Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails

Hacked, Pishing & Fraudulent Websites, Emails Share any useful info with us if you find some pishing or fraudulent websites out there.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 15-06-2014, 10:35 PM
MalayaHost MalayaHost is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2014
Posts: 64
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Boleh bagi link fb? berkemungkinan akaun digodam akibat password low, atau letak password seperti nombor telefon, tarikh lahir, atau ada letak note di mana-mana atau terkena jangkitan sypware seperti keylogger atau RAT
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 24-06-2014, 02:03 PM
ali ridha ali ridha is offline
Regular

ali ridha's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 252
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

setakat ni belum pernah kena godam.....
__________________
Gaming Laptop Under RM3000 2015
Motherboard,Graphic Card,Processors,Software,Notebook and Gaming
Reply With Quote
  #23  
Old 10-06-2015, 03:21 PM
roderisland roderisland is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 366
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

try to use google authentication login, very secure
Reply With Quote
  #24  
Old 14-07-2015, 12:18 PM
ddeeen ddeeen is offline
Junior

ddeeen's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 62
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

makanya kalau bikin akun itu pake password yang sangat rumit yang terdiri dari angka huruf dan tanda baca supaya hacker susah ngebobol
Reply With Quote
  #25  
Old 07-08-2015, 12:05 PM
Vpoint7 Vpoint7 is offline
Regular

Vpoint7's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 211
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Hm, biasa klu kena hack senang je tahu punca,

1. Buka fb kat cyber cafe. 70% tak selamat.
2. Guna laptop/PC kwn2 yg bkn pelajar IT, & byk program mengarut dlm PC.
3. PC/Laptop tuan sendiri, AV tak update apatah lagi klu windows pn x update.
4. Phishing/web tiruan seakan-akan fb bro pegi isi login fb. Mmg hancus lah.
5. Buka email drpd pihak fb yg tak pernah berlaku, tetapi tiba2 nk update itu ini, LAYAN mmg kena lah..
6. Kombinasi pswd lemah ni, alasan 1-dunia org pakai. Hehe

Semua jawapan di ats adalah 100% benar.

Nk cover semula/block acc fb yg hilang ? Rasa nya pihak fb pn malas nk layan. Anggap je burn acc hacked fb tu.. buat yg baru..

Kecuali bro rajin menuntut ilmu, study & minat hal PC, slps ini pasti selamat mana2 acc online bro, klu bertapa lagi lama, silap2 jadi hacker tros.
__________________
http://vpoint7.blogspot.com
Reply With Quote
  #26  
Old 07-08-2015, 02:31 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,493
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 250
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by roderisland View Post
try to use google authentication login, very secure
Yang mana satu:

>>> TAC ke smartfon

>>> generate key guna app
Reply With Quote
  #27  
Old 11-08-2015, 04:02 PM
tenteraangin tenteraangin is offline
Active Member

tenteraangin's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,912
Thanks (Received): 138
Likes (Received): 14
Blog Entries: 104
Active Level
My Mood:
Default

report akaun tu.
__________________
PROOF PERFORMANCE SAYA TRADE (UAGTRADE)
https://www.myfxbook.com/members/ten...r-band/2206804

KLIK SINI UNTUK DAFTAR DAN SIGNAL FREE

WHATSAPP (013-2987437) CALL (011-1061 4537)
Reply With Quote
  #28  
Old 18-08-2015, 07:59 AM
HotGajet.com HotGajet.com is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2015
Posts: 22
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

betul betul betul
Reply With Quote
  #29  
Old 08-09-2015, 03:15 AM
xpeipanx xpeipanx is offline
Regular

xpeipanx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 365
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Haa nk tya cmna nk stop auto post kt fb,kawan dh buat mcm2,biasa mnda tu post pkul 1 2 pagi via Exclusive Videos,post content haghjads pnya. Bpak mntua pya fb kena,,haihhh
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump