Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuff & Products

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-06-2017, 01:53 PM
gunungemas gunungemas is offline
Active Member

gunungemas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,013
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 8
Active Level
Default (PROMOSI !!!) TUALA HOTEL BERKUALITI TINGGI 100% ring spun cotton

IMG-20170330-WA0017[1].jpegAssalamualaikum wbt dan Selamat Sejahtera,

Kepada CGrian yang berminat membeli Hotel Bath Towel berkualiti tinggi bolehlah hubungi saya.

Ada 2 jenis produk tuala.

1. 500gram Tuala Hotel Putih Jenama "ENDOH"
Spesifikasinya
-100% cotton
-yarns made from ring spun cotton
-berwarna putih (sangat putih di bawah cahaya matahari)
-saiz 70*140cm
-berat 500gram (+-35gram)
-thickness 510GSM
-Origin China
-Cotton origin China/India
-durability 200 kali cucian (produk tuala biasa BUKAN ring spun cotton hanya mampu bertahan sehingga 78 kali cucian)
-tidak perlu softener (hanya perlu guna white vinegar sahaja)
-saiz yarn 32s/2
-sentuhan sangat lembut
-stok 200pcs+++
-HARGA RM40 SEHELAI (TIDAK TERMASUK POS); RM360 UNTUK 10 HELAI (TERMASUK POSLAJU)TAWARAN TAMAT PADA 15 OKTOBER 2017

2. 600gram Tuala Hotel Putih
Spesifikasinya
-100% cotton
-yarns made from ring spun cotton
-berwarna putih (sangat putih di bawah cahaya matahari)
-saiz 70*150cm
-berat 600gram (+-35gram)
-thickness 570GSM
-Origin China
-Cotton origin UZBEKISTAN
-durability 200 kali cucian (produk tuala biasa BUKAN ring spun cotton hanya mampu bertahan sehingga 78 kali cucian)
-tidak perlu softener (hanya perlu guna white vinegar sahaja)
-saiz yarn 32s/2
-sentuhan sangat lembut
-stok 100pcs+++
-HARGA RM55 SEHELAI(TIDAK TERMASUK POS); TAWARAN RM400 UNTUK 10 HELAI (TERMASUK POSLAJU) TAWARAN TAMAT PADA 15 OKTOBER 2017


BERMINAT BOLEH PM SEKARANG......

Last edited by gunungemas; 27-09-2017 at 05:03 PM.. Reason: update tajuk lagi
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-06-2017, 02:13 PM
gunungemas gunungemas is offline
Active Member

gunungemas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,013
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 8
Active Level
Default

IMG-20170613-WA0003[1].jpegAttachment 191903Lagi gambar.....
Reply With Quote
  #3  
Old 21-06-2017, 02:15 PM
sayasuka sayasuka is offline
Legendary Member

sayasuka's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 11,480
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 42
Active Level
Default

barang baik ni TT.
__________________
Trade Dengan Selesa DISINI
Reply With Quote
  #4  
Old 21-06-2017, 02:19 PM
epy epy is offline
Active Plus

epy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 3,283
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
Default





Tolong BUMP...!!!!!!
__________________
#aku insan yg tak tau pape tapi ensem..yuucckkksss...!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 21-06-2017, 08:49 PM
gunungemas gunungemas is offline
Active Member

gunungemas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,013
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 8
Active Level
Default

Terima kasih bumpnya


Yg ada homestay boleh pm
Reply With Quote
  #6  
Old 21-06-2017, 08:56 PM
toman88 toman88 is online now
Regular

toman88's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 923
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 20
Active Level
Default

parking lot..tolong pm skali hrga pos tt..area sarawak
Reply With Quote
  #7  
Old 22-06-2017, 08:06 AM
gunungemas gunungemas is offline
Active Member

gunungemas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,013
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 8
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by toman88 View Post
parking lot..tolong pm skali hrga pos tt..area sarawak
Salam bro....

Saya dah PM......
Reply With Quote
  #8  
Old 22-06-2017, 08:28 AM
gunungemas gunungemas is offline
Active Member

gunungemas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,013
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 8
Active Level
Default Stok Par

Apakah dia stok Par?

Ramai yang tidak tahu dalam industri perhotelan mereka mengaplikasikan prinsip "Par Stock" untuk kebanyakan perkakasan hotel termasuklah linen.

Linen pula terdiri daripada cadar, duvet, conforter, tuala mandi, tuala lantai, tuala muka, tuala tangan dan bermacam lagi.

Kenapa perlu stok par?

Untuk menjawab soalan ini, perlu diterangkan bahawa dalam meyediakan kemudahan tuala mandi sebagai contoh. Pihak pengurusan hotel perlu memastikan bahawa bekalan tuala mandi adalah sentiasa mencukupi.

Jangan sampai disebabkan tuala tidak mencukupi, pihak hotel terpaksa menolak kemasukan tetamu di hotel mereka. Baik, bagaimanakah untuk menentukan keperluan stok par bagi tuala mandi adalah mencukupi?

Tahap minimum keperluan tuala mandi di setiap bilik ialah 3 set untuk single room bermakna 3 helai tuala, 3 set untuk double room atau pun twin-sharing room bermakna 6 helai tuala dan 3 set untuk triple room bermakna 9 helai tuala.

Apakah itu 3 set? 3 set bermaksud sehelai tuala sentiasa berada di bilik, sehelai kedua lagi berada di stor dan sehelai terakhir berada di laundry. Bagi hotel yang occupancynya di bawah 60% 3 set adalah memadai. Tetapi bagi hotel yang occupancynya 60-80% perlu ada 4 set dan yang melebihi 80% perlu ada 5 set.

Industri hotel menghadapi masalah terlalu kerap menukar linen jenis tuala mandi. Tahukah anda berapa kekerapam tuala mandi perlu ditukar? Jawapannya ialah setiap 6 bulan sekali. Kenapa ini berlaku? Ini disebabkan oleh tuala konvensional yang digunakan oleh pemain industri hotel adalah ditenun daripada kapas yang dijadikan gentian atau benang jenis "open end".

Kapas ring spun adalah seni dan dipertingkatkan kualiti fibernya menyebabkan ianya tahan lasak, lembut dan kenyal. Kapas open end pula adalah dibuat menggunakan teknologi lama, murah dan kurang kelembutannya serta tidak mampu bertahan lama akibat kekerapan proses pencucuian laundry.

TUALA YANG DIPERBUAT DARIPADA KAPAS RING SPUN MAMPU BERTAHAN SEHINGGA 200 KALI CUCIAN BERBANDING OPEN END CUMA SEKITAR 78-80 KALI CUCIAN SAHAJA.............. MANA YANG BERBALOI???

Last edited by gunungemas; 19-09-2017 at 04:51 PM..
Reply With Quote
  #9  
Old 22-06-2017, 08:49 AM
gunungemas gunungemas is offline
Active Member

gunungemas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,013
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 8
Active Level
Default

Tuan Sheikh,

Saya dah PM boleh buka inbox
Reply With Quote
  #10  
Old 22-06-2017, 09:12 AM
gunungemas gunungemas is offline
Active Member

gunungemas's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,013
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 8
Active Level
Default

Sekiranya berminat saya akan PM kan kepada anda no. h/p dan akaun syarikat....

PM ya.....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump