Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Travel, Vacation, Tour, Adventure

Travel, Vacation, Tour, Adventure Share holiday experiences | Attractive places Review | Hotels Review | Resorts Review | Homestays Review | Vacation Deals Review

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,606
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,391
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 22,023
More...
Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 18-07-2017, 08:33 PM
razif1224 razif1224 is offline
Super Active

razif1224's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 5,113
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Untuk makan kat Penang...

Pagi pi makan kat astaka taman sardon, gelugor. Tapi dah nak pi nasi kandaq kg melayu pun kira ok la.

Lepas tu leh terus ke bukit bendera kan? Dah dekat dari kg melayu tu. Pi layan ais kacang n makan atas tu harga mahal sikit ya.

Lepas turun nak pi nasi kandaq lagi pun ok. Haha... Kalau nak lajak pi balik pulau (ikut laluan ke gurney drive dan feringghi) makan laksa janggus *google tgk* then makan durian.

Turun semula kut bayan lepas malam tu pi terus teluk tempoyak, batu maung pekena ikan bakaq pula.

Then lepas tu leh la lepak2 tepi queensbay, malam minggu ramai juga situ.

Then boleh balik dah..

Day Trip itu la biasanya untuk round island. Kalau duduk sehari dua leh gak pi nite market batu feringghi atau cari art2 yang famous area town penang tu...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #32  
Old 19-07-2017, 12:17 AM
naimw naimw is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,491
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 155
Dislikes (Received): 3
Active Level
Default

Wow. Tankiu.

Check kat laman web tadi. Dia kata astaka taman tun sardon ni memang femes untuk sarapan pagi.

Nasi lemuni - singgit.
Peknga (lempeng) 2 ringgit.
Serabai 70 sen. Najib pernah makan 2011.

Soalan. Astaka taman tun sardon ni dekat-dekat ke dengan nasi kandar kg melayu dan bukit bendera tu? Ataupun elok makan sarapan jer dulu di astaka taman tun sardon tu dulu, nasi kandar cari tempat lain?

Nasi kandar kg melayu tu saya pilih sebab murah + sedap la. Tapi takut bila balik dari bukit bendera, kedai tu tutup. Pernah pergi lewat sebelum ni, dalam pukul 12 camtu, banyak lauk dah tak ada.

Laksa janggus pun murah. Tadi tengok dah video. Ramai orang weih...

Queensbay mungkin boleh pergi. Hahahaha. Tak minat shopping complex yang besar sangat sebab kita pun tak ada duit nak bazir mana. Pernah pergi dah sekali haritu. Terkejut sebab besar nak mati..

Ada jumpa bilik kat batu feringghi. Satu malam 70 ringgit. Fuuhhh. Tergoda pulak nak tambah sehari lagi ni...

Quote:
Originally Posted by razif1224 View Post
Untuk makan kat Penang...

Pagi pi makan kat astaka taman sardon, gelugor. Tapi dah nak pi nasi kandaq kg melayu pun kira ok la.

Lepas tu leh terus ke bukit bendera kan? Dah dekat dari kg melayu tu. Pi layan ais kacang n makan atas tu harga mahal sikit ya.

Lepas turun nak pi nasi kandaq lagi pun ok. Haha... Kalau nak lajak pi balik pulau (ikut laluan ke gurney drive dan feringghi) makan laksa janggus *google tgk* then makan durian.

Turun semula kut bayan lepas malam tu pi terus teluk tempoyak, batu maung pekena ikan bakaq pula.

Then lepas tu leh la lepak2 tepi queensbay, malam minggu ramai juga situ.

Then boleh balik dah..

Day Trip itu la biasanya untuk round island. Kalau duduk sehari dua leh gak pi nite market batu feringghi atau cari art2 yang famous area town penang tu...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #33  
Old 19-07-2017, 12:28 AM
razif1224 razif1224 is offline
Super Active

razif1224's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 5,113
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by naimw View Post
Wow. Tankiu.

Check kat laman web tadi. Dia kata astaka taman tun sardon ni memang femes untuk sarapan pagi.

Nasi lemuni - singgit.
Peknga (lempeng) 2 ringgit.
Serabai 70 sen. Najib pernah makan 2011.

Soalan. Astaka taman tun sardon ni dekat-dekat ke dengan nasi kandar kg melayu dan bukit bendera tu? Ataupun elok makan sarapan jer dulu di astaka taman tun sardon tu dulu, nasi kandar cari tempat lain?

Nasi kandar kg melayu tu saya pilih sebab murah + sedap la. Tapi takut bila balik dari bukit bendera, kedai tu tutup. Pernah pergi lewat sebelum ni, dalam pukul 12 camtu, banyak lauk dah tak ada.

Laksa janggus pun murah. Tadi tengok dah video. Ramai orang weih...

Queensbay mungkin boleh pergi. Hahahaha. Tak minat shopping complex yang besar sangat sebab kita pun tak ada duit nak bazir mana. Pernah pergi dah sekali haritu. Terkejut sebab besar nak mati..

Ada jumpa bilik kat batu feringghi. Satu malam 70 ringgit. Fuuhhh. Tergoda pulak nak tambah sehari lagi ni...
Penang ni tak besaq mana. Mai penang drive kan? Lepas Astaka dah belasah mkn byk mmg leh pi mkn nasi kandaq lagi ka? Haha.. duk je smlm. Esok leh pi nasi kandaq kg melayu. Ya, dia pagi ja, lambat tinggal kuah ja..

Yang cadangkan balik pulau sbb dari kg melayu tu kira round Island la...

Ayer itam - gurney - batu feringghi - teluk bahang - balik pulau - bayan lepas - batu maung - jambatan ke 2... lebih kurang camtu.. google je map penang untuk lebih nampak plan ni...

Laksa tu kalau tak pernah try pi la. Ikut mulut org gak. Yg suka mai lagi, tak suka tak yah pi dah. Kurang2 rasa dulu...

Qbay ni shopping mall berhadapan laut. Ramai lepak la tepi laut tu petang n mlm. Skrang ada pagar dah... pi la jenguk...

Penang hotel belambak, no problem.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #34  
Old 20-07-2017, 01:50 PM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 14,689
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 81
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

Haritu pergi Penang makan mee udang kat juru, nasi kandar kat deen maju, nasi campur melayu kat cargas cafe.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #35  
Old 21-07-2017, 04:44 AM
razif1224 razif1224 is offline
Super Active

razif1224's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 5,113
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Deen Maju la top kat Penang. Kena sabaq quuee jaa...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #36  
Old 21-07-2017, 08:39 AM
naimw naimw is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,491
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 155
Dislikes (Received): 3
Active Level
Default



Rule yang aku selalu guna kalau taktau pasal tempat baru.

Taip jer nama tempat tu kat google. Kalau rating dia 4.0 ke atas, boleh dipertimbangkan. Dan pastikan juga orang yang rate tu ramai gak.

Aku kenal nasi kandar kg melayu sebab tengok video berikut:


Murah & terpesona dengan cara dia makan tu.. Fuhhh.. FoodPorn bebeh!!!

Kalau ada nasi kandar lain dia buat cover gini, aku boleh pergi..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #37  
Old 24-07-2017, 01:34 AM
razif1224 razif1224 is offline
Super Active

razif1224's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 5,113
Thanks (Received): 38
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Rujukan...

http://www.ohbulan.com/percutian-baj...ki-ni-bercuti/
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #38  
Old Yesterday, 11:30 AM
naimw naimw is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,491
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 155
Dislikes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by razif1224 View Post
Power jugak.

Tapi kalau jalan sorang - tak syok. Lepas tu nak cari tempat, sudah mesti kena guna gps. Takkan nak gps atas motor jer..

Memang mencabar kalau nak tiru cam bro ni..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:43 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you