Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails

Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails Share any useful info with us if you find some pishing or fraudulent websites out there.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 15-03-2018, 12:40 AM
matsom matsom is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akiyamasan View Post
Yer..tapi macam x logik jugak sebab bila request password, link comfirmation tu akan bawa balik ke hosting dan TT akan tukar password melalui hosting..

Maksud saya disini, dia tak dapat tgk password baru TT dalam email tu melainkan dia tukar password tu melalui cara yang sama..

Kemungkinan lain mungkin dia bruteforce hosting TT..caranya gunakan gabungan seberapa banyak simbol dan aksara besar kecik untuk password TT..

Cara tu memang berkesan sebab kebanyakan dictinary bruteforce yang ada sekarang (yg biasa digunakan hackers) hanya melibatkan huruf dan number sahaja..

Lain2 penyebab saya rasa x mungkin
betul juga tu.sy gunakan gmail jd setiap kali nak buka email kena masukkan kod yg dihantar ke smartphone.2 step verification
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 15-03-2018, 12:43 AM
mocet mocet is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2014
Posts: 1,586
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 38
Active Level
My Mood:
Default

Dia dah dapat root access tu.
Reply With Quote
  #13  
Old 15-03-2018, 12:46 AM
matsom matsom is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mocet View Post
Dia dah dapat root access tu.
camne dia buat?ada cara nak halang tak?
Reply With Quote
  #14  
Old 15-03-2018, 12:56 AM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 6,278
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 571
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by matsom View Post
dia tk tukar password.just masuk buat kacau delete file website

cpanel?maksud awak control panel ke?
okay..

first sekali tukar password email..

n then tukar password web hosting..

jika x berjaya.. kosongkan web hosting..

pastikan tukar password yg susah2 ..

etc [email protected]#$1111*
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #15  
Old 15-03-2018, 01:01 AM
matsom matsom is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
okay..

first sekali tukar password email..

n then tukar password web hosting..

jika x berjaya.. kosongkan web hosting..

pastikan tukar password yg susah2 ..

etc [email protected]#$1111*
password email apa yg saudara maksudkan?password email yg disediakan oleh pihak hosting ke?atau password email sperti gmail atau yahoo?maaf sy keliru
Reply With Quote
  #16  
Old 15-03-2018, 02:08 AM
jibonn jibonn is offline
Regular

jibonn's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2010
Posts: 649
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matsom View Post
password email apa yg saudara maksudkan?password email yg disediakan oleh pihak hosting ke?atau password email sperti gmail atau yahoo?maaf sy keliru
jgn nk pening2 tt,ape saje yg melibatkan password,tukar je semua kan senang
Reply With Quote
  #17  
Old 15-03-2018, 08:19 AM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 6,025
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 74
Blog Entries: 3
Active Level
Default

tt ni reseller ke boleh beli domain baru dari control panel ?
hacker tu beli domain baru atau buat sub domain ?
webserver pakai share hosting ?
web hosting kena hack atau website tt kena hack atau domain control panel tt kena hack ?

Periksa website tt dengan tool berikut
https://geekflare.com/online-scan-we...lnerabilities/
Reply With Quote
  #18  
Old 15-03-2018, 09:07 AM
rozek rozek is offline
Newbie

rozek's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2018
Posts: 23
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Nak jawab pun rasa macam tergantung.

Apapun, step yang boleh diambil:
1. Tukar password email (yang guna untuk beli)
2. Tukar password cpanel
3. Tukar password login website

Kalau berlaku lagi, tukar webhosting :P
__________________
Website Personal: www.brorozek.com
Page FB: fb.com/CoachRozek
Reply With Quote
  #19  
Old 16-03-2018, 12:24 AM
matsom matsom is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by notepad View Post
tt ni reseller ke boleh beli domain baru dari control panel ?
hacker tu beli domain baru atau buat sub domain ?
webserver pakai share hosting ?
web hosting kena hack atau website tt kena hack atau domain control panel tt kena hack ?

Periksa website tt dengan tool berikut
https://geekflare.com/online-scan-we...lnerabilities/
sy bukan reseller just sewa hosting kat ipage.com
hacker tu beli domain dlm akaun ipage.com sy.dia guna duit dlm mastercard yg sy set kan dlm akaun ipage sy tu
sy rasa control panel dan akaun sy kena hack.cuma hacker tu tak tukar password tp just kacau file file website sy dlm contol panel
Reply With Quote
  #20  
Old 16-03-2018, 12:27 AM
matsom matsom is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

terima kasih atas semua jawapan rakan-rakan
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump