Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #371  
Old 11-01-2017, 10:16 PM
cashman cashman is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 567
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 58
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zamanbisnes View Post
terbaik tuan...tuan seorang berilmu ....

semoga kita jauh dr gangguan syaitan...
Hahaha org yg sokong u..terus u acknowledge dia as seorg yg berilmu

I xkisah pun if pd pandangan u..i hanya keyboard warrior..x berilmu tapi nyalak kuat etc

Hanya beritahu & ingatkan
1.yg ikrar u ni tiada dlm Syariat Allah. Jin adalah perkara ghaib..perkara ghaib ni, kita jgn memandai2..ikut je apa yg Allah & Nabi SAW beritahu
2.if u xcaya..belajar la Tafsir AQ..verify sendiri

Quote:
Originally Posted by zamanbisnes View Post
sekadar perkongsian...semoga allah selamatkan kita dr gangguan
Nak Allah selamatkan kita..tapi kitab wahyu Allah toksei belajar..payah la bro (i bukan ngata u ye)

Jom TT & pembaca sekelian..tinggalkan perkara yg bukan bersumberkan AQ & Sunnah..dan mula belajar kitab wahyu Allah Taala

Al-Furqān:30 - Dan berkatalah Rasul: "Wahai Tuhanku sesungguhnya kaumku telah menjadikan Al-Quran ini satu perlembagaan yang ditinggalkan, tidak dipakai".
__________________
Mari Belajar Memahami Makna 30juz AlQuran
http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=634801
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #372  
Old 11-01-2017, 10:49 PM
sexy-angel sexy-angel is offline
Active Plus

sexy-angel's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 4,782
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cashman View Post
Hahaha org yg sokong u..terus u acknowledge dia as seorg yg berilmu

I xkisah pun if pd pandangan u..i hanya keyboard warrior..x berilmu tapi nyalak kuat etc

Hanya beritahu & ingatkan
1.yg ikrar u ni tiada dlm Syariat Allah. Jin adalah perkara ghaib..perkara ghaib ni, kita jgn memandai2..ikut je apa yg Allah & Nabi SAW beritahu
2.if u xcaya..belajar la Tafsir AQ..verify sendiri



Nak Allah selamatkan kita..tapi kitab wahyu Allah toksei belajar..payah la bro (i bukan ngata u ye)

Jom TT & pembaca sekelian..tinggalkan perkara yg bukan bersumberkan AQ & Sunnah..dan mula belajar kitab wahyu Allah Taala

Al-Furqān:30 - Dan berkatalah Rasul: "Wahai Tuhanku sesungguhnya kaumku telah menjadikan Al-Quran ini satu perlembagaan yang ditinggalkan, tidak dipakai".
boleh tak u tolong tunjukkan cara yg betul mengikut syariat islam..
i dalam proses belajar...kalu u tunjukkan sgt membantu...
ramai org..ramai pandangan...tak perlu gaduh..
Reply With Quote
  #373  
Old 12-01-2017, 12:56 AM
zamanbisnes zamanbisnes is offline
Super Active

zamanbisnes's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Jan 2013
Posts: 8,015
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

semoga kita dapat lindungi dr ganggaun syaitan

Quote:
Originally Posted by redz0ne View Post
Alhamdulillah xde rasa apa2.
Reply With Quote
  #374  
Old 12-01-2017, 01:06 AM
zamanbisnes zamanbisnes is offline
Super Active

zamanbisnes's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Jan 2013
Posts: 8,015
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

wasalam...tuan boleh lihat ni...darul syifa dimalaysia...http://blog-mommy-daddy.blogspot.my/...ssyifa-di.html
Quote:
Originally Posted by Hayy View Post
Salam..tuan2..ada xcontact2 tuk rawatan Islam.
Spe2 boleh share ke..tq..
Reply With Quote
  #375  
Old 12-01-2017, 06:00 PM
cashman cashman is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 567
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 58
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sexy-angel View Post
boleh tak u tolong tunjukkan cara yg betul mengikut syariat islam..
i dalam proses belajar...kalu u tunjukkan sgt membantu...
ramai org..ramai pandangan...tak perlu gaduh..
U belajar apa?
Duk area kl?

I bukan nak gaduh
Kesian je..thats why i ingatkan
Nak terima or tak, tiada paksaan
But why not verify sendiri dgn belajar kitab wahyu Allah?
__________________
Mari Belajar Memahami Makna 30juz AlQuran
http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=634801
Reply With Quote
  #376  
Old 12-01-2017, 09:40 PM
cashman cashman is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 567
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 58
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by cashman View Post

Al-Furqān:30 - Dan berkatalah Rasul: "Wahai Tuhanku sesungguhnya kaumku telah menjadikan Al-Quran ini satu perlembagaan yang ditinggalkan, tidak dipakai".
Ayat ini, Nabi SAW mengadu kpd Allah Taala

Anda pilih, mahu masuk ke dalam golongan yg mana; yang pakai AlQur'an atau yang meninggalkan AlQur'an?

Tiada cara lain, melainkan dgn mula belajar makna AlQur'an..Tafsir AQ

Tuan Theard & warga cg yg dikasihi, marilah kita. Jika tidak dipelajari, masakan kita dapat memahami

Allahua'lam
#JomNgajiTafsirAQ
__________________
Mari Belajar Memahami Makna 30juz AlQuran
http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=634801
Reply With Quote
  #377  
Old 13-01-2017, 11:57 AM
02047haf 02047haf is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2015
Posts: 2,184
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 97
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by cashman View Post
Ayat ini, Nabi SAW mengadu kpd Allah Taala

Anda pilih, mahu masuk ke dalam golongan yg mana; yang pakai AlQur'an atau yang meninggalkan AlQur'an?

Tiada cara lain, melainkan dgn mula belajar makna AlQur'an..Tafsir AQ

Tuan Theard & warga cg yg dikasihi, marilah kita. Jika tidak dipelajari, masakan kita dapat memahami

Allahua'lam
#JomNgajiTafsirAQ

Saya melihat usaha tuan mengajak orang ramai belajar tafsir Al-Quran sangat bagus. Sangat bagus.

Cuma perlulah diketahui bahawa ikrar yang diajarkan TT di post terawal tak bertentangan dengan Al-Quran dan As-Sunnah.

Dan seperti yang telah saya katakan sebelum ni, ikrar ni termasuk dalam kategori doa. Lafaz dalam ikrar ini juga tiada langsung yang bertentangan dengan Al-Quran dan As-Sunnah sehingga boleh membawa kepada syirik.

Makanya apabila tidak bertentangan dengan dua sumber ni, ianya mubah yakni dibolehkan.

Jika kita belajar Al-Quran, Allah suruh kita doa dan mintak pada Dia nescaya Dia akan perkenankan. Ayat surah mana saya tak ingat tapi maksud ayatnya begitulah.

Baca baik2 ikrar di post pertama tu. Kan ke doa tu. Apa salah berdoa pada Allah Tuhan sekalian alam agar diangkatkan gangguan-gangguan dari dari jin dan syaitan?
Reply With Quote
Likes lwashere liked this post
  #378  
Old 13-01-2017, 06:25 PM
cashman cashman is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 567
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 58
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by 02047haf View Post
Saya melihat usaha tuan mengajak orang ramai belajar tafsir Al-Quran sangat bagus. Sangat bagus.

Cuma perlulah diketahui bahawa ikrar yang diajarkan TT di post terawal tak bertentangan dengan Al-Quran dan As-Sunnah.

Dan seperti yang telah saya katakan sebelum ni, ikrar ni termasuk dalam kategori doa. Lafaz dalam ikrar ini juga tiada langsung yang bertentangan dengan Al-Quran dan As-Sunnah sehingga boleh membawa kepada syirik.

Makanya apabila tidak bertentangan dengan dua sumber ni, ianya mubah yakni dibolehkan.

Jika kita belajar Al-Quran, Allah suruh kita doa dan mintak pada Dia nescaya Dia akan perkenankan. Ayat surah mana saya tak ingat tapi maksud ayatnya begitulah.

Baca baik2 ikrar di post pertama tu. Kan ke doa tu. Apa salah berdoa pada Allah Tuhan sekalian alam agar diangkatkan gangguan-gangguan dari dari jin dan syaitan?
1. Setuju..usaha mengajak kpd belajar AQ sgt bagus. So xperlu puji i..u pun boleh juga, mulakan dgn belajar, dlm masa yg sama berusaha mengamalkan & menyebarkan

2. I tetap berpegang yg ikrar ini perlu dijauhi + menyarankan anda supaya fokus kpd cuba memahami akan ikrar yg lebih utama, yg at least 9x daily kita lafaz, ikrar ini benar dr Allah Taala & Nabi SAW

3. Doa: sila belajar tafsir Surah AlFatihah. Mengikut kajian para mufassir, nama lain bg Surah AlFatihah adalah 'mengajar hamba cara berdoa'..termasuk perkara2 yg dilarang dlm berdoa

Nak berdoa kpd Allah, kan lebih baik berdoa dlm keadaan kenal Allah?
Allah suruh kita kenal Dia
Dan tiada cara lain utk kenal Tuhan, melainkan dgn berpandukan kitab AQ

Elak diri dari balik jumpa Allah Taala esok, dalam keadaan tidak kenal Allah Taala

AQ 25:30
Anda pilih, mahu masuk ke dalam golongan yg mana; yang pakai AlQur'an atau yang meninggalkan AlQur'an?

Fikir2kan tuan2
Kitab AQ je yg suruh manusia berfikir, kitab ugama lain..xdo jang, kalau ado jumpo..habaq mai..jzkk

Allahua'lam
#JomNgajiTafsirAQ
__________________
Mari Belajar Memahami Makna 30juz AlQuran
http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=634801
Reply With Quote
  #379  
Old 14-01-2017, 07:22 AM
cashman cashman is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 567
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 58
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by 02047haf View Post
Jika kita belajar Al-Quran, Allah suruh kita doa dan mintak pada Dia nescaya Dia akan perkenankan. Ayat surah mana saya tak ingat tapi maksud ayatnya begitulah.
Sblm i belajar AQ..selalu dgr ayat ni..tapi bahagian awal ayat shj
Anyway...

Ghāfir:60 - Dan Tuhan kamu berfirman: "Berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong takbur daripada beribadat dan berdoa kepadaKu, akan masuk neraka Jahannam dalam keadaan hina.
__________________
Mari Belajar Memahami Makna 30juz AlQuran
http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=634801
Reply With Quote
  #380  
Old 15-01-2017, 11:28 AM
HelangPutih HelangPutih is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,803
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 74
Active Level
My Mood:
Default

alhamdulillah. tiada. cuma jodoh blum ada. hehehe.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold