Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Percayakah anda bumi ini rata?
Ya 113 18.34%
Tidak 451 73.21%
Berkecuali 52 8.44%
Voters: 616. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #6681  
Old 21-03-2017, 06:51 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,697
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1116
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Jom belajar ilmu sifat matter.. Air boleh melengkung ye huhuhu.. Pelik, tapi baller percaya. Baller kata logik air melengkung ni.. Ada melengkung, ada la cembung kan, adakah air baller boleh melengkung ke dalam dan cembung ketika pasang surut?

Cer citer sikit pasaipa air boleh melengkung di bumi bulat yg luas ini yang tak dapat detect lengkungan bumi ni.


And..
tetiba nak merapek benda lain..

mana topik sembang map as it is ko tu..

kalo xnak teruskan, bagi website indon yang ko belajar tu..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
Paid Advertisement
  #6682  
Old 21-03-2017, 06:57 AM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,409
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
tetiba nak merapek benda lain..

mana topik sembang map as it is ko tu..

kalo xnak teruskan, bagi website indon yang ko belajar tu..
Aku teruskan bila aku rasa ko dah mampu hadam ilmu 1 berkaitan arah dalam map as it is..


Tolonglah jgn munafik lg budak... Ko masih belum hadam pun ilmu 1, dah mintak aku sambung.... Aku sambung ikut flow pemahaman ko..

Oh ye, apa yg aku merepek... Aku nak belajar ilmu air lengkung dari baller pun xley ke?

Bagi la ilmu 1 topik air melengkung kat aku yg sudi nak fahami ni
Reply With Quote
  #6683  
Old 21-03-2017, 07:03 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,697
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1116
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Aku teruskan bila aku rasa ko dah mampu hadam ilmu 1 berkaitan arah dalam map as it is..


Tolonglah jgn munafik lg budak... Ko masih belum hadam pun ilmu 1, dah mintak aku sambung.... Aku sambung ikut flow pemahaman ko..

Oh ye, apa yg aku merepek... Aku nak belajar ilmu air lengkung dari baller pun xley ke?

Bagi la ilmu 1 topik air melengkung kat aku yg sudi nak fahami ni
nak paham camne bila kena soal dah suruh belajar sendiri..

float info aku tanya, ko suruh carik sendiri, padahal tu istilah pasar ciptaan ko sendiri..

air melengkung pun xpernah tengok, munafik apa ko nih..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6684  
Old 21-03-2017, 07:11 AM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,409
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
nak paham camne bila kena soal dah suruh belajar sendiri..

float info aku tanya, ko suruh carik sendiri, padahal tu istilah pasar ciptaan ko sendiri..

air melengkung pun xpernah tengok, munafik apa ko nih..
Term tu aku x cipta la boddoh, aku baca diiternet. Asalnya aku pun tak tahu. Bila diberi contoh ada pengiraan yang boleh berubah ubah seperti skala jarak, bumi spin or stop pada bulan terbit, bulan bergerak sambil bumi spin atau tak dalam pengiraan dan lain2 tu yg kat indon panggil float info. Info2 yg boleh berubah ia terapung.

Bego amat kamu sampai fikir istilah atau term tu sangat serious..

”Info terapung" xnak taip kat searc bar?

Kat sini je aku nampak ko naif, selain jahilwamufik Aku x sanggup ko terus begini. Carilah kebenaran dengan kesedaran... Dan berhemah,.. Jgn mencari dengan hasad dan helah..
Reply With Quote
  #6685  
Old 21-03-2017, 07:21 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,697
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1116
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Term tu aku x cipta la boddoh, aku baca diiternet. Asalnya aku pun tak tahu. Bila diberi contoh ada pengiraan yang boleh berubah ubah seperti skala jarak, bumi spin or stop pada bulan terbit, bulan bergerak sambil bumi spin atau tak dalam pengiraan dan lain2 tu yg kat indon panggil float info. Info2 yg boleh berubah ia terapung.

Bego amat kamu sampai fikir istilah atau term tu sangat serious..

”Info terapung" xnak taip kat searc bar?

Kat sini je aku nampak ko naif, selain jahilwamufik Aku x sanggup ko terus begini. Carilah kebenaran dengan kesedaran... Dan berhemah,.. Jgn mencari dengan hasad dan helah..
sedap kata org boddoh yek..

balik ke ko jugak..

float info aku search xde apa2..

info terapung, baru ada, satu je reference?? ..

https://mobile.twitter.com/ter_apung

lain kali bagi je reference tu..

nampak tak keboddohan tu akan balik kepada ko..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6686  
Old 21-03-2017, 07:24 AM
matten02 matten02 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 770
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 197
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by cocoreX View Post

















glober sila buktikan kiraan sea curve.
ikut kiraan kt gmbr first betul la 2.. xbyk pn drop. sbb diameter besar sgt kot..

gmbr-gambar bawah yg bro bg 2 semua gmbr sekeping ke amik panoramic view? bro penah berdiri dpn laut n tgk kapal datang dr depan x? sy penah tgk.. mula nmpk bahagian depan je. lama2 br nmpk seluruh kapal.. tp mmg jauh la. kn pkai zoom lens panjang punya..

sy xpenah lg jmpa world traveller yg balik dari pelayaran keliling dunia yg mengesahkan diorg smp hujung dunia. rmai yg mengesahkan diorg keliling dunia.

sy pn nk jgk tgk world edge klu ada.. world exploration n technology dh advanced beribu-ribu tahun mesti blh smp hujung dunia n buktikan teori flate earth. tp smp sekarang teori FE masih xdpt dibuktikan.

sy xtentang pn ilmu FE melainkan dpt dibuktikan dengan hujah n logic yg munasabah. prinsip ilmu mesti jelas n tanpa berahsia.

sy bc gak hujah FE n SE. kemudian bandingkan. tapi banyak lg fenomena alam yg xdpt FE buktikan dgn teorinya selaras dgn kejadian di alam.

sy harap bro bc la sy tulis panjang2 ni
__________________
Surah Al-Hujurat Ayat 6
"Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu".
Blog DIY Servis Motosikal

Last edited by matten02; 21-03-2017 at 07:35 AM..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6687  
Old 21-03-2017, 07:28 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,541
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 264
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
tunjukkan lah bukti..matahari terbit dr sudut bumi bulat..dr segi cahaya pada awan meliputi..org fe dh buktikan..setakat lukisan..budak drjh 6 pun dh leh wat guna komputer(yg belajarlah)..
matahari mmg la terbit.
bangun pagi tengok dia naik mcm mana sampai tengah hari tegak atas kepala.

berbanding lukisan kanak2 flat earth ni.. matahari kat atas je.. no sun rise. no sun set

Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6688  
Old 21-03-2017, 07:29 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,541
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 264
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Hypnosis-Diri View Post
Sape ckp latitud berubah?
Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
latitud itu indicator arah, bukan arah mutak.. Fahamkan latitud tudak dugunakan sebagai penentuan arah.. Arah cuma 2 saja. Tak timur, ia barat.. Darjah yg tentukan. Clear?... Hadam.
ooo aku silap baca.
aku ingat mutlak
tapi rupanya ko taip MUTAK

"bukan arah mutak" tu hape benda pulak tu?

Last edited by Mata_Pena; 21-03-2017 at 07:34 AM..
Reply With Quote
Likes Hypnosis-Diri liked this post
  #6689  
Old 21-03-2017, 07:39 AM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,409
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
sedap kata org boddoh yek..

balik ke ko jugak..

float info aku search xde apa2..

info terapung, baru ada, satu je reference?? ..

https://mobile.twitter.com/ter_apung

lain kali bagi je reference tu..

nampak tak keboddohan tu akan balik kepada ko..

Reply dengan post sampah lg budak ni.. Hihi.. Naifnya ko ni

Xpe aku contoh kan keboddohan ko yg jelas dan nyata, ianya contoh saja.. Kau ni kalau orang tulis "spender perempuan” bermaksud orang perempuan yang spend duit dia.. Ko pun search jumpa spender perempuan yg seluar dalam then percaya.. Itulah contoh aku pada level otak ko.. Sebab org melayu pun namakan seluar dalam tu spender..

Tak perlu quote aku, ko jahil.. Tak selandasan ngn ilmu yg aku curah. Ko better jadi pembaca je.. Ko super jahil, yg penting itu suatu maksud... Bukan term2 pasar pun dianggap penting.. Dasar muka tak sudah2 mmg begini. Muka tembok.
Reply With Quote
  #6690  
Old 21-03-2017, 07:40 AM
matten02 matten02 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 770
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 197
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azarulez View Post
Deep betul signature bro..macam kena dengan isu tgh hot dalam thread ni hari ni..
kadang heran ada org ambil rujukan ilmu dr sumber yg sgt sikit kemudian jadikan hujah.

pemahaman pun tgk main taram je.

contoh perkataan "tetap" disamakan dgn "stabil"
__________________
Surah Al-Hujurat Ayat 6
"Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu".
Blog DIY Servis Motosikal
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
Sponsored Links
Reply

Tags
bentuk bumi, bumi rata atau bulat, saiz bumi

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold