Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 26-03-2018, 11:29 AM
sirzack28 sirzack28 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2017
Posts: 24
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Design Enginner Sony EMCS

Salam semua warga CG,

saya nak tanya pendapat korang tentang pekerjaan yang saya dapat.

saya dapat 1 tawaran pekerjaan iaitu daripada Sony EMCS (Design Engineering untuk SQA Department) d

Apa yang saya nak tahu ialah, design engineering ni kerja dia macam mana?dan apa je pengalaman yang boleh saya dapat dari pekerjaan ini.

Harap ada yang sudi bagi pandangan dan pendapat.Terima Kasih
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 26-03-2018, 11:37 AM
dausbiz dausbiz is online now
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 41,031
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 915
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

wow rezeki nie try pi mana tau best

saudara saya keja kilang intell

slalu tengok enjoy ja keja

siap dapat laptop la smart tv lar
__________________


PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI
di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #3  
Old 26-03-2018, 11:38 AM
kopirait kopirait is offline
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 25,953
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 356
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

yang aku tau mesti ko kena main dengan CAD software hari2.
Reply With Quote
  #4  
Old 18-04-2018, 03:27 PM
pakcik88 pakcik88 is offline
Regular

pakcik88's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 619
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tempat lama den ni SONY EMCS.
ok la, design ni RND la nama lainnya.
kawe dulu dept Power Supply utk TV, so design Power Supply lah.
dari schematic, pcb, smp la verification testing.
banyak engineer melayu sana, tapi bos2 jepun.

dari segi gaji, agak rendah.
kawe pun dah migrate ke tempat lain, tahan 1 tahun ja
Reply With Quote
  #5  
Old 18-04-2018, 03:45 PM
belam belam is offline
Super Active

belam's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 5,002
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 59
Active Level
Default

tt background apa
R&D byk bidang gak kat kilang tu
ada elektrikal
software
mekanikal
aku anggap tt ni software la kot sbb sqa department

kerja2 rnd kat kilang ni dr ko stdy produk smpilah masuk production.
kat tgh2 tu byk la testing2 kna buat.

satu prduk tu bkn smua ko kna design...mcm brother atas ni bgthu dia inharge bhgian power supply...nt ada 2,3 org bhgian lain pulak..

ksimpulannya blh la try dl..smntara tu aplly kje lain..kje ni stress+bosan(bende sama)
__________________
YNWA
يو ويلل نيۏير ولق الون
Reply With Quote
  #6  
Old 18-04-2018, 03:56 PM
bihunx bihunx is offline
Active Member

bihunx's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,580
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 16
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pakcik88 View Post
tempat lama den ni SONY EMCS.
ok la, design ni RND la nama lainnya.
kawe dulu dept Power Supply utk TV, so design Power Supply lah.
dari schematic, pcb, smp la verification testing.
banyak engineer melayu sana, tapi bos2 jepun.

dari segi gaji, agak rendah.
kawe pun dah migrate ke tempat lain, tahan 1 tahun ja
la ya ka. saya dulu bagi walkman. tapi lama dah lah. 2007. seronok ja kerja sebenarnya. seronok buat OT. kerja 12 jam + topup lagi 2 jam lepak2 kilang.. baru scan keluar..
__________________
Oven LPG - Oven Kek Lapis Sarawak
FreshCare / VFresh / Javaspa / SafeCare Minyak Angin Wangi - Bauan Aromatherapy -
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump