Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-11-2011, 11:13 AM
Dakjaat Dakjaat is offline
Active Member

Dakjaat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,116
Thanks (Received): 371
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Teguran terhadap CGrians semakin melampau.


sumber gambar dari Sawamura

Semenjak kebelakangan ini, dari apa yang aku lihat sebagai seorang silent reader.. kerap sangat user CG yang membuka thread baru dengan tajuk bahasa yang kurang sopan atau kata lainnya buat dosa kering dengan perkataan MEREMBES, MELECAK, TERPANCUT etc.

Korang ni kemaruk sangat ke nak CGRIAN'S yang lain baca thread korang? Memang baik korang share latest news kat CG tetapi bahasa tu biarlah beradab sikit.

Kata nak memartabatkan bahasa melayu tetapi jika camni la cara korang berforum dengan ayat kurang asam macam tu.. mmg sah korang ni jenis manusia yang DAHAGAKAN PERHATIAN a.k.a Attention Seeker.

Bawa-bawalah bertaubat.. mata kitorang pun nak juga baca ayat-ayat baik. Sudahlah dunia semakin hari semakin rosak, ni plak korang tambahkan lagi.

Moderator, tolong buat tapisan dan tegas dalam hal ini. Terima kasih.

UPDATE 12.23 pm - 9 April 2013

Habis isu, di atas, timbul pula isu baru. Kelucahan di section lawak juga semakin menjadi-jadi. Bukan itu saja, sesetengah user berforum bagaikan takde adab dah. Hina, caci maki, kutuk bagaikan dah tak terkawal. Apa semua ni? Nak angkat pendirian masing-masing sampai jadi macam tu sekali? Pebende semua ni? Korang nak tanamkan sifat kebencian ke dalam diri forumer CG ni?

Last edited by Dakjaat; 09-04-2013 at 12:27 PM..
Reply With Quote
Thanks Hidier, gandaduit, S.Y.E.D, Bro_Izantie, MalayanTiger and 365 others thanked for this post
Likes Syedz liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 02-11-2011, 11:15 AM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,808
Thanks (Received): 1551
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Thread stickied.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-11-2011, 11:16 AM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (91)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 17,059
Thanks (Received): 922
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

mmmmm...no komen
Reply With Quote
  #4  
Old 02-11-2011, 11:17 AM
Dakjaat Dakjaat is offline
Active Member

Dakjaat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,116
Thanks (Received): 371
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dann View Post
Thread stickied.
Terima kasih Dann..

sorry.. perkara ni dah lama berlarutan dan semakin geli aku nak buka CG dek tajuk-tajuk 'sakai' camtu.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-11-2011, 11:17 AM
syahays syahays is offline
CG Top Poster Club

syahays's Avatar

 
Trader Rating: (28)
Join Date: Sep 2010
Location: forex is the world of confusions...
Posts: 23,429
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

ermmm...bos pon da masuk...
__________________
MENCARI IB BAGI BROKER STOFS
BERMINAT BOLEH HUBUNGI SAYA DI BAWAH

skype: malaysia.afx l Tel/Whatsapp: +60111-6107286 l Email: [email protected]
Reply With Quote
  #6  
Old 02-11-2011, 11:18 AM
Al-Hafiz Al-Hafiz is offline
Active Member

Al-Hafiz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2010
Location: Bumi ALLAH
Posts: 1,803
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dakjaat View Post
Semenjak kebelakangan ini, dari apa yang aku lihat sebagai seorang silent reader.. kerap sangat user CG yang membuka thread baru dengan tajuk bahasa yang kurang sopan atau kata lainnya buat dosa kering dengan perkataan MEREMBES, SEKSI, HOT etc.

Korang ni kemaruk sangat ke nak CGRIAN yang lain baca thread korang? Mmg baik korang share latest news kat CG tetapi bahasa tu biarlah kena sikit.

Kata nak memartabatkan bahasa melayu tetapi jika camni la cara korang berforum dengan ayat kurang asam macam tu.. mmg sah korang ni jenis manusia yang DAHAGAKAN PERHATIAN a.k.a manusia jiwa kacau.

Bawa-bawalah bertaubat.. mata kitorang pun nak juga baca ayat-ayat baik. Sudahlah dunia semakin hari semakin rosak, ni plak korang tambahkan lagi.

Moderator, tolong buat tapisan dan tegas dalam hal ini. Terima kasih.


Saya setuju dengan anda

Reply With Quote
  #7  
Old 02-11-2011, 11:18 AM
Staffstatic Staffstatic is offline
Active Member

Staffstatic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Location: dok kat sini ja x p mana pon
Posts: 2,259
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

perghhh....2 org pggl market srategi
nak ayat bahasa baku bukak kamus la bro hahaha
jgn marah arr
Reply With Quote
  #8  
Old 02-11-2011, 11:19 AM
manjarina manjarina is offline
Regular

manjarina's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2008
Posts: 445
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Giler sex kot... Arini jer ada 2/3 thread psl kes rogol... Tajuk letak xbleh blah...
Reply With Quote
  #9  
Old 02-11-2011, 11:19 AM
rijal2009 rijal2009 is offline
Marked as Scammer
(until issue resolved)

rijal2009's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Location: lalalalala....
Posts: 9,169
Thanks (Received): 286
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

no komen jgk..
__________________
Cakap ler ape nak ckp..lalalala...
Reply With Quote
  #10  
Old 02-11-2011, 11:19 AM
mr.dede mr.dede is offline
Legendary Member

mr.dede's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 11,120
Thanks (Received): 121
Likes (Received): 44
Active Level
My Mood:
Default

if u feel uncomfortable,dunt click..this is wht we call,forum.
my rm1 opinion
Reply With Quote
Likes Azhan tahir liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump