Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



  #501  
Old 23-04-2011, 10:43 AM
MOD jr. MOD jr. is offline
CG Top Poster Club

MOD jr.'s Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: May 2008
Posts: 22,324
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 6
Active Level
Send a message via Yahoo to MOD jr.
Default

Quote:
Originally Posted by adiwira View Post
Betui3... Mod Jr ni dah 13k post. Adoiii ape yg dipost dlm CG ni..
5k baru..post lucas je banyak kat section gossip
__________________


IKOFX SUPPORTER
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #502  
Old 23-04-2011, 11:16 AM
ridzuansv ridzuansv is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 231
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ikeda View Post
Teknik 4. Suami & isteri (every year get pay back)

OK teknik ini adalah lanjutan Teknik 3.
Cuma kita mengaturkan masa supaya every year you get bonus/dividen.

Teknik ini sama macam teknik 3, cuma bezanya kerjasama antara Suami dan Isteri.
So simulasi/pengiraan adalah sama seperti di-atas,hasil atau pun rumusan dia adalah..
Suami start loan 2009
Isteri start loan 2010

2011-Suami 31K cash back,make new loan ASB with high limit
2012-Isteri 31K cash back,make new loan ASB with high limit
2013-Suami
2014-Isteri
2015-Suami
2016-Isteri.
.
.
.
.Dan seterusnya

Apa kelebihan dia, keluarga anda di cucuri rezeki setiap tahun..Alaa macam Bonus kompeni bagi lah..
Fuuyoo...kompeni apa boleh bagi 31K bonus nih...tiap tiap tahun tuu..
Dan govt staff-anda xpayah risau sebab bonus daripada ASB boleh menampung perbelanjaan ketat anda.

Sebenarnya banyak kegunaan dengan kaedah ini.
1)Motivasi diri anda(asyik menyimpan jer,,so dgn kaedah ini anda akan nampak hasil dia every year)
2)Kalu 31K,,kita tolak modal 10k jadi 21K pastu tolak 9600(800monthly-Suami+Isteri)=11,400.Anda dapat extra 950 sebulan sebenarnya..Ini dinamakan cash +Ve kepada financial kita
3)Anda lebih mampu bayar loan ASB anda,,malah anda lebih mampu lagi untuk membayar loan rumah,,ataupun kereta.
4)Kebebasan Kewangan
TT ...
contoh....
sekiranya suami bermula ASB loan mei 2011...so kena terminate jun 2013......ader effact ke dgn teknik ni.....isteri start januari next year....

Minta pencerahan tuan...dah blurrrrr TQ
Reply With Quote
  #503  
Old 23-04-2011, 01:35 PM
nur2011 nur2011 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 29
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

maaf kerana saya baru saja nak memahami semua ini. Ammortize loan tu apa maknanya?
TQ
Reply With Quote
  #504  
Old 23-04-2011, 01:39 PM
new_trader... new_trader... is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 69
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

nk jadi jutawan nie... tp kne dh umo 55 la, huhuhu....
Reply With Quote
  #505  
Old 23-04-2011, 02:40 PM
ikeda ikeda is offline
Active Plus

ikeda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,015
Thanks (Received): 5761
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ridzuansv View Post
TT ...
contoh....
sekiranya suami bermula ASB loan mei 2011...so kena terminate jun 2013......ader effact ke dgn teknik ni.....isteri start januari next year....

Minta pencerahan tuan...dah blurrrrr TQ
Ada effect kerana pembahagian div adalah pada 3january..
Anda kena tunggu jan next year baru rasa div tersebut..tetapi loan tetap sama..
Akan tetapi loan maybank sudah tiada locking period,,mungkin anda boleh lakukan setiap january xpayah tunggu 2tahun..mungkin 1 setengah tahun pun boleh..

Memandangkan locking period tidak ada,,anda boleh rancang lebih effisien lagi..
Reply With Quote
  #506  
Old 23-04-2011, 02:42 PM
ikeda ikeda is offline
Active Plus

ikeda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,015
Thanks (Received): 5761
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nur2011 View Post
maaf kerana saya baru saja nak memahami semua ini. Ammortize loan tu apa maknanya?
TQ
Ammortize loan adalah baki principal anda dengan bank pada satu jangka masa tertentu..
Reply With Quote
Thanks nur2011 thanked for this post
  #507  
Old 23-04-2011, 02:54 PM
ikeda ikeda is offline
Active Plus

ikeda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,015
Thanks (Received): 5761
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Ada yang mempertikaikan div asb hanya dikira keatas baki 200k sahaja sekirannya kita dah max asb(200k lebih).
Kalau AHB jawapan saya adalah YA..
Pada ASB jawapan saya tidak.

Anda boleh berhubung secara lansung dengan PNB dan tanya mereka.
Walaupun disertakan bukti bahawa pegawai Maybank sendiri menyatakan hanya div pada 200k sahaja.

So anda boleh menilaikan sendiri mana yang fakta dan mana yang palsu..
Utk pengetahuan anda laporan ASB 2011.
500K keatas pemegang saham amanah ini adalah sebanyak 8k lebih orang.
Antara orang ini ada yang 1juta lebih unit dia pegang..

So sekiranya hanya 200k sahaja pada usia 18tahun tanpa compounding div..
Dia memerlukan 40tahun utk 1juta sekirannya div 10%...tetapi 8% sahaja sejak kebelakang ini.
Dan saham amanah ASB ini berusia 21tahun,,mana mungkin untuk capai nilai tersebut jika tiada compounding dividen...AWAS dengan fakta fakta palsu,,anda check sendiri dengan PNB,bukan pegawai bank yang xpernah capai limit 200k sama sekali.

Harap semua tidak keliru dengan fakta fakta yang tidak bertanggung jawab tersebut..
TQ
Reply With Quote
Thanks Azwan23 thanked for this post
  #508  
Old 23-04-2011, 02:57 PM
abg_ngah abg_ngah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 252
Thanks (Received): 140
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by new_trader... View Post
nk jadi jutawan nie... tp kne dh umo 55 la, huhuhu....
Tak semestinya, kalau kena cara multidiversified duit tu... ada jalan...
Reply With Quote
  #509  
Old 23-04-2011, 03:09 PM
abg_ngah abg_ngah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 252
Thanks (Received): 140
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Minta pencerahan TT atau sesiapa yang dah pernah surrender loan ASB. In my cased, akan genap 2 tahun (tamat lock in) pada 01June 2011. Tapi bercadang untuk surrender bulan Disember 2011. MAknanya apabila dapat dividen 2011, saya tak perlu bayar dah Jan 2012 punya repayment, sebab selama ni mmg dok guna dividen untuk bayar repayment. Persoalaannya bila patut saya pergi Maybank untuk surrender? supaya ngam2 disember 30th tamat. Kalau insuran pulak, kena berurusan dengan Maybank atau pihak insuran itu sendiri, kalau insuran 8k for 20yrs, berpa roughly dapat balik after surrender 2.5yrs. Thanks
Reply With Quote
  #510  
Old 23-04-2011, 03:10 PM
MOD jr. MOD jr. is offline
CG Top Poster Club

MOD jr.'s Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: May 2008
Posts: 22,324
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 6
Active Level
Send a message via Yahoo to MOD jr.
Default

Quote:
Originally Posted by new_trader... View Post
nk jadi jutawan nie... tp kne dh umo 55 la, huhuhu....
at least kite simpan untuk kite...kalau bukan utk kite utk anak2 waris waroh kite nak jutawan bisnes maaaa
__________________


IKOFX SUPPORTER
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:29 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you