Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



  #5001  
Old 01-02-2012, 04:37 PM
zack_cool zack_cool is offline
Active Member

zack_cool's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,084
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

juz nak tanya..boleh wat lagi ker OD ni..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #5002  
Old 01-02-2012, 05:25 PM
ikeda ikeda is offline
Active Plus

ikeda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,015
Thanks (Received): 5761
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ismadagreat View Post
dah 500 pages...terima kasih tuan ikeda atas perkongsian ilmu
Dah hit 500pages,,
Macam-macam bro,,kena kutuk,kena hack PM BOX,pengiraan karut,idea tak berasas dan pelbagai pandangan -ve diterima..

Namun yang +ve pun banyak jugak..

Yang +ve / bagus amiklah,,,tak bagus tu just put away..

For me nothing to loose,,and ofcourse I never n ever make any Profit from this thread...

Perhatikan sekarang sudah kurang orang membuat komparison yang tidak adil dengan ASB ini...dedulu simply jer LUDAH ASB ni kelangit..

Semoga menggunakan peluang yang ada ni dan keluar daripada Merempat di Negara Sendiri...
Reply With Quote
Thanks fixs5, orgsemandin, adiwira, adzul, nsr7777 and 3 others thanked for this post
  #5003  
Old 01-02-2012, 05:29 PM
ikeda ikeda is offline
Active Plus

ikeda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,015
Thanks (Received): 5761
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by IjanSmart View Post
Siapa yg dah buat LASB pasti terlepas peluang sara1Malaysia..
Jangan SEDIH bro,,
SARA1Malaysia mungkin bukan HAK KITA...
Bagilah yang betul-betul memerlukan...

Tapi selain SARA1Malaysia nihh...
Teknik en Mansur79,,,cukup untuk menandingi skim tersebut...

3K kebawah SARA1Malaysia
3K ke-atas boleh buat CC dan gunakan macam Teknik Mansur79..
Bukan sahaja RM50 monthly jadi milik anda,,malah 3x ganda daripada itu pasti akan menjadi milik anda...

Good Luck...
Reply With Quote
Thanks adiwira, IjanSmart, adzul, otaida00taj, alang1979 thanked for this post
  #5004  
Old 01-02-2012, 05:37 PM
ikeda ikeda is offline
Active Plus

ikeda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,015
Thanks (Received): 5761
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zack_cool View Post
juz nak tanya..boleh wat lagi ker OD ni..
As all know,,
OD ASB/ASW is ENDED already...

And from 1st post until today,, I never make any details calculation reveal regarding OD Facility because there is specific thread regarding that tools..(Except for someone personally PM me)..

OD is good OPM,,,but not many use it in very Optimum Level..Because MASTER are busy selling their E-Book,, so kepada yang tak beli E-Book Master kuranglah Ilmunya...The ILMU is not spreading well...
Reply With Quote
Thanks adiwira thanked for this post
  #5005  
Old 01-02-2012, 05:40 PM
ikeda ikeda is offline
Active Plus

ikeda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,015
Thanks (Received): 5761
Likes (Received): 1
Active Level
Default OD ASB vs LASB..

OD ASB vs LASB

OD tools is ENDED already,,this technique for reference only.


OPTIMIZING OD FACILITY WITH LASB

Ok,,chapter pengunaan OPM OD anda sudah nampak macam mana nak guna OPM tersebut.
So Potential Gain, Compounding Div ASB, Compounding Interest OD dan OPM utilizing anda sudah faham..

Sekarang macamana OD ini dapat attack LASB pula??
Kaedah ini lebih kepada macamana nak gunakan SMALL OPM work for BIG OPM..
So kita kena fikirkan macamana nak FULLY UTILIZED OPM OD tersebut dan memastikan semua Principal dan Dividen bekerja sekuat-kuatnya..
Pengiraan dia refer attachment:

OD OPTIMUM.JPG

So berdasarkan attachment diatas kita dapat concludekan

Ammortize 170k 2tahun = 162,760
Total CASH at ASB = 1,920+552+13,800 = 16,272
Kensel Loan 170,000 - 162,760 = 7,240
Total CASH ada 16,272 + 7,240 = 23,512
Bayar hutang OD 12,542+48 = 12,590
PROFIT = 23,512 - 12,590 = 10,922
ROI = 10,922/14,000 x % = 78%
YEARLY ROI = 39%

So setahun anda boleh dapat ROI 39%....4x ganda dari OD tanpa LASB...
Anda fully use OD,,maximize LASB amount,,maximize tenure...

So anda dapat lihat Nilai OD yang optimum hanyalah 14k sahaja....tak perlu banyak pun...jika ingin gunakan tools ini utk LASB..
Dan untuk yang PALING OPTIMUM adalah ODASW bukannya ODASB...kerana seperti saya cakap sebelum ini ASB adalah tempat OPM sahaja....

Next is bagaimana kiranya Bro Brozz jika ingin gunakan LASB 50k 13 tahun sahaja?

ODASB 30K vs LASB 50K(13tahun)

Untuk pengiraan kaedah ini please refer attachment di bawah:

OD 30K LASB 50K.JPG

Berdasarkan attachment diatas juga kita dapat concludekan:

Ammortize 50k 2tahun = 44,235
Total CASH at ASB = 21,817+1,816+6,000 = 29,633
Kensel Loan 50,000 - 44,235 = 5,765
Total CASH ada 29,633+ 5,765 = 35,398
Bayar hutang OD 26,879+103 = 26,982
PROFIT = 35,398 - 26,982 = 8,416
ROI = 8,416/30,000 x % = 28.05%
YEARLY ROI = 14.03%

So perancangan saudara Brozz hanya mendatangkan ROI 14.03% sahaja setahun...walaupun ianya better than OD tanpa LASB..tetapi agak kurang berbaloi kerana ada lagi faktor yang akan menganggu anda iaitu pergerakan BLR,,liquidity dan lain-lain..

Ini semua kerana ,,tidak menggunakan peluang maximize LASB..dan tenure mungkin kerana faktor usia...tapi kita boleh attack ROI ini supaya lebih tinggi lagi dengan menggunakan peluang MAXIMIZE NILAI OPM...

Untuk yang tersebut saya bagi contoh di bawah pula...


ODASB 30K vs LASB 140K(13tahun)

Untuk pengiraan kaedah ini please refer attachment di bawah:

OD 30K Vs LASB 140K.JPG

Ammortize 140k 2tahun = 123,858
Total CASH at ASB = 9,369+1,206+12,750 = 23,325
Kensel Loan 140,000 - 123,858 = 16,142
Total CASH ada 23,325 + 16,142 = 39,467
Bayar hutang OD 26,879+103 = 26,982
PROFIT = 39,467 - 26,982 = 12,485
ROI = 12,485/30,000 x % = 41.62%
YEARLY ROI = 20.81%

Ok untuk yang ini,,kita menggunakan kuasa OPM untuk hitkan ROI kita supaya become better..Iaitu dengan memaksimakan nilai loan..
Dengan nilai yang lebih besar,,sudah tentunya akan menghasilkan div yang banyak...
Dan yang paling penting adalah,,anda menggunakan sepenuhnya POTENTIAL GAIN pada Principal OD dan Dividen LASB anda pada tahap maksima.
Walaubagaimanapun,,anda lihat pada attachment tersebut...masih kelihatan Principal anda sedang DORMANT dan TIDUR...
Ini semua kerana LIMIT ASB hanya 200k sahaja...
Tapi usah bimbang,,anda masih ada caranya iaitu menggunakan kombinasi Isteri...semestinya akan membahagiakan sekeluarga nanti...

Ada post-post lepas saya terangkan,,bagaimana dengan LASB 50k sahaja dengan gabungan suami dan isteri akan menghasilkan 141% selama 4 tahun..
Dan ianya tanpa tools OD lansung...Sila rujuk disana bagi yang berminat..

Last edited by ikeda; 02-02-2012 at 06:10 PM..
Reply With Quote
Thanks adiwira, pokshark, hyrulxxx, broz, 4wanglah and 1 others thanked for this post
  #5006  
Old 01-02-2012, 07:22 PM
abangman2007 abangman2007 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,454
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

emmm menaarikk tusss
__________________
Iklan percuma atau cari kerja di
[url]www.cubacari.com[/url]
Reply With Quote
  #5007  
Old 01-02-2012, 09:52 PM
adiwira adiwira is offline
Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,168
Thanks (Received): 141
Likes (Received): 0
Active Level
Default

setia menanti thread ni... hehe..


pg tadi bwk adik utk buat LASBnya d maybank jerteh.. tak berjaya sbb tak de slip gaji... arahan bank negara pd semua bank katanya :- semua permohonan LASB diketatkan dgn syarat perlu ada slip gaji 3 bulan.. menyosal tak rebut sepenuhnya tengah tahun lepas.. minta buat upfront payment 3 bulan pun tak bagi gak..

ade yg dah berjaya apply setakat ni tanpa slip gaji?
__________________
jangan takut miskin karena sedekah dan jangan takut sedekah kerana miskin! Kaya memang penting, tapi sedekah jauh lebih penting dari kaya. Jangan pernah menunggu kaya baru bersedekah, tapi bersedekahlah maka Anda akan bertambah kaya. Sedekah membawa Berkah!!
Reply With Quote
  #5008  
Old 01-02-2012, 10:32 PM
redjinx redjinx is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 64
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Salam,

Wah makin banyak teknik yang dpt kita belajar yer.

Tapi byk term yang kalau saya baca saya jadi GG..

CA? credit advance kot
SD?
DD?

Mohon pencerahan..

Sekarang saya ade Maybank 2 Card.

Bercadang nak guna max 1k setiap bulan utk dpt cash back (5%)

So at the end 2012 ada 600 masuk ASB ( utk pengetahuan saya belum wat LASB)

Pertanyaan.

1)Adakah bulan berikutnya kena bayar full 1k pada bulan berikutnya kerana 0% hanya 20 sahaja ?

Kalau boleh 1k tanak sentuh kerana saya membayangkan saya byr 1k untuk LASB dimasa akan dtg.

Terima kasih
Reply With Quote
  #5009  
Old 01-02-2012, 11:06 PM
katani17 katani17 is offline
Active Plus

katani17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,779
Thanks (Received): 168
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by redjinx View Post
Salam,

Wah makin banyak teknik yang dpt kita belajar yer.

Tapi byk term yang kalau saya baca saya jadi GG..

CA? credit advance kot
SD?
DD?
Mohon pencerahan..

Sekarang saya ade Maybank 2 Card.

Bercadang nak guna max 1k setiap bulan utk dpt cash back (5%)

So at the end 2012 ada 600 masuk ASB ( utk pengetahuan saya belum wat LASB)

Pertanyaan.

1)Adakah bulan berikutnya kena bayar full 1k pada bulan berikutnya kerana 0% hanya 20 sahaja ?

Kalau boleh 1k tanak sentuh kerana saya membayangkan saya byr 1k untuk LASB dimasa akan dtg.

Terima kasih
CA-Cash Advance
Sd- Statement Date
Dd- Due Data
Reply With Quote
  #5010  
Old 01-02-2012, 11:07 PM
katani17 katani17 is offline
Active Plus

katani17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,779
Thanks (Received): 168
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ikeda View Post
Dah hit 500pages,,
Macam-macam bro,,kena kutuk,kena hack PM BOX,pengiraan karut,idea tak berasas dan pelbagai pandangan -ve diterima..

Namun yang +ve pun banyak jugak..

Yang +ve / bagus amiklah,,,tak bagus tu just put away..

For me nothing to loose,,and ofcourse I never n ever make any Profit from this thread...

Perhatikan sekarang sudah kurang orang membuat komparison yang tidak adil dengan ASB ini...dedulu simply jer LUDAH ASB ni kelangit..

Semoga menggunakan peluang yang ada ni dan keluar daripada Merempat di Negara Sendiri...
Profit bro hanya tuhan yang dapat membalasnya
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold