Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 16-05-2008, 04:41 PM
Sifu786 Sifu786 is offline
Legendary Member

Sifu786's Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Feb 2007
Posts: 12,326
Thanks (Received): 150
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by forexdansaham View Post
Tahukah anda dengan hanya mengunakan purata harga , seorang trader profesional boleh menghasilkan antara 1000 - 2000 pips sebulan berbekalkan deposit cuma $200..
mereka hanya melihat chart jika purata harga bulanan bergerak menjauhi purata harga tahunan ke atas; buy pair tersebut, jika ia bergerak menjauhi kebawah; sell pair tersebut... price akan bergerak 1000 - 2000 pips kearah order yg dibuat., simple, senang dan tidak stress.

teknik ini juga digelar 52 weeks High dalam pasaran modal/bursa , anda boleh google atau ke forexdansaham.blogspot.com ...Thread ini selanjutnya akan menyelami ciri ciri lain yang perlu anda tahu untuk menjadi seorang trader profesional.

Saya tak tahu..cam ner cara dia erk? ...minta2 dapat beljar ilmu baru lagi ni
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #102  
Old 17-05-2008, 06:26 PM
forexdansaham forexdansaham is offline
Newbie

forexdansaham's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 29
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Thumbs up Selecting pair 1:Reasoning

Apabila anda ingin mula bermain forex anda mesti menentukan pair yang mempunyai kebarangkalian menang (win ratio) yang tinggi pada waktu/period tertentu! anda tidak boleh hanya bergantung kepada 1 pair sahaja untuk period yg panjang....keputusan itu bakal merugikan anda.

mungkin ramai diantara anda yg tidak tahu bahawa setiap pair mempunyai kesesuaian untuk trade pada waktu tertentu, cth nya usd/cad adalah pair yg paling tidak sesuai untuk trade pada waktu ini samada teknikal/fundamental...perkaitan ini boleh dilihat melalui correlation , cth apabila GU bearish , GJ akan range..

ada satu cara untuk mengenal samada pair tersebut sesuai atau tidak untuk trade iaitu dengan melihat jarak grid price, apabila jarak semakin besar maka pair tersebut adalah tidak sesuai untuk trading, jarak grid sepatutnya adalah kecil (saya tidak maksudkan auto grid disini,) student saya sepatutnya sudah mahir dengan konsep ini, anda boleh cari maklumt lanjut melalui google.


p/s: dalam thread ini saya tidak akan memfokuskan kepada teknik yg bukan bukan (ma biru cross ma merah etc), sebaliknya saya akan menumpukan kepada melatih anda daripada seorang amatur trader kepada seorang trader yg matang dalam kaedah trading yg betul (saya rasa itu lebih bermanfat kepada anda sekiranya anda betul betul serius untuk melibatkan diri dalam forex -jgn hangat-hangat taik ayam, gengam bara api biar sampai jadi abu)

Reply With Quote
  #103  
Old 17-05-2008, 06:40 PM
Hanney Hanney is offline
Active Member

Hanney's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Location: KB-KL
Posts: 2,394
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Menarik Nie...

Quote:
Originally Posted by forexdansaham View Post
Apabila anda ingin mula bermain forex anda mesti menentukan pair yang mempunyai kebarangkalian menang (win ratio) yang tinggi pada waktu/period tertentu! anda tidak boleh hanya bergantung kepada 1 pair sahaja untuk period yg panjang....keputusan itu bakal merugikan anda.

mungkin ramai diantara anda yg tidak tahu bahawa setiap pair mempunyai kesesuaian untuk trade pada waktu tertentu, cth nya usd/cad adalah pair yg paling tidak sesuai untuk trade pada waktu ini samada teknikal/fundamental...perkaitan ini boleh dilihat melalui correlation , cth apabila GU bearish , GJ akan range..

ada satu cara untuk mengenal samada pair tersebut sesuai atau tidak untuk trade iaitu dengan melihat jarak grid price, apabila jarak semakin besar maka pair tersebut adalah tidak sesuai untuk trading, jarak grid sepatutnya adalah kecil (saya tidak maksudkan auto grid disini,) student saya sepatutnya sudah mahir dengan konsep ini, anda boleh cari maklumt lanjut melalui google.


p/s: dalam thread ini saya tidak akan memfokuskan kepada teknik yg bukan bukan (ma biru cross ma merah etc), sebaliknya saya akan menumpukan kepada melatih anda daripada seorang amatur trader kepada seorang trader yg matang dalam kaedah trading yg betul (saya rasa itu lebih bermanfat kepada anda sekiranya anda betul betul serius untuk melibatkan diri dalam forex -jgn hangat-hangat taik ayam, gengam bara api biar sampai jadi abu)

Ambo tertarik dgn. approach tn hamba. Nie mesti dah sudah lama matang memorex dan main saham ni.

BTW, tn hamba dah berapa lama memorex dan main saham ekk?
__________________
If you want others to be happy, practice compassion.
If you want to be happy, practice compassion. -Dalai Lama
Reply With Quote
  #104  
Old 17-05-2008, 10:28 PM
328i 328i is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 898
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bro...teory lama sgt ni...
ss tgk boleh,,,,,
nk tau gak
Reply With Quote
  #105  
Old 17-05-2008, 10:32 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Ajar dengan jelaslah bang,x clear sangatlah

Last edited by darkkiller; 17-05-2008 at 10:38 PM..
Reply With Quote
  #106  
Old 17-05-2008, 10:59 PM
gOdFeLLa gOdFeLLa is offline
Senior Member
InstaForex Official
Introducing Broker

gOdFeLLa's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Jan 2007
Location: InstaForex Official Introducing Broker
Posts: 9,440
Thanks (Received): 402
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bro forexdansaham, teruskan beri article yang sangat berguna. byk article berguna yg kita boleh pakai dlm trading.

for newbies, jgn terpengaruh sangat dengan apa2 sistem dan SS yg power2. semua tu tak akan membantu kita dlm trade. Money management yang paling penting.
__________________
Quote:

INSTAFOREX IB - WAN AZIHAN

SILA KLIK KAT SINI
Call/SMS/Whatsapp: +6017-6677-944
Reply With Quote
  #107  
Old 19-05-2008, 01:33 AM
nebuilannaz nebuilannaz is offline
Junior

nebuilannaz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 65
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gOdFeLLa View Post
bro forexdansaham, teruskan beri article yang sangat berguna. byk article berguna yg kita boleh pakai dlm trading.

for newbies, jgn terpengaruh sangat dengan apa2 sistem dan SS yg power2. semua tu tak akan membantu kita dlm trade. Money management yang paling penting.
MM pnting
Reply With Quote
  #108  
Old 19-05-2008, 01:41 AM
anuarinvestor anuarinvestor is offline
Legendary Member

anuarinvestor's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2007
Posts: 10,537
Thanks (Received): 143
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kasi up lagi thread ni............
Reply With Quote
  #109  
Old 31-05-2008, 02:15 PM
forexdansaham forexdansaham is offline
Newbie

forexdansaham's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 29
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Thumbs up Ultimate Secret2: Mengetahui Volitile/Trend..

ok untuk pengetahuan beginner dalam forex, market forex seperti juga lain lain instrumen pelaburan bergerak dalam tiga keadaan samada trend keatas(bullish), trend kebawah (bearish) dan volitile(range)...

saya pasti ramai trader yg agak keliru apabila hendak menilai samada sesuatu pair tersebut sedang volitile/trend. Perkara ini penting kerana perbezaan keadaan pair menentukan teknik yang sesuai untuk digunakan, samada Range technique atau Trending technique (kebolehan untuk menilai keadaan pair merupakan salah satu dari 13 kunci trader yg mahir!)

dulu masa saya masih mentah dalam forex ramai trader senior menasihatkan saya untuk melihat chart dari kiri ke kanan kemudian lihat seolah olah budak 13 tahun lihat chart untuk menentukan trend atau range. lama kelamaan baru lah saya perasan itu merupakan cara paling cepat nak melingkupkan akaun anda...:P

cara yang mudah dan tepat untuk menilai pair tersebut adalah dengan meletakkan simple moving average period 1 saiz maximum; zoom out sederhana; uncheck chart on foreground;

kemudian lihat samada pair tersebut banyak ceracak/shadow yang terkeluar dari line simple moving average tersebut, lebih banyak ceracak yang terkeluar maka lebih volitile lah pair tersebut, gunakan range technique untuk pair ini. Jika hampir tiada ceracak shadow yg terkeluar maka pair ini sedang trend..

faham? benda ini mudah jadi saya asume semua faham, saya hanya jawab balik jika ada 10 orang tak faham..

Reply With Quote
  #110  
Old 31-05-2008, 02:18 PM
dinda_umie dinda_umie is offline
Legendary Member

dinda_umie's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Location: atas bukit....
Posts: 10,943
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

alhamdulillah..sya faham..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump