Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-02-2014, 03:14 PM
arecong arecong is offline
Regular

arecong's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Location: Ampang,Gombak & Melaka
Posts: 617
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
Default Siapa kerja kt PERKESO atau pernah deal dgn PERKESO?



IC SALAH~!
Tarikh KEMALANGAN SALAH~!
pastu panggil PUAN plak tuh.. huhu

Siapa kerja kt PERKESO atau pernah deal dgn depa ni nak mintak pencerahan sikit.. saya ni eksiden time cuti RAYA IDULFITRI.. tak boleh claim sbb cuti?

kalau cenggitu boleh tak kalau kita tak carum PERKESO?? rasa mcm rugi jer..bek carum kat personal insuran.

Ada Sesapa kat CG sini pnah buat rayuan?
__________________
TAK TUTUP AURAT BELUM TENTU MASUK SYURGA, TAPI TAK TUTUP AURAT CONFIRM MASUK NERAKA

JANGAN TUNGGU MASA LAPANG, KITALAH YANG MELAPANGKAN MASA
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-02-2014, 03:20 PM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,029
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Mmg tak boleh claim sebab bukan waktu kerja.

perkeso ni protect kita time kerja je. Kalo kemalangan tu berlaku selepas waktu kerja atau hari cuti mmg tak dpt claim.

itu yang hamba tau la. Betulkan kalo salah.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
Reply With Quote
  #3  
Old 19-02-2014, 03:22 PM
edy639 edy639 is offline
Active Member

edy639's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2007
Location: save our earth
Posts: 1,265
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
Default

1st thing 1st..

call dulu utk further clarification betul ke jpwn tu utk kes tt. then klu dptkan person incharge. tag dia & (klu boleh) dptkan direct no. dia so senang klu rujuk apa2 hal berkaitan sepanjang tempoh claim nnt

biasa surat cenggini copy paste (guna format sama) utk semua claimer. surat pulak x dicheck sbl sent out

aku penah claim tp xcident hari keje (so mmg dpt la sket)

boleh deal terus dgn socso sbb kkdg melalui HR lmbt
__________________
"If you don't stand for something, you will fall for anything"

---
Reply With Quote
  #4  
Old 19-02-2014, 03:23 PM
azarulez azarulez is offline
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 8,142
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 844
Active Level
Default

perkeso blh claim kalau bro kemalangan masa kerja je..masa cuti x boleh melainkan kalau boleh kawtim dgn HR cakap bro on the way pergi/balik kerja ke masa kejadian tu..
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
  #5  
Old 19-02-2014, 03:25 PM
edy639 edy639 is offline
Active Member

edy639's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Dec 2007
Location: save our earth
Posts: 1,265
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by adar View Post
Mmg tak boleh claim sebab bukan waktu kerja.

perkeso ni protect kita time kerja je. Kalo kemalangan tu berlaku selepas waktu kerja atau hari cuti mmg tak dpt claim.

itu yang hamba tau la. Betulkan kalo salah.
aku dpt bro (lepas waktu keje)

sbb dikira dalam perjalanan pulang kerja (masih dlm hari bekerja)
__________________
"If you don't stand for something, you will fall for anything"

---
Reply With Quote
  #6  
Old 19-02-2014, 03:45 PM
tangkisan tangkisan is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 7,998
Thanks (Received): 412
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by adar View Post
Mmg tak boleh claim sebab bukan waktu kerja.

perkeso ni protect kita time kerja je. Kalo kemalangan tu berlaku selepas waktu kerja atau hari cuti mmg tak dpt claim.

itu yang hamba tau la. Betulkan kalo salah.

Sedang dalam waktu bekerja.. yes..
Sebelum dan selepas kerja boleh claim..
Cuti MC selama 3 hr bekerja pun boleh claim..

Banyak prosedur dan amik masa...
contoh;
jika xcident sewaktu pulang atau pergi..
check lalaun yg biasa kita lalui..
dengan laluan alternatif yg ada di banding dengan tmpt kejadian..
Reply With Quote
  #7  
Old 12-04-2018, 06:22 PM
halim1988 halim1988 is offline
Active Member

halim1988's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,420
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

salam..

Saya patah jari manis kemasa kerja. bayaran hilng upaya sementara dah dapat RM3.5k.

skrg tunggu keputusan jemaah doktor untuk claim cacat kekal.

siapa ada pengalaman brapa lama nk dapat result?
Reply With Quote
  #8  
Old 26-04-2018, 07:57 PM
Dragonforex Dragonforex is offline
Active Plus

Dragonforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 2,634
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 266
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

up sikit bagi sesiapa yg tahu
__________________
CG adalah dunia maya semata2. kita adalah avatar CG cumanya
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump