Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



  #1001  
Old 08-05-2011, 12:37 AM
ikeda ikeda is offline
Active Plus

ikeda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,015
Thanks (Received): 5761
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adiwira View Post
Tn ikeda n lain2 otai :

Kalu saya kemaruk nak pakai kete honda civic 100k tu, teknik berapa yang sesuai? Boleh bagi pendapat dan pandangan tn ?
Hehe bro Adiwira,,memang passionate gila dgn civic...dari awal thread ini dibuka hingga post ke 1,000 tuan adiwira masih membara utk pakai civic.
Bagus impian anda utk courage your action nanti.

Cubq kaji teknik 1,3,4,5..
Anggaplah nak pakai keta 3tahun jer..so layan dulu dgn teknik tersebut..
Ataupun cuba hasilkan 100k within 4tahun,,tapi time civic grnetation brapa kuar xtahukan?

Good luck bro
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1002  
Old 08-05-2011, 01:14 AM
adiwira adiwira is offline
Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,166
Thanks (Received): 141
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ikeda View Post
Hehe bro Adiwira,,memang passionate gila dgn civic...dari awal thread ini dibuka hingga post ke 1,000 tuan adiwira masih membara utk pakai civic.
Bagus impian anda utk courage your action nanti.

Cubq kaji teknik 1,3,4,5..
Anggaplah nak pakai keta 3tahun jer..so layan dulu dgn teknik tersebut..
Ataupun cuba hasilkan 100k within 4tahun,,tapi time civic grnetation brapa kuar xtahukan?

Good luck bro
adeih.. Malu la pulok..

hehe.. Ini lebih kepada teknik law of attraction .. Cewah.. Suh bersemangat sikit nak capai cita2.. Heheh.. Walaupun liabiliti besar gedabak tu, tapi nak biarkan impian jadi kenyataan... Amin.. Hehe
__________________
jangan takut miskin karena sedekah dan jangan takut sedekah kerana miskin! Kaya memang penting, tapi sedekah jauh lebih penting dari kaya. Jangan pernah menunggu kaya baru bersedekah, tapi bersedekahlah maka Anda akan bertambah kaya. Sedekah membawa Berkah!!
Reply With Quote
  #1003  
Old 08-05-2011, 01:19 AM
AARCEMARA AARCEMARA is offline
Active Member

AARCEMARA's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,132
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adiwira View Post
adeih.. Malu la pulok..

hehe.. Ini lebih kepada teknik law of attraction .. Cewah.. Suh bersemangat sikit nak capai cita2.. Heheh.. Walaupun liabiliti besar gedabak tu, tapi nak biarkan impian jadi kenyataan... Amin.. Hehe
sekuarang2 nya bro ada misi dan visi. saya doakan bro berjaya...amin
Reply With Quote
Thanks adiwira thanked for this post
  #1004  
Old 08-05-2011, 01:39 AM
ikeda ikeda is offline
Active Plus

ikeda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,015
Thanks (Received): 5761
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by juweialhaj View Post
bro ikeda. satu soalan.
kan BLR baru naik kan.
so ape pendapat tn tentang LASB nih. sampai BLR tahap mana LASB tak mendapat pulangan yang baik/bagus. ade apa2 eqn yang penting pelabur perlu pegang?
pemahaman ringkas saya psl ni adalah yg kite perlu risau dividen ASB tu. mohon pencerahan. jika sudah pernah diterangkan. harap dapat tunjukkan di mana. tq in advance.
Saya cuba ringkaskan pada attachment berikut..
Harap menjadi panduan.
Attached Images
File Type: jpg BLR VS DIV.JPG (130.3 KB, 983 views)

Last edited by ikeda; 08-05-2011 at 01:47 AM..
Reply With Quote
Thanks adiwira, nsr7777, Boeing787, juweialhaj, jeguk and 9 others thanked for this post
  #1005  
Old 08-05-2011, 01:42 AM
adiwira adiwira is offline
Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,166
Thanks (Received): 141
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by AARCEMARA View Post
sekuarang2 nya bro ada misi dan visi. saya doakan bro berjaya...amin
hehe... Amin.. Tenkiu2 ... Yakin boleh ..
__________________
jangan takut miskin karena sedekah dan jangan takut sedekah kerana miskin! Kaya memang penting, tapi sedekah jauh lebih penting dari kaya. Jangan pernah menunggu kaya baru bersedekah, tapi bersedekahlah maka Anda akan bertambah kaya. Sedekah membawa Berkah!!
Reply With Quote
  #1006  
Old 08-05-2011, 02:17 AM
shidi2020 shidi2020 is offline
Active Member

shidi2020's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,719
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to shidi2020
Default

hurm...jauh ketinggalan...jenuh baca post2 yg terlepas....
bro ikeda atau kawan2 len yg dah terima email dari TT nie harap dapat kongsi dgn saya ye... [email protected]
__________________
Tak tau nak iklan apa2 hehehe
Reply With Quote
  #1007  
Old 08-05-2011, 02:50 AM
ikeda ikeda is offline
Active Plus

ikeda's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,015
Thanks (Received): 5761
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mat.kedah View Post
Jika tuan tidak keberatan, boleh tuan buat satu TEKNIK khas utk kes di atas. kalau boleh masukkan satu contoh teknik utk kami lebih paham. Ini termasuk 2 tahun sahaja bayar dan perbezaan antara ambik ASBRTA atau tidak serta kos penalti terlibat...
Saya loadkan kira kira perbezaan antara ASBRTA with and without.

Dari pengiraan ini jelas kita dapat rumuskan pendapatan yang sangat optimum tanpa ASBRTA..
Dan pendapatan cash in hand yang lebih daripada ASBRTA dimasukkan kedalam loan,,akan tetapi ROI dia menjadi kurang sedikit..(Beza x banyak sangat 120 hinggit jer ROI 5%).
Akan tetapi superb bila tanpa ASBRTA..Credit to RHB...

So harap semua mendapat pencerahan. Lihatlah betapa advantagenya Loan dari RHB..ROI 47.51% untuk 2 tahun..dan jika RHB juga ada buat fix payment untuk 2 tahun alangkah senangnya hati.

Sama sama lah laa kita muhasabah kedua kedua offer dari bank ini.

selamat melabur
Attached Images
File Type: jpg with or without.JPG (114.8 KB, 528 views)

Last edited by ikeda; 08-05-2011 at 03:06 AM..
Reply With Quote
Thanks shidi2020, jeguk, ridzuansv, mat.kedah, melinvest78 and 6 others thanked for this post
  #1008  
Old 08-05-2011, 03:43 AM
shidi2020 shidi2020 is offline
Active Member

shidi2020's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,719
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to shidi2020
Default

tq bro email received......
__________________
Tak tau nak iklan apa2 hehehe
Reply With Quote
  #1009  
Old 08-05-2011, 09:27 AM
qamat88 qamat88 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 41
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by shidi2020 View Post
tq bro email received......
send tok gua skali..[email protected]
Reply With Quote
  #1010  
Old 08-05-2011, 03:21 PM
mansur79 mansur79 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,132
Thanks (Received): 201
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adiwira View Post
Tn ikeda n lain2 otai :

Kalu saya kemaruk nak pakai kete honda civic 100k tu, teknik berapa yang sesuai? Boleh bagi pendapat dan pandangan tn ?
Kalau guna teknik tn ikeda nie,jgn kata civic, accord pun boleh bah...contoh dah ade...hehe
Reply With Quote
Thanks adiwira thanked for this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:28 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you