Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > CryptoCurrencies

CryptoCurrencies Discussion of bitcoin and all alternate cryptocoins. Mining, wallets, investments, exchanges and etc.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 02-08-2017, 07:12 PM
haudli haudli is offline
CG Top Poster Club

haudli's Avatar
 
Trader Rating: (139)
Join Date: Jul 2009
Location: EXNESS-Broker Scalping Terbaik
Posts: 47,285
Thanks (Received): 427
Likes (Received): 7
Blog Entries: 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matabulat View Post
adik aku terkena rm32k.. mcm skim piramid cari org duk bwh dpt komisyen. repot lwn mahkamah depa kata tak leh menang btul ka??
kes akan jadi panjang,'

kene report dulu, refer lak di kpdnkk, PPIM pun ok gak(manalah tau diorg boleh bantu serbu),
dan kene upah peguam utk fight, tapi biasanya mmg xde hasil melainkan kita kenal org berjawatan tinggi.

pastu jgn lupa viralkan

contoh kat fb ade group anti ponzi admin luqmanulhakim(join group tu utk macam macam maklumat)

dia selalu berjuang melawan skim2 ponzi ni



bitkingdom tu sendiri bekas leader ponzi GWGFX yang bawak, jadi sekali dah kaya dengan skim ponzi, biasanya leader leader ni akan create skim ponzi lain



.


.

Last edited by haudli; 02-08-2017 at 10:12 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 02-08-2017, 07:20 PM
matabulat matabulat is offline
Active Member

matabulat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 2,369
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 591
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by haudli View Post
kes akan jadi panjang,'

kene report dulu, refer lak di kpdnkk, PPIM pun ok gak,

pastu jgn lupa viralkan

contoh kat fb ade group anti ponzi admin luqmanulhakim(join group tu utk macam macam maklumat)

dia selalu berjuang melawan skim2 ponzi ni



bitkingdom tu sendiri bekas leader ponzi GWGFX yang bawak, jadi sekali dah kaya dengan skim ponzi, biasanya leader leader ni akan create skim ponzi lain



.


.
aku risau jd apa2 je kt adik aku, sbb byk org cari dia. org serang dduk dpan2 kena maki hamun. otai depa turun bgth bwk mahkamah pn tak guna.pakai agreement dia.so depa lepas tgn,
modus operanti tangkap gambar kita dgn ic,kira itu la agreement dia ngn kita.
skang dia kata ada bisnes kt vietnam, guna aureus.bisnes dh ada dh bukak kedai. aku pn xphm sgt.
apa pn trima ksih. good info,
Reply With Quote
  #13  
Old 02-08-2017, 07:32 PM
jabberwock jabberwock is offline
Active Member

jabberwock's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2014
Posts: 1,249
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 111
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matabulat View Post
adik aku terkena rm32k.. mcm skim piramid cari org duk bwh dpt komisyen. repot lwn mahkamah depa kata tak leh menang btul ka??
Bab berurusan dengan mahkamah ni payah sket.. Kena tau jelas skop kes. Rasanya takde paksaan dari pihak dorang untuk depositkan 32k tu kan? So nak lekat kes "penipuan" pun payah. Just mungkin ada "pemerdayaan". Kalaupun mintak balik 32k dan dorang tak mau pulangkan, ada ke sign ape2 dokumen itam putih, kontrak ke masa deposit tu kata 32k tu takleh mintak balik penuh? Ada tempoh matang bagai ke dalam kontrak(typical ponzi). Kalaula deposit je takde sign ape2 lagi parah, takde bukti, tak jelas deposit untuk ape, just ada rekod trasanksi dalam log bank je. Adik tu kena confirm kan betul2 segala detail maklumat kalau nak bawak ke court.

Sebab ni sub cryptocurrency jadi dah kelaut la pulak. Cer tuan bukak thread baru kat sub berkenaan, rasa kat cg ni ramai je yang keje lawyer, polis boleh bagi nasihat
Reply With Quote
  #14  
Old 02-08-2017, 07:41 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 18,309
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1637
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by haudli View Post
buat masa skrg kalau nak berjual beli bitcoin di malaysia
boleh refer localtbitcoin, luno atau remitano

atau boleh berjual beli dengan mereka yang dipercayai dan mempunyai track rekod urusniaga yg baik


yang berjual beli ni biasanya guna utk menyimpan dan akan jual semula bila harga crypto currency tu naik

elakkan yg jenis suh cari orang ye...




.
aku simpan dalam luno skang..

risau gak simpan secara online nih..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #15  
Old 02-08-2017, 07:54 PM
Fijin Fijin is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2017
Posts: 971
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 81
Active Level
Default

tauke skim cepat kaya yg bijak,time dulu pakai produk kesihatan,lpas tu forex,lpas tu emas,skrg bitcoin, yg dpt tempias sape yg run real bisness,kalau setakat register lpas tu makan komisen referral ada hati nk mgaku mining bitcoin
__________________
TRADE EU ,GU DAN GOLD 95% WIN,BACKTESTING LEBIH 3 TAHUN,SILA PM JIKA BERMINAT
TRADE TANPA INDI,RAHSIA JOHN TEMPLETON 90% WIN
KLIK http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=654037
Reply With Quote
Likes jabberwock liked this post
  #16  
Old 02-08-2017, 07:55 PM
lanbuana lanbuana is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2016
Posts: 271
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 20
Active Level
Default

ramai yg terkena skim skim spelet bitcoin ni rasanya...ada hari tu, masa minum dekat mayang place batu burok, meja sebelah duk bercerita bunyi macam bitcoin bitclub ke apa ntah, siap ada pulangan bagai...aku dengar je lah sambil tersengih
Reply With Quote
  #17  
Old 02-08-2017, 07:57 PM
haudli haudli is offline
CG Top Poster Club

haudli's Avatar
 
Trader Rating: (139)
Join Date: Jul 2009
Location: EXNESS-Broker Scalping Terbaik
Posts: 47,285
Thanks (Received): 427
Likes (Received): 7
Blog Entries: 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
aku simpan dalam luno skang..

risau gak simpan secara online nih..
sedap r, rate tgh naik


jangkaan lak bitcoin leh cecah 5k usd dalam tahun ni

hope tercapai hendaknya



,
Reply With Quote
  #18  
Old 02-08-2017, 08:09 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 18,309
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1637
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by haudli View Post
sedap r, rate tgh naik


jangkaan lak bitcoin leh cecah 5k usd dalam tahun ni

hope tercapai hendaknya



,
lepas halving hari tu..

mmg cepat naik..

skang simpan dan peram..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #19  
Old 02-08-2017, 08:16 PM
dungunboy dungunboy is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 396
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 26
Active Level
Default

Maaf.. Noob bab bitcoin ni..
Nak tanyer jer...
Lepas kite mining bitcoin tu, so kena jual pulak ke? Laku x?? Mcm susah nak cari buyer pulak...
Reply With Quote
  #20  
Old 02-08-2017, 08:22 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 18,309
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1637
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dungunboy View Post
Maaf.. Noob bab bitcoin ni..
Nak tanyer jer...
Lepas kite mining bitcoin tu, so kena jual pulak ke? Laku x?? Mcm susah nak cari buyer pulak...
simpan je bro...

takpun transfer ke luno..

cash kan guna bank tempatan..

maksimum rm10juta..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump