapi kena tgok Maximal drawdown..dalam modal yg kecil..

Bukan tgok MODAL USD10000 tapi drawdown USD2000 = 20%MD..Cam ni tk bagus..

Sebab apa?sebab modal korang kecil..jadi nk selamat kn?tanpa MC..

Kalau nk tips..leh bincang sini..

Sama2 kita kaji...
setuju...
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #18  
Old 01-12-2012, 02:58 PM
bebeggoreng bebeggoreng is offline
Active Member

bebeggoreng's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,284
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
KALAU MODAL BESAR cth 10k TAPI drawdown hanya 10%..apa gunanye..?
yg penting tu konsisten je, tinggal set ke micro account selesai tu
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #19  
Old 18-10-2016, 12:31 PM
asdasdasd asdasdasd is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2011
Posts: 12,514
Thanks (Received): 301
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
KALAU MODAL BESAR cth 10k TAPI drawdown hanya 10%..apa gunanye..?
tengok lot juga. lot 0.01 dah dd 10% dengan modal 10k, itu dah kira bahaya.

lot 1 tapi dd 10% dengan modal 10k, itu kira ok bagi saya..

dd bermaksud berapa banyak modal kena makan sbb kena TP.

just my 2sen..
Reply With Quote
  #20  
Old 18-11-2016, 06:01 PM
tomosie tomosie is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2014
Posts: 565
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Saya rasa ni salah pengertian. Drawdown besar tak mesti profit besar? Yg bagus DD kecil profit besar. Dan harua dalam bentuk persen. Semua perusahaan besar pasti untuk melihat kemajuannya pasti dalam bentuk persen
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump