Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Sports > Soccer > Sports Talk : Soccer (Locals)

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,606
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,391
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 22,023
More...
  #7001  
Old Today, 01:20 AM
xgang xgang is offline
Active Member

xgang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,426
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 63
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Oleh kerana kita semua nak melihat peningkatan prestasi pengadil maka kawan rasa adalah patut kita bincang serba sedikit kesilapan2 pengadil sebelum ni ye.

Pertamanya mari kita bincangkan tentang gol kedua Selangor yang dijaringkan oleh Amri ketika menentang JDT. Ketika Forkey Doe melakukan pass ke dalam penalty box, Amri jelas berada dalam kedudukan offside. Walaupun setelah itu bola di mainkan oleh Marcos, albeit poor clearance, tetapi dengan kedudukan Amri itu dia telah menghalang Marcos daripada melakukan clearance dengan sempurna.

Mari kita lihat apa kata FIFA tentang kedudukan tersebut.

Interfering With An Opponent

An attacker (A) in an offside position runs toward the ball, preventing the opponent (B) from playing or being able to play the ball.

Player (A) is making any gesture or movement which deceives or distract player (B)

So, mari kita lihat video jaringan Amri di bawah.


Dari video di atas sangat jelas kedudukan Amri itu dikira sebagai interfering with an opponent. Maka an offside should be called by the reffree.

Untuk lebih jelas sila lihat gambarajah di bawah



So, kepada Vijhay si wartawan fourfourtwo yang bijak lakasinun tu, apa kata anda? Kenapa tiada komen tentang jaringan offside ini? Adakah anda biased against JDT? Tanya je..

Last edited by xgang; Today at 01:23 AM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #7002  
Old Today, 02:23 AM
johnK johnK is offline
Regular

johnK's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2012
Posts: 126
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by John Nawi View Post
agk2 brapa lama org akn ckp pasal offside ni ek? oo lupa..sbb yg dpt gol tu jdt.. kalau lain xpe..boleh dilupakan...
Bukan nk cari gadoh boss. Tp kita betulkan apa yg tk betul & sama2 belajar. Kalau offside kita ckp offside lah, kalau tk, kita ckp tk.

Point dia, mutu pengadilan kena dipertingkatkan. Bnyk dh kes2 keputusan pengadil diragui. Bukan sbb jdt, tp sebab keputusan pengadil tu. Sama la mcm kes Rizal kedah kena kad merah dulu sbb pukul lawan, sepatutnya dedua kena kad merah. Isu dia bukan sbb jdt ka, kedah ka, isu dia mutu pengadilan.

Btw, apa2 keputusan reff mmg muktamad dah. Menang tetap menang, kad tetap kad. Tp kena la ada "action" selepas tu. Kalau kita biar ja, sampai bila pon isu ni tk selesai boss
__________________
YOU'LL NEVER WALK ALONE
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7003  
Old Today, 02:27 AM
johnK johnK is offline
Regular

johnK's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2012
Posts: 126
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by xgang View Post
Terima kasih bos. Kawan dah betulkan dah kesilapan tu dalam pos lain sebelum ko highlight pos aku ni. Saja je aku tak delete pos ni sebab pos aku selepas tu menjelaskan kesilapan aku. Dan aku nak orang yang dah terbaca pos selepas tu tahu aku buat silap sebelum ni. Dan lagi satu aku memang saja nak highlight pengulas malam tu.

Tentang pengulas Vijhay tu cara dia mengulas sebelum ni pun memang nampak ***** pun. Tergagap-gagap je. Tak caya tengok je ulasan dia dalam perlawanan2 lain.

Dan kalau dia ni adalah wartawan sukan fourfourtwo, memang dah sahih dia *****. First gol Amri di Selayang offside dia tak cakap apa pun. Lepas tu part Azrif was fouled sebelum handball pun dia senyap. Dia nilah yang beriya-iya kata JDT terselamat dari handball waktu lawan Terengganu hari tu. Memang nampak jelas dia bias against JDT
Ohh, kalau boss ckp pasal Vijhay secara keseluruhan, mmg nmpk bias sikit. Sama la mcm azlan johar ka apa nama dia, bias sangat sampai kita yg tgk pon tertanya. Ahaha

Kadang pengulas yg bekas pemain pon ulas ada sikit bias. Tk professional langsung
__________________
YOU'LL NEVER WALK ALONE
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:42 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you