Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails

Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails Share any useful info with us if you find some pishing or fraudulent websites out there.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-03-2018, 12:09 AM
matsom matsom is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default akaun hosting kena hack

assalamualaikum,

saya ada satu soalan kpd rakan-rakan dan harap dapat membantu.
saya menggunakan internet umobile yg di tethering(smartphone) dgn komputer pc sy.sy gunakan pc tersebut utk membuat website.semasa tethering seseorang telah berjaya hack ke dalam akaun hosting saya.dia telah membeli satu domain dlm akaun hosting saya tanpa kebenaran saya.sy telah meminta pihak hosting memberikan alamat ip hacker tersebut dan ternyata ip tersebut daripada syarikat telekomunaksi no1 malaysia.sy telah menukar password hosting tetapi dia tetap juga berjaya menceroboh masuk ke akaun hosting sy.saya mengesyaki jiran berdekatan kerana dia ada menggunakan wifi drpd syarikat telekomunikasi no1 malaysia itu.

soalan saya,bagaimana dia boleh menceroboh ke dalam hosting saya?adakah dia menggunakan Remote Dekstop?atau juga netbios?atau ada alat-alat dan software-software tertentu utk hack pc org lain?
saya berasa buntu.mohon bantuan rakan-rakan.terima kasih.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-03-2018, 12:15 AM
akiyamasan akiyamasan is online now
Active Member

akiyamasan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,252
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 393
Active Level
My Mood:
Default

Adakah hackers tu beli domain dan park dalam hosting TT? Dah check ke domain tu siapa punya..mana tahu dia x ada protection

Aku rasa cuba TT try tukar password email, bukan password hosting..

Kemungkinan besar dia ada password email TT, tukar password hosting 40 kali pun x guna
Reply With Quote
  #3  
Old 15-03-2018, 12:18 AM
jaws_am jaws_am is offline
Super Active

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 6,965
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 711
Active Level
Default

dia tukar password hosting ?

maybe dh kne inject script dlm server ?

pkai cpanel ?
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #4  
Old 15-03-2018, 12:24 AM
matsom matsom is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

maksud awak email yg mana tu?email yg sy guna masa beli hosting ke?
Reply With Quote
  #5  
Old 15-03-2018, 12:25 AM
matsom matsom is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akiyamasan View Post
Adakah hackers tu beli domain dan park dalam hosting TT? Dah check ke domain tu siapa punya..mana tahu dia x ada protection

Aku rasa cuba TT try tukar password email, bukan password hosting..

Kemungkinan besar dia ada password email TT, tukar password hosting 40 kali pun x guna
maksud awak email yg mana tu?email yg sy guna masa beli hosting ke?
Reply With Quote
  #6  
Old 15-03-2018, 12:27 AM
matsom matsom is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
dia tukar password hosting ?

maybe dh kne inject script dlm server ?

pkai cpanel ?
dia tk tukar password.just masuk buat kacau delete file website

cpanel?maksud awak control panel ke?
Reply With Quote
  #7  
Old 15-03-2018, 12:30 AM
matsom matsom is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akiyamasan View Post
Adakah hackers tu beli domain dan park dalam hosting TT? Dah check ke domain tu siapa punya..mana tahu dia x ada protection

Aku rasa cuba TT try tukar password email, bukan password hosting..

Kemungkinan besar dia ada password email TT, tukar password hosting 40 kali pun x guna
hacker tu beli domain dlm akaun sy.sy dh minta pihak hosting cancel domain tu
Reply With Quote
  #8  
Old 15-03-2018, 12:30 AM
akiyamasan akiyamasan is online now
Active Member

akiyamasan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,252
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 393
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matsom View Post
maksud awak email yg mana tu?email yg sy guna masa beli hosting ke?
Yer..tapi macam x logik jugak sebab bila request password, link comfirmation tu akan bawa balik ke hosting dan TT akan tukar password melalui hosting..

Maksud saya disini, dia tak dapat tgk password baru TT dalam email tu melainkan dia tukar password tu melalui cara yang sama..

Kemungkinan lain mungkin dia bruteforce hosting TT..caranya gunakan gabungan seberapa banyak simbol dan aksara besar kecik untuk password TT..

Cara tu memang berkesan sebab kebanyakan dictinary bruteforce yang ada sekarang (yg biasa digunakan hackers) hanya melibatkan huruf dan number sahaja..

Lain2 penyebab saya rasa x mungkin
Reply With Quote
  #9  
Old 15-03-2018, 12:32 AM
akiyamasan akiyamasan is online now
Active Member

akiyamasan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,252
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 393
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matsom View Post
hacker tu beli domain dlm akaun sy.sy dh minta pihak hosting cancel domain tu
La..dalam akaun personal hosting tu pun dia masuk jugak ke?

TT pakai hosting dari mana ni?
Reply With Quote
  #10  
Old 15-03-2018, 12:37 AM
matsom matsom is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akiyamasan View Post
La..dalam akaun personal hosting tu pun dia masuk jugak ke?

TT pakai hosting dari mana ni?
sy guna ipage.com.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump