Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!



Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Percayakah anda bumi ini rata?
Ya 109 18.41%
Tidak 431 72.80%
Berkecuali 52 8.78%
Voters: 592. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 23-03-2016, 07:56 PM
albab94 albab94 is offline
Regular

albab94's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2014
Posts: 334
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Thread ni btl2 memalukan. Tutup je la..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 23-03-2016, 07:57 PM
leica leica is offline
Regular

leica's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2007
Posts: 358
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to leica
Default

Quote:
Originally Posted by lpsoldier007 View Post
Standard ni je ke pemikiran org Islam?
Rasanya lebih tepat adalah melayu. Al-Biruni dah buktikan bumi ini bulat dengan mengukur saiz bumi.
Reply With Quote
  #23  
Old 23-03-2016, 08:09 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Active Plus

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 4,499
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 549
Active Level
My Mood:
Default

orang Islam sekarang dah tak macam ilmuwan Islam dulu2..dah tak minat matematik dan sains...

tu yang banyak timbul teori mengarut dan tahyul..
__________________
Ku teringat kata ayahku
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
Reply With Quote
  #24  
Old 23-03-2016, 10:05 PM
cocoreX cocoreX is offline
Active Member

cocoreX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 2,134
Thanks (Received): 203
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by magnesium View Post
Kalau dah gambar tu bulat, x kan realiti leper pulak?
Bulat diterimapakai oleh flat earther society, yang menjadi persoalan mereka adakah bumi sfera atau rata?
Reply With Quote
  #25  
Old 23-03-2016, 10:09 PM
cocoreX cocoreX is offline
Active Member

cocoreX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 2,134
Thanks (Received): 203
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
ini teori ahli2 gereja zaman dulu ni....

sudah2 la..memang dah terbukti planet itu berbentuk SFERA...

kalau betol mendatar, mungkin ada kaitan dengan konsep SPACE & TIME yang masih belom kita faham seratus peratus lagi..

kemungkinan dengan mata kasar, kita nampak bumi itu bulat...padahal bumi mendatar disebabkan pembengkokan cahaya yang terhasil dari SPACE yang sangat sukar untuk kita fahami..
atas ni cuma teori mengarut aku....sudah2 la..

mata kasar kita nampak bulat, so bulat la...

lagipun kalau bumi mendatar,, macam mana planet lain semua bulat..

beli telescope yg power2, tengok sendiri angkasa lepas..
Betul ke nasa ambil gambar bumi tu seketui bulat?

First step on moon mungkin juga hoax...
Reply With Quote
  #26  
Old 23-03-2016, 10:14 PM
cocoreX cocoreX is offline
Active Member

cocoreX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 2,134
Thanks (Received): 203
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lpsoldier007 View Post
Standard ni je ke pemikiran org Islam?

Perbincangan mcm gini org kafir dah setelkan beratus tahun dulu..

Kita baru nak bincang..

Okay lah better than nothing.
Nama pun forum, sekadar mencari jawapan je.
Reply With Quote
  #27  
Old 23-03-2016, 10:16 PM
hakimi1976 hakimi1976 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2016
Posts: 77
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Org islam dah jd pemalas.
Taknak terokai sains. Taknak spend masa belajar sampai phd.
Tapi asyik dgn teori megarut
Reply With Quote
  #28  
Old 23-03-2016, 10:16 PM
cocoreX cocoreX is offline
Active Member

cocoreX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 2,134
Thanks (Received): 203
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by leica View Post
Rasanya lebih tepat adalah melayu. Al-Biruni dah buktikan bumi ini bulat dengan mengukur saiz bumi.
Bawakan faktanya. Sama2 cari jawapan
Reply With Quote
  #29  
Old 23-03-2016, 10:18 PM
cocoreX cocoreX is offline
Active Member

cocoreX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 2,134
Thanks (Received): 203
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hakimi1976 View Post
Org islam dah jd pemalas.
Taknak terokai sains. Taknak spend masa belajar sampai phd.
Tapi asyik dgn teori megarut
Pendapat flat earth dari orang barat banyak journal juga.

PHD takde nilai dalam kubur pun bro.

Forum kan perbincangan.
Reply With Quote
  #30  
Old 23-03-2016, 10:19 PM
hakimi1976 hakimi1976 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2016
Posts: 77
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Baca la buku abu musa jabbar ibnu hayyun. Dah explain bumi ni sfera
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
bentuk bumi, bumi rata atau bulat, saiz bumi

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold
Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
Disclaimer: All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you.