Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails

Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails Share any useful info with us if you find some pishing or fraudulent websites out there.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 06-09-2016, 06:43 PM
theblur theblur is offline
Active Plus

theblur's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Sabah
Posts: 4,525
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 46
Active Level
My Mood:
Default

Yg aku pelik. Scammer beri no akaun bank, tapi masih x dpt tangkap.

Ke korang yg kena tipu ni malas p buat report polis dan bank.
__________________
Kalau GST bagus kenapa cuma 6% ? kenapa tidak 666% ?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 06-09-2016, 07:08 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
NORDFX FANS
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,073
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 184
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kudinspurs View Post
Die knal,,,masalah sekarang si A ni mempengaruhi semua keputusan. Sy bimbang kwn saya si B diguna guna dgn ilmu,,,sbb call msj semua xreply even dh seen.
atau mungkinkah wujud komplot diantara si A dan B?
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
RUANGAN IKLAN UNTUK DISEWA
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #13  
Old 08-09-2016, 12:35 PM
kudinspurs kudinspurs is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 47
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by theblur View Post
Yg aku pelik. Scammer beri no akaun bank, tapi masih x dpt tangkap.

Ke korang yg kena tipu ni malas p buat report polis dan bank.
Post ni di post dalam masa yg sama aku masih berhubung dgn dorang,,,hari ni dh dua hari, dh bleh wat report
Reply With Quote
  #14  
Old 08-09-2016, 12:36 PM
kudinspurs kudinspurs is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2010
Posts: 47
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
atau mungkinkah wujud komplot diantara si A dan B?
Ya,,,komplot,,
Reply With Quote
  #15  
Old 17-09-2016, 07:52 PM
oldtbone oldtbone is online now
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 9,876
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1370
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by theblur View Post
Yg aku pelik. Scammer beri no akaun bank, tapi masih x dpt tangkap.

Ke korang yg kena tipu ni malas p buat report polis dan bank.
yup..gi buat report polis dulu..pastu bwk report tu ke bank dan telco company.
dari situ blh trace owner kecuali dia guna taktik 3rd party scam yg guna detail bank dan no phone org ke3 utk skem
tp setidaknya ts boleh filter dan harapan nk cari identiti scammer asal tu dh ada
Reply With Quote
  #16  
Old 25-09-2016, 12:07 AM
free2borg free2borg is offline
Regular

free2borg's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2012
Location: ~Place to stay ~ Krubong Melaka~
Posts: 350
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bank & telco rasanya tak layan untuk dapatkan info user kalau setakat ada repot polis..mereka hanya layan permintaan dari pihak berkuasa utk siasatan..unless TT ada org dalam bank & telco,baru dapat.

Pendapat saya, hubungan TT dgn si B boleh membantu untuk mendpatkan maklumat lanjut ttg A. Tekan dan gesa B supaya memberitahu maklumat A. Dpat maklumat spt nama penuh dan no IC A akan banyak membantu dlm kumpul maklumat A.
Reply With Quote
  #17  
Old 25-09-2016, 02:42 PM
sayasuka sayasuka is offline
Legendary Member

sayasuka's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 12,051
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 63
Active Level
Default

si B masih ada.... peluan tetap ada jika si B mampu bekerjasama
Reply With Quote
  #18  
Old 29-09-2016, 08:01 PM
krakop krakop is offline
Newbie

krakop's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2016
Posts: 33
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Trace duit. Jumpa si B dirumah dan minta dia tunjuk transaksi duit daripada TT > si B > si A melalui bank online ke. Sekiranya ada, salin. Sekiranya takda, si B adalah scammer. Cakap nak dapatkan nombor akaun si A dan salin depan si B agar si B tahu yang agenda TT hanya nak dapat no akaun dia saja(untuk jaga hubungan).

Yang penting dokumen kesumuanya dalam spreadsheet. Tulis tarikh, masa jumpa bila. Dan kalau benda ni sampai ke court, tak perlu banyak cakap, bentang dokumen ni saja. Tulis yang mana ingat. Ambik screenshot whatsapp, sms. Court/polis hanya kisah fakta, cerita sedih kurang membantu.

Tetapi jangan tolak kemungkinan yang si B tidak bersubahat dengan si A. Scammer datang dari pelbagai bentuk, daripada kawan baik pun banyak. Bukan nak jadi batu api, tetapi daripada cerita2 lepas.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump