Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: MOPED TERBAIK
YAMAHA 68 43.04%
HONDA 61 38.61%
MODENAS 12 7.59%
KAWASAKI 4 2.53%
SUZUKI 8 5.06%
SYM 2 1.27%
MOFAZ 1 0.63%
OTHERS 2 1.27%
Voters: 158. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-02-2017, 11:32 AM
MrBiz MrBiz is offline
Regular

MrBiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2014
Posts: 745
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 7
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Motorsikal MOPED terbaik MASA KINI

JOM SAMA2 usha brand mane yang best kat malaysia...



kalau bg model skali pun cun...
comment sikit...



Quote:
Originally Posted by hum View Post
Aku ada 4 biji moto..
Honda wave
Yamaha lc
Modenas kriss
Suzuki satria

Pendapat aku
Nak moto lasak honda
Nak modi moto yamaha
Nak kualiti moto suzuki
Nak g masjid modenas
Quote:
Originally Posted by AMHFZ View Post
den baru beli yamaha y15 (150cc) mmg mantop.. corner mmg sedap.. laju pn laju. tp ada cut off 137 je. kena setting ecu dia.. hihi..
Quote:
Originally Posted by carefulsenpai View Post
member aku dua2 pakai y15 tu dua2 kena hantar bengkel overhaul kena rm800 padahal pakai tak sampai setahun.. ingat dulu nk amik satu tapi akhirnya amik rs150 tokey bengkel pun ckp takyah amik itu y15
Quote:
Originally Posted by damaiG View Post
2004 - 2016 ex5 dream, alhamdulillah motor x banyak ragam. jaga minyak engin jgn full gas slalu tahan lama lagi ni.

2016-current rs150.. selesa nak ride jauh sikit. speed no 2 yg penting jgn ada ragam tengah jalan je. mcm biasa jaga eo tak full gas slalu huhu. selesa la atas hiway menten laju rasa selamat sikit nk memotong
Quote:
Originally Posted by soyabean84 View Post
Saya ada 3 bijik motor:
1) Yamaha LC135 V2
2) Modenas GT128
3) Yamaha Ego first model.

Paling best for sure LC, enjin smooth,body ringan, bwk 80-90 enjin steady je (motor 100% standard),koner stabil (monoshock) minyak ok, maintenance ok.

Modenas GT128 enjin dia lambat pickup, body berat, bwk 80-90 enjin meraung sikit, koner stabil (body berat) minyak jimat dari LC, maintenance ok cuma bila msk bab part agak susah nak dapat (tgk2 kedai).

Yamaha Ego buat pusing arae rumah je, pickup ok, kualiti bagus, minyak mcm paling kuat antara LC & GT128, x best wat ulang alik keje sb goyang (body kecik & ringan), koner agak goyang sb pakai absorber single belakang, maintenance skuter agak leceh sb nk kene jaga belting, minyak CVT & part agak mahal.

kesimpulan: Paling best LC135 antara 3 yg sy ada, GT128 biasa2 je, cuma dari segi save GT128 lagi ok dari LC rasanya (tgk cara bwk, lain org bwk lain result), Ego wat hantar anak p skolah & p masjid ok je.
Quote:
Originally Posted by bdkkg View Post
Aku pakai ex5 dh msk thn ke-11. spark plug baru tukar 2 kali. tu pun sbb tkt kepala plug karat. xpernah meragam.. dari zaman belajar, couple, keja dan dah kawin pun masih pakai moto sama.. bkn xnk bli baru.. tp x mampu. haha.......
__________________
Mr.biz aje laa...

Last edited by MrBiz; 10-03-2017 at 09:37 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 24-02-2017, 11:33 AM
hellspermaster hellspermaster is offline
Active Plus

hellspermaster's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 2,599
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 19
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Lc135.....
__________________
NKay E. Dept.
Reply With Quote
  #3  
Old 24-02-2017, 11:37 AM
MrBiz MrBiz is offline
Regular

MrBiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2014
Posts: 745
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 7
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hellspermaster View Post
Lc135.....
vote pool tgk brand mana palik banyak
__________________
Mr.biz aje laa...
Reply With Quote
  #4  
Old 24-02-2017, 11:42 AM
oszsama oszsama is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 946
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 2
Active Level
Default

honda 150 la boss
Reply With Quote
  #5  
Old 24-02-2017, 11:42 AM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,716
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1125
Active Level
My Mood:
Default

tgk kegunaan..

kalo aku..

jalan jauh: LC

jalan dekat: Ego
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #6  
Old 24-02-2017, 11:51 AM
myrul369 myrul369 is offline
Super Active

myrul369's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2010
Posts: 6,179
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

dulu kini dan selamanya EX5
Reply With Quote
  #7  
Old 24-02-2017, 11:57 AM
m_radd m_radd is offline
Active Member

m_radd's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 2,339
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 29
Active Level
Default

Tade sape minat modenas ke..aku pakai gt128...ok je tapi kurang laju la moto ni
Reply With Quote
  #8  
Old 24-02-2017, 12:17 PM
MrBiz MrBiz is offline
Regular

MrBiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2014
Posts: 745
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 7
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by myrul369 View Post
dulu kini dan selamanya EX5
ex5 mmg x dinafikan jimat minyak...
__________________
Mr.biz aje laa...
Reply With Quote
  #9  
Old 24-02-2017, 12:18 PM
MrBiz MrBiz is offline
Regular

MrBiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2014
Posts: 745
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 7
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by oszsama View Post
honda 150 la boss
moto laju tapi market demand tinggi sgt
__________________
Mr.biz aje laa...
Reply With Quote
  #10  
Old 24-02-2017, 12:19 PM
pcbase pcbase is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Location: mars
Posts: 1,868
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 20
Active Level
My Mood:
Default

honda rs150. Tak boleh vote sebab honda 100 & 110 macam sampah.
Reply With Quote
Likes sekapai liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold