Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 04-04-2016, 09:25 AM
Ardt Ardt is offline
Regular

Ardt's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: Puchong-Upon-Avon
Posts: 665
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adeakukisah View Post
saya dah tanye KWSP..kalau beli cash/loan x lulus/x buat loan dpt keluarkan ikut harga rumah + lebihan (yg ni ade kiraan dia)
Oh. Gitu. Terima kasih tuan
Akaun 2 tuan mesti masyukkk
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 04-04-2016, 12:46 PM
adeakukisah adeakukisah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 109
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ardt View Post
Oh. Gitu. Terima kasih tuan
Akaun 2 tuan mesti masyukkk
tak masyuk pun tapi sbb umur dah tua kan, lama dah keje, lps la nak beli flat murah2
Reply With Quote
  #23  
Old 12-01-2017, 01:01 PM
mafiakacak mafiakacak is offline
Junior

mafiakacak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 78
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adeakukisah View Post
tak masyuk pun tapi sbb umur dah tua kan, lama dah keje, lps la nak beli flat murah2
Tuan, pm no phone. Nak gak tau cara beli rumah mcm ni
Reply With Quote
  #24  
Old 12-01-2017, 01:39 PM
azrine azrine is offline
Legendary Member

azrine's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2008
Location: hanya kepada ALLAH SWT.. aku serahkan segalanya
Posts: 14,435
Thanks (Received): 541
Likes (Received): 10
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dreamboxjb View Post
berpuuluh tahun dah org predict itu bukit bruntung akan untung. namun smpi skrg blom untung2 lagi.
point of view i adalah, kemajuan lebih jujuran kpd arah selatan.. itu sepang, seremban senawang sana
memang Popit Hill tak berapa nak untung klau buyer memikirkan untuk investment ..namun klau dipikirkan tentang ketenangan ..keselesaan ..sini la tempat dia ..walaupon ..ianya dah tak setenang dolu bila aku datang ke Popit Hill 18 tahun yang lalu ..

contoh lah ..hang keje kat KL ..dan hang dok kat area Semenyih ..Kajang ..Sepang dan sewaktu dengannya ..pukul berapa hang kene gerak dari rumah?? kul 6 pagi aku rasa ..dan akan sampai ke opis 5 min sebelum punch card tuh merah ..namun ..dok kat sini ..aku dapat spare time ngan anak2 dolu ..pi hantaq depa pi sekolah ..dan aku gerak dari sini kul 7.30 pagi ..dan sampai dalam kul 8.15 - 8.30 pagi ..siap bule bekpes kali kedua ngan opis mate ..

harga rumah la nie ..kat Popit Hill dah melepasi tahap luar jangkaan ..namun masih lagi berada didalam bajet mereka2 yg inginkan ketenangan tuh ..

banyak sudah pembangunan kat sini ..dan hampir semua facility ada disini ..

kemajuan memang ada ..tp nakkan peace of mind tuh yg jarang org dapat skang nie ..


just my 2 cent bro ..yg dok kat sini ..


__________________
Quote:
Reply With Quote
  #25  
Old 12-01-2017, 04:49 PM
Carrot Carrot is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2014
Posts: 36
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mafiakacak View Post
Tuan, pm no phone. Nak gak tau cara beli rumah mcm ni
pm jgk no ke saya...saya pn bercadang nk beli rumah start bln 2 ni
Reply With Quote
  #26  
Old 12-01-2017, 05:57 PM
MasterYoda MasterYoda is offline
Regular

MasterYoda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 892
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by im755 View Post
nak beli kat mana tt....
semenyih ker bukit beruntung?
100% Semenyih

Bukit Beruntung tempat jin bertandang bro

Once EKVE da bukak...lagi meletup semenyih.
Reply With Quote
  #27  
Old 12-01-2017, 06:01 PM
MasterYoda MasterYoda is offline
Regular

MasterYoda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 892
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adeakukisah View Post
Dah bayar booking...tggu proses S&P....pangsapuri Baiduri, owner tak pernah duduk...sebelah eco majestic
Bpe k tu bro? Bpe bilik?
Reply With Quote
  #28  
Old 12-01-2017, 08:04 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 278
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azrine View Post


memang Popit Hill tak berapa nak untung klau buyer memikirkan untuk investment ..namun klau dipikirkan tentang ketenangan ..keselesaan ..sini la tempat dia ..walaupon ..ianya dah tak setenang dolu bila aku datang ke Popit Hill 18 tahun yang lalu ..

contoh lah ..hang keje kat KL ..dan hang dok kat area Semenyih ..Kajang ..Sepang dan sewaktu dengannya ..pukul berapa hang kene gerak dari rumah?? kul 6 pagi aku rasa ..dan akan sampai ke opis 5 min sebelum punch card tuh merah ..namun ..dok kat sini ..aku dapat spare time ngan anak2 dolu ..pi hantaq depa pi sekolah ..dan aku gerak dari sini kul 7.30 pagi ..dan sampai dalam kul 8.15 - 8.30 pagi ..siap bule bekpes kali kedua ngan opis mate ..

harga rumah la nie ..kat Popit Hill dah melepasi tahap luar jangkaan ..namun masih lagi berada didalam bajet mereka2 yg inginkan ketenangan tuh ..

banyak sudah pembangunan kat sini ..dan hampir semua facility ada disini ..

kemajuan memang ada ..tp nakkan peace of mind tuh yg jarang org dapat skang nie ..


just my 2 cent bro ..yg dok kat sini ..


Mmg betul harga projek baru agak melampau. Taman adenium, adenium indah, semua main 300k above. Mawar jer projek baru 260k. Meletup juga nanti selepas semenyih dan sekitar dah penuh. Dlm plan pembangunan Selangor, projek2 baru akan tertumpu dari rawang ke tanjung malim. Harga Masih rendah banding dgn harga sekitar semenyih Just a matter of time.
__________________
Jadilah penguna bijak, Bertukar kepada OG1asean, nikmati penjimatan dari 5% setiap Kali anda bayar bil dan top up,Sila PM utk info lanjut
Reply With Quote
  #29  
Old 13-01-2017, 11:59 AM
sapit87 sapit87 is online now
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,244
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azrine View Post


memang Popit Hill tak berapa nak untung klau buyer memikirkan untuk investment ..namun klau dipikirkan tentang ketenangan ..keselesaan ..sini la tempat dia ..walaupon ..ianya dah tak setenang dolu bila aku datang ke Popit Hill 18 tahun yang lalu ..

contoh lah ..hang keje kat KL ..dan hang dok kat area Semenyih ..Kajang ..Sepang dan sewaktu dengannya ..pukul berapa hang kene gerak dari rumah?? kul 6 pagi aku rasa ..dan akan sampai ke opis 5 min sebelum punch card tuh merah ..namun ..dok kat sini ..aku dapat spare time ngan anak2 dolu ..pi hantaq depa pi sekolah ..dan aku gerak dari sini kul 7.30 pagi ..dan sampai dalam kul 8.15 - 8.30 pagi ..siap bule bekpes kali kedua ngan opis mate ..

harga rumah la nie ..kat Popit Hill dah melepasi tahap luar jangkaan ..namun masih lagi berada didalam bajet mereka2 yg inginkan ketenangan tuh ..

banyak sudah pembangunan kat sini ..dan hampir semua facility ada disini ..

kemajuan memang ada ..tp nakkan peace of mind tuh yg jarang org dapat skang nie ..


just my 2 cent bro ..yg dok kat sini ..


betoi tu,kalu nak tenang kat sana mmg tpt dia la.sy mmg berkenan rumah kat jalan ros tu blakang kilang perodua pasal rumah 2 tkt luas 1400sq/ft..pastu skrg mmg tgh buat jln boleh tembus lalu depan kilang perodua tu.kire dekat sikit la kluar jln nk g sg choh tu.tp kbanyakan rumah2 yg kosong tu dah mcm hutan belantara la punya kondisi tp harga boleh mampu lg tu,cume nak repair tu mmg mkn modal la.skrg xde reski lg nak bli rumah kat sana hmmm
Reply With Quote
  #30  
Old 23-01-2017, 04:03 PM
mafiakacak mafiakacak is offline
Junior

mafiakacak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 78
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Mana TT ni senyap je
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump