Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,615
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,404
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 22,027
More...
View Poll Results: MOPED TERBAIK
YAMAHA 68 43.04%
HONDA 61 38.61%
MODENAS 12 7.59%
KAWASAKI 4 2.53%
SUZUKI 8 5.06%
SYM 2 1.27%
MOFAZ 1 0.63%
OTHERS 2 1.27%
Voters: 158. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 24-02-2017, 03:06 PM
MrBiz MrBiz is offline
Regular

MrBiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2014
Posts: 743
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 5
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hum View Post
Aku ada 4 biji moto..
Honda wave
Yamaha lc
Modenas kriss
Suzuki satria

Pendapat aku
Nak moto lasak honda
Nak modi moto yamaha
Nak kualiti moto suzuki
Nak g masjid modenas

waaa byk moto tuan hehehe siap ade tugas masing2 moto tu ya
__________________
Mr.biz aje laa...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #22  
Old 24-02-2017, 03:06 PM
accessive accessive is offline
Regular

accessive's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2014
Posts: 213
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Honda Wave 125 1st model.
Yamaha LC 135 1st model.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #23  
Old 24-02-2017, 04:41 PM
MrBiz MrBiz is offline
Regular

MrBiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2014
Posts: 743
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 5
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
suzuki mmg tahan lasak tidak dinafikan...
tapi tu laa market malaysia lebih memilih pada honda dan juga yamaha...
__________________
Mr.biz aje laa...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #24  
Old 24-02-2017, 04:50 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,122
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 18
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by matztbd View Post
Aku pakai Honda Ombak.

Tahun ni, dah 98ribu KM. 5 tahun usia lebih kurang.

Motor pernah jammed sekali je. Masa tu kilometer yang ke 50ribu-60ribu tak silap.

Jammed betul2 dekat exit highway Tg Malim. Malam waktu tu, nasib baik dekat exit bro.

Hantar pomen, dia kata vavle / piston tu jammed. So, dia betulkan tu je lah, bayar upah RM30.

Kalau dia kata kena overhaul ke apa, mana aku nak tau bro...nasib baik orang tu jujur. Bengkel dekat Tg. Malim, bawah pokok. Budak Melayu, tapi taukeh cina.

Berbalik pasal piston jammed tu, pomen tu pun tak bagi tau sebab apa. Tapi, aku rasa sebab tak pernah servis valve kot. Orang panggil valve clearance ye? Patut, kena buat karbon dekat situ tiap 30,000 KM.


Lain rosak? Minggu lepas meter minyak rosak. Lain2 ok je.

Cuma dulu awal2 beli boleh 120km/h. Sekarang had 110km/h je.

Mungkin sebab awal beli dulu, berat den 50kg +, sekarang 68+


Btw, kalau waktu boleh dibelakangkan balik, aku teringin je nak pakai Modenas 128GT.

Waktu nak beli motor, banyak member kata, Modenas brand M'sia, kualiti tak ok, spare part susah cari.

Bila dah membesar, ada experience, aku tengok orang pakai Modenas 128GT ok je.

Nak kata spare part susah cari? Kilang ada je kt M'sia.

Sparepart Honda pun, yang byk + senang cari tu yang copy. Kalau nak original, biasa kena order, 2-3 baru dapat. Takde la senang manapun.
kriss gt xyah lah.aku dh pakai utk ulang alik keje,prob dia material part dia x tahan,ntah besi apa la dia pakai.prob moto aku

-body enjin prnah crack,mnyak itam menitik
-double stand punye pemijak patah,dah mnyusahkan plak nk tongkat
-mnyak punya indicator kat dlm tangki mnyak tu boleh rosak,moto2 lain aku rasa bende tu payah nk rosak psl bende tu dok kt dalam je
-pickup x kuat,gear 1 pon kalu tayar masuk lubang ke nak naik x kuat
-nak motong kenderaan lain mmg kne change gear 2 baru kuat skit nk motong
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #25  
Old 24-02-2017, 04:52 PM
manja_sungguh manja_sungguh is offline
Regular

manja_sungguh's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 298
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

suzuki FX 125..beli tahun 1998 elok sampai skrg..handling , pickup mmg superb..top speed pon setakat LC 135 senapas je
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #26  
Old 24-02-2017, 05:05 PM
matztbd matztbd is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 83
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sapit87 View Post
kriss gt xyah lah.aku dh pakai utk ulang alik keje,prob dia material part dia x tahan,ntah besi apa la dia pakai.prob moto aku

-body enjin prnah crack,mnyak itam menitik
-double stand punye pemijak patah,dah mnyusahkan plak nk tongkat
-mnyak punya indicator kat dlm tangki mnyak tu boleh rosak,moto2 lain aku rasa bende tu payah nk rosak psl bende tu dok kt dalam je
-pickup x kuat,gear 1 pon kalu tayar masuk lubang ke nak naik x kuat
-nak motong kenderaan lain mmg kne change gear 2 baru kuat skit nk motong

Semua motor ada masalah ni bro. Bergantung pada cara penggunaan.

Sampai hari ni masih ada kriss atas jalan bro. 10 tahun dh.

Indicator Minyak? Honda Ombak aku sekarang pun dah rosak.

Pickup tak kuat? Ex5 lama, 5 star bapak aku pun dah tak pickup. Tapi aku tak salahkan Honda. Fair wear and tear.

Ambil yang buruk, kita elokkan.
Ambil yang elok, kita kembangkan.
__________________

Data Recovery dari Pendrive/HardDrive
Format & Servis Laptop Sekitar Sungai Buloh
Servis Imac (Apple) - Whatsapp me: 013-4904599
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #27  
Old 24-02-2017, 05:14 PM
mutex37 mutex37 is offline
Regular

mutex37's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 249
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

yamaha lc135 terbaik...body xda gegar atau bunyi...cuma rantai slalu bunyi
__________________
Walau Hujan Ribut Melanda
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #28  
Old 24-02-2017, 07:09 PM
tehsarbat tehsarbat is offline
Active Member

tehsarbat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,159
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku rancang2 nak amik honda future 125... ok tak...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #29  
Old 24-02-2017, 07:39 PM
black_apple black_apple is offline
Active Plus

black_apple's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Location: jay bee...
Posts: 2,833
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku dulu gne ex5..tp sejak ex5 skg dh buruk aku try dinamik modenas..
Wat mase skg ni ok lg la x de probs..

Aku bli saing ngn mber aku..mber aku pye body dh agak mcm mtr kebun ckit la..klip body byk tggl,gegar sne sni..
Mybe sbb jln jauh..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #30  
Old 24-02-2017, 08:11 PM
carefulsenpai carefulsenpai is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2016
Posts: 102
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matztbd View Post
Yamaha Y15ZR aku tengok macam banyak masalah. 2 orang member pakai, dua-dua mengadu. Ada benar ke?

member aku dua2 pakai y15 tu dua2 kena hantar bengkel overhaul kena rm800 padahal pakai tak sampai setahun.. ingat dulu nk amik satu tapi akhirnya amik rs150 tokey bengkel pun ckp takyah amik itu y15

Last edited by carefulsenpai; 24-02-2017 at 08:14 PM.. Reason: better texting and spelling
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:42 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you