Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails

Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails Share any useful info with us if you find some pishing or fraudulent websites out there.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 14-08-2014, 09:52 AM
yongyap yongyap is offline
Active Plus

yongyap's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,084
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Thumbs down Hati-hati Dengan Pencuri Licik Syarikat Telco [pic]

hati-hati dengan pencuri licik syarikat telco
saya pengguna setia celcom broadband dari tahun 2008 hingga kini (tahun 2014),
bila saya plugin modem stick ke slot usb, dan terkeluarlah pop up apps modem stick, ternampaklah simbol surat terkelip-kelip di hujung kotak bahagian bawah kiri pop up berkenaan seolah-olah memanggil dan menyuruh saya tengok isi kandungan tersebut dan tergerak hati nak baca mesej (spam message)

mesej berbunyi mcm nie:


Name:
Number: 23336
Content:
RM4 Ur Kitmania subscription has been successfully renewed. Chrgs:RM4/wk. To enjoy unltd games, click http://m.thecube.my/kitmania .To cancel,send STOP to 23336
Time: 13/08/2014 21:29:03

saya terus unsubscribe


Name:
Number: 23336
Content:
RM0 U have successfully unsubscribed to Kitmania on The Cube. For more fun games, visit http://m.thecube.my now!
Time: 14/08/2014 08:45:32

tanpa berlengah saya call customer service celcom nak dapatkan kepastian, tapi staff berkenaan gagal memberi sebarang maklumat mengenai syarikat tersebut (http://m.thecube.my/kitmania)
saya dapatkan maklumat dari link yang diberikan saya tertanya-tanya adakah link dari celcom?

customer service kata mungkin saya terklik link (auto subscribe), maksudnya kalau cara ini datangnya dari telco berkenan adalah satu taktik yang sangat jahat untuk mendapatkan wang dari pelanggan

ini dah di kategori mencuri duit customer bayangkan kalau saya tak baca mesej tersebut..entah berapa ratus malah beribu duit yang saya bazirkan untuk 'subscribe'service yang saya tak pernah subscribe

apa-apa utiliti bill saya akan bayar lebih dari amaun kebiasannya untuk memudahkan kerja saya dan dapat mengimbangi akaun pebelanjaan bulanan


so hati-hati kepada semua jangan abaikan message spam, baca dulu sebelum delete

sumber:
http://tipdantrikpower.blogspot.com/p/blog-page.html

Last edited by yongyap; 15-08-2014 at 04:57 PM.. Reason: source
Reply With Quote
Thanks albagold99, kuchikara, dapatduit, roslanab, T1000 and 5 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 14-08-2014, 10:02 AM
kapasele kapasele is offline
Regular

kapasele's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2011
Posts: 602
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ayoh kawe pkai line celcom jgk...dlu bil dio rm300+.pkai telipon nokia polyphonic jah pon...buke smartphone.check bil itemised baru lah tahu kes gapo ya bil jadi mahal gitu...caller ringtone lah, lawok lah, mace2...baso nnego model Israel tu gak

loni bil ayoh kawe rm100+ jah
Alhamdulillah...malaysia kaya dengan kepelbagaian bio
__________________
[̲̅g̲̅][̲̅o̲̅][̲̅m̲̅][̲̅o̲̅] [̲̅k̲̅][̲̅e̲̅][̲̅l̲̅][̲̅a̲̅][̲̅t̲̅][̲̅e̲̅] [̲̅g̲̅][̲̅o̲̅][̲̅m̲̅][̲̅o̲̅]
Reply With Quote
  #3  
Old 14-08-2014, 10:05 AM
orgkrs orgkrs is offline
Junior

orgkrs's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 80
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Gi report ke skmm
Reply With Quote
  #4  
Old 14-08-2014, 10:10 AM
tidusz tidusz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,662
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Active Level
Default

benda ni dr dulu lg. sykt telco mmg perampok berdaftar.
Reply With Quote
  #5  
Old 14-08-2014, 10:15 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,493
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 250
Active Level
My Mood:
Default

Nasib baik unifi takde buat benda mengarut macam ni. Auto subscribe. Itu teknik yahudi.
Reply With Quote
  #6  
Old 14-08-2014, 10:19 AM
mitapa mitapa is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 128
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

menate celcom, aku keno jugok weh tahun lepah, nya potong tigo amah skali sms no hol start dega palo 3** . Kalu hatar mesej STOP ko maghi jugok, nate sungguh, talipon ko operator celcom ghoyat doh buat report polis, buat **** jah ambik namo operator tu, ghoyat nok report polis nama2 dia skali !! Alhamdulillah pah ko lo ni tak dok maghi doh mesej palo 3 tu ..
Reply With Quote
  #7  
Old 14-08-2014, 10:54 AM
yongyap yongyap is offline
Active Plus

yongyap's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,084
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

teruk telco malaysia nie
adeh...
nk guna banglacom la cam nie
Reply With Quote
  #8  
Old 14-08-2014, 03:51 PM
console console is offline
Regular

console's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 346
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mitapa View Post
menate celcom, aku keno jugok weh tahun lepah, nya potong tigo amah skali sms no hol start dega palo 3** . Kalu hatar mesej STOP ko maghi jugok, nate sungguh, talipon ko operator celcom ghoyat doh buat report polis, buat **** jah ambik namo operator tu, ghoyat nok report polis nama2 dia skali !! Alhamdulillah pah ko lo ni tak dok maghi doh mesej palo 3 tu ..
apa demo oyak ni awe? tahula oghe kelate, tp pembaca kat sini bukan sumer pehe loghat kelate..
Reply With Quote
  #9  
Old 15-08-2014, 04:15 PM
yongyap yongyap is offline
Active Plus

yongyap's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,084
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by console View Post
apa demo oyak ni awe? tahula oghe kelate, tp pembaca kat sini bukan sumer pehe loghat kelate..
kawe baco terkolip-kolip mato
Reply With Quote
  #10  
Old 15-08-2014, 04:17 PM
skalony skalony is online now
Active Member

skalony's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,373
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

permainan diorang memang licik..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump