Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 21-04-2015, 06:38 PM
tahainc tahainc is offline
Regular

tahainc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 589
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
bukan cili hantu ker yg plg pedas... kat india... ke nih dorang kacukkan...
tula pasal aku rase Ghost chili/pepper yg paling pedas sekali..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 21-04-2015, 06:50 PM
Kerrigan Kerrigan is offline
Junior

Kerrigan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2015
Posts: 88
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mded View Post
ada brader ni jual benih..

>> http://malaysiahabanero.blogspot.com/
Nak try tanam 2-3 pasu bole buat sabotaj sambal belacan mak mertua Tapi sold out la pulak..
Reply With Quote
  #23  
Old 21-04-2015, 06:59 PM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,753
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 297
Active Level
My Mood:
Default

Nak hilang rasa pedas boleh kunyah daun pudina.
Reply With Quote
  #24  
Old 21-04-2015, 07:00 PM
tokmudin tokmudin is offline
Legendary Member

tokmudin's Avatar
 
Trader Rating: (95)
Join Date: Aug 2010
Posts: 11,737
Thanks (Received): 325
Likes (Received): 42
Active Level
My Mood:
Default

aku pernah jumpa cili hutan ..betul2 pedas berapi ..takleh bayang cili scorpion ni punya kepedasan lau dia claim paling pedas
Reply With Quote
  #25  
Old 11-12-2017, 04:11 PM
percumaforex percumaforex is offline
Super Active

percumaforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 7,343
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

klu ada jual kat sabah aku nk bli..nk try
Reply With Quote
  #26  
Old 11-12-2017, 04:22 PM
tomi tomi is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 1,352
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 341
Active Level
Default

cili trinidad dah jatuh no 2 officially, no 1 carolina reaper pegang. tapi ada 2 lagi cili/pepper yang lebih pedas dari carolina reaper (lebih 2 juta unit scoville) iaitu dragon's breath dan pepper x. kalo nak tau berapa pedas kena cari sos the last dab yang menggunakan pepper x sebagai bahan utama.
Reply With Quote
  #27  
Old 23-12-2017, 02:05 PM
lambda123 lambda123 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2008
Posts: 7,340
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 289
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by michael scotfield View Post


Rata-rata penduduk malaysia apabila ditanya apakah cili yang paling pedas, pastinya jawapan yang kita terima menjawab cili padi , cili api, cili rawit, cabai burung, lada jarum, atau lada tunggeng yang merupakan sejenis tumbuhan dari keluarga Solanaceae yang sangat popular di Asia Tenggara terutama di Malaysia, Indonesia dan Thailand.

Tapi tahukah kita, cili yang paling pedas dan rasanya yang hangat itu diungguli oleh sejenis tumbuhan yang dinamakan Trinidad Scorpion Butch T, yang tertentunya telah memperoleh rekod gelaran yang paling hangat di dunia. Dengan ukuran 1,463,700 Scoville atau unit haba (rating bagi jumlah sebatian kimia dalam cili) dan mengalahkan pesaingnya, Naga Viper yang telah diberi pada 1,382,118 unit haba.



Cili ini sangat hangat sehinggakan pengendalian mudah memerlukan sarung tangan, topeng muka dan pakaian perlindungan adalah satu kemestian semasa memasak!!

Trinidad Scorpion Butch T berasal dari Republik Trinidad and Tobago. Ia mendapat nama selepas Butch Taylor, pemilik sebuah syarikat sos panas bertanggungjawab menyebarkan benih cili itu. Nama "Scorpion" pada cili, disebut kerana hujung badan cili yang tajam itu dikatakan menyerupai penyengat kala jengking.

Jom lihat mereka mencuba cili yang amat panas dalam video di bawah.

http://www.youtube.com/watch?v=toJY4l71LMc

copy paste dari http://majalahbiarbetul.blogspot.com...-di-dunia.html
Ni buat cili boh boleh x
Reply With Quote
  #28  
Old 23-12-2017, 02:18 PM
Skuter Skuter is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2016
Posts: 718
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 35
Active Level
Default

Org Malaysia mcm tak leh mkn cabai ni. Gua pernah pegang2 cabai ni pastu terus batuk gila3 dia punya bau pedas tu zupppp sangkut kat tekak.
Reply With Quote
  #29  
Old 23-12-2017, 05:03 PM
hj_maikel hj_maikel is offline
CG Top Poster Club

hj_maikel's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2010
Location: semenanjung emas
Posts: 27,167
Thanks (Received): 379
Likes (Received): 1090
Active Level
My Mood:
Default

Org nogori je yg pandai mkn cili mentah... depa siap buat ulam cili mentah tu..
Cuba jemput org nogori makan.. tengok apa dia punya komen...
__________________
jaga rukun islam kita, jaga rukun iman kita, jaga hubungan kita dengan Allah, jaga hubungan kita sesama manusia. Insyaallah, Allah akan jaga kita dan islam itu dengan sendirinya terjaga
Reply With Quote
  #30  
Old 28-12-2017, 08:21 AM
Niyang Niyang is online now
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 38,073
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 541
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Skuter View Post
Org Malaysia mcm tak leh mkn cabai ni. Gua pernah pegang2 cabai ni pastu terus batuk gila3 dia punya bau pedas tu zupppp sangkut kat tekak.
bro penah g trinidad ke...
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump