Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Trading Styles

Forex Trading Styles Some traders prefer to use several methods in their trading. This forum discussed about it in details.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #521  
Old 12-01-2017, 06:09 AM
Sulongfx Sulongfx is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2017
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Nampak senang. Buat xmenjadi. Nk kena bykkn makan kismis. Kiki
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #522  
Old 12-01-2017, 09:40 AM
onetarmizi onetarmizi is offline
Elite Member


 
Trader Rating: (5)
Join Date: May 2006
Location: Metatrader Platform
Posts: 4,153
Thanks (Received): 633
Likes (Received): 45
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Cara simple nak identify major trend tgk pada candle stick TF Daily. Kalau 3 4 canaldle stick bearish maknanya major trend adalah down.

Untuk confirmkan lagi buat trendline channel pada TF H4. Kalau channel tu menurun maknanya trend down dan sebaliknya utk up trend.

Bila dah tahu trend tgk keadaan market semasa adakah sedang membuat retracement atau mengikut major trend. Jika sudah retrace dan mula start major trend jd kita entry ikut major trend shj dgn memerhatikan di mana area support dan resistance perlu price tembusi.

Jika price tembus maknanya ia membuat new low or new high maka price seperti yg dijangka bergerak mengikut major trend.

Jika price tdk tembus utk membuat new high or low atau breakout failure yg ni kita kena hati2 dan sentiasa melihat price action pada level support dan resistance tersebut.
Reply With Quote
Likes Sniper, diablo, Lantak, stillFX, SchulzCube and 2 others liked this post
  #523  
Old 12-01-2017, 10:49 AM
ApaMzz ApaMzz is offline
Newbie

ApaMzz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 36
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Lama tak melawat CG... gud discussion!

Untuk intraday day trading.... key utk lihat trend adalah pada daily... marking significant snr di belakang yg berdekatan dgn price semasa. Perhatikan juga paten double top/bottom pd tf m15/30 utk identify retracement/reversal.
Reply With Quote
  #524  
Old 12-01-2017, 11:07 AM
stillFX stillFX is offline
Active Member

stillFX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 1,933
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 89
Active Level
Default

Quote:
Cara simple nak identify major trend tgk pada candle stick TF Daily. Kalau 3 4 canaldle stick bearish maknanya major trend adalah down.

Untuk confirmkan lagi buat trendline channel pada TF H4. Kalau channel tu menurun maknanya trend down dan sebaliknya utk up trend.

Bila dah tahu trend tgk keadaan market semasa adakah sedang membuat retracement atau mengikut major trend. Jika sudah retrace dan mula start major trend jd kita entry ikut major trend shj dgn memerhatikan di mana area support dan resistance perlu price tembusi.

Jika price tembus maknanya ia membuat new low or new high maka price seperti yg dijangka bergerak mengikut major trend.

Jika price tdk tembus utk membuat new high or low atau breakout failure yg ni kita kena hati2 dan sentiasa melihat price action pada level support dan resistance tersebut.
mekasih bam wan. dh print dan tampal kat meja... kena follow ni. Huhuhu.
Reply With Quote
  #525  
Old 12-01-2017, 11:44 AM
ApaMzz ApaMzz is offline
Newbie

ApaMzz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 36
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 9
Active Level
Default

Cara saya

EU monthly - untuk lihat long term trend

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


EU daily - untuk lihat short term trend

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


EU m30 - untuk cari peluang entry

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


Camne nak attached ss size besar ye?
Reply With Quote
Likes x35, SchulzCube liked this post
  #526  
Old 12-01-2017, 07:12 PM
ciksaf ciksaf is offline
Junior

ciksaf's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2016
Posts: 73
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default Dimana nak letak stop loss

Newbie tumpang lalu nak minta panduan.. teknik mrlan09 nie tanpa indicator tanpa stop loss.. bila baca dlm thread sebelum.. mrlan09 juga mental stop loss.. mrlan09 tegaskan perlu cut loss apabila price dijangka tak bole sampai ke post entry.. cuma nak tanya peminat teknik nie.. kalau saya degil juga nak letak stop loss.. zone mana paling sesuai... logiknya beberapa pips dibawah support zone.. harap ada yang sudi bagi pencerahan.
Reply With Quote
  #527  
Old 12-01-2017, 07:16 PM
ciksaf ciksaf is offline
Junior

ciksaf's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2016
Posts: 73
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Nampak senang. Buat xmenjadi. Nk kena bykkn makan kismis. Kiki
Terbaik.. tengok video cara mrlan09 trade nampak senang.. video tarik fibo pun senang... bila depan pc
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
  #528  
Old 12-01-2017, 07:23 PM
Akulascalper Akulascalper is offline
Active Plus

Akulascalper's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Location: Depan MetaTrader4
Posts: 2,787
Thanks (Received): 1406
Likes (Received): 83
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Terbaik.. tengok video cara mrlan09 trade nampak senang.. video tarik fibo pun senang... bila depan pc
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Masih ramai lagi yang tak tahu nak draw "Equidistant Channel" yang mrlan tunjukkan dalam video tu...
Reply With Quote
  #529  
Old 12-01-2017, 08:05 PM
Akulascalper Akulascalper is offline
Active Plus

Akulascalper's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2008
Location: Depan MetaTrader4
Posts: 2,787
Thanks (Received): 1406
Likes (Received): 83
Active Level
My Mood:
Default

Button Equidistant Channel


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
Likes spekmato, abahsera liked this post
  #530  
Old 12-01-2017, 10:12 PM
spekmato spekmato is offline
Active Member

spekmato's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Location: rantau panjang----->kota bharu
Posts: 1,015
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 39
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Button Equidistant Channel


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
memang aku x tau pun....tenkiu abam
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold