Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Investor Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #71  
Old 08-10-2017, 07:41 PM
jom jom is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,152
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
Alhamdulillah..

ada rezeki..

macam forumer atas tu tulis, berpada2..

ada membe tanya aku pasal cryto nih..

dan dia terlalu excited sampai nak buat personal loan..

aku kata kat dia, nak invest dalam cryto, pastikan duit lebih drpd perbelanjaan, bukan duit perbelanjaan kita tu kita pergi invest pulak..

amin..bagus la...aku pk nk invest tp tgk dlm 100 crytocurrency..tue tgh study dulu sblm invest...mungkin beli yg paling murah kot...bitcoin mahal sgt la...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #72  
Old 08-10-2017, 07:51 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,644
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1101
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jom View Post
amin..bagus la...aku pk nk invest tp tgk dlm 100 crytocurrency..tue tgh study dulu sblm invest...mungkin beli yg paling murah kot...bitcoin mahal sgt la...
camni bro..

ramai orang silap kat sini..

bila tgk btc mahal, takut nak beli btc, sedangkan btc tu pioneer dalam technologi blockchain..

dan btc x semestinya kena beli nilai genap, bley je beli nilai decimal..

dulu 1btc bernilai usd10, 10tahun kemudian baru bernilai usd4k..

sama je, skang kita simpan btc bernilai usd10, lebih kurang 0.0025btc..

xmustahil 10tahun kedepan 0.0025btc bernilai usd4k.. mungkin lebih lagi..

harap dapat membantu bos..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #73  
Old 08-10-2017, 08:02 PM
jom jom is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,152
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
camni bro..

ramai orang silap kat sini..

bila tgk btc mahal, takut nak beli btc, sedangkan btc tu pioneer dalam technologi blockchain..

dan btc x semestinya kena beli nilai genap, bley je beli nilai decimal..

dulu 1btc bernilai usd10, 10tahun kemudian baru bernilai usd4k..

sama je, skang kita simpan btc bernilai usd10, lebih kurang 0.0025btc..

xmustahil 10tahun kedepan 0.0025btc bernilai usd4k.. mungkin lebih lagi..

harap dapat membantu bos..

owh ok2 tq sgt..dpt sikit ilmu aku punya lama pk mahal sampai belas ribu...rupanya aku tergolong dlm ramai yg silap....
Reply With Quote
  #74  
Old 08-10-2017, 08:05 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,644
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1101
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jom View Post
owh ok2 tq sgt..dpt sikit ilmu aku punya lama pk mahal sampai belas ribu...rupanya aku tergolong dlm ramai yg silap....
xpe bro..

kita belajar..

aku pon masih belajar..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #75  
Old 12-10-2017, 06:50 PM
ownz ownz is online now
Regular

ownz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Location: Wherever Life Takes Visa
Posts: 706
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

aku baca, tapi masih kurang keyakinan dengan crypto.. sbb macam senang nak collaps..

sapa ada sumber2 cryto dalam bahasa melayu, boleh la share buat bacaan menabah ilmu..

Thanks in advance.
__________________
Champions do not become champions when they win the event, but in the hours, weeks, months and years they spend preparing for it. The victorious performance itself is merely the demonstration of their championship character
Reply With Quote
  #76  
Old 12-10-2017, 07:29 PM
pijoe pijoe is offline
Legendary Member

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 12,176
Thanks (Received): 665
Likes (Received): 27
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
camni bro..

ramai orang silap kat sini..

bila tgk btc mahal, takut nak beli btc, sedangkan btc tu pioneer dalam technologi blockchain..

dan btc x semestinya kena beli nilai genap, bley je beli nilai decimal..

dulu 1btc bernilai usd10, 10tahun kemudian baru bernilai usd4k..

sama je, skang kita simpan btc bernilai usd10, lebih kurang 0.0025btc..

xmustahil 10tahun kedepan 0.0025btc bernilai usd4k.. mungkin lebih lagi..

harap dapat membantu bos..
sekiranya tak mustahil 0.00025 bernilai usd4k...adakah ianya tak mustahil akan pergi 25.000 bernilai usd4k?

saya hanya menunggu saaat crash untuk buy balik... kalau fiat money adanya fasa crash adakah cyrpto tidak alami fasa crash market?
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
REBET IKOFX DIBERI SEJAK 2010

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)
Reply With Quote
  #77  
Old 12-10-2017, 08:46 PM
ramos ramos is offline
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,931
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

aku tunggu2 jgk btc ni turun tp trend menaik plak nmpak..
Reply With Quote
  #78  
Old 12-10-2017, 09:00 PM
kai2020 kai2020 is offline
Active Member

kai2020's Avatar
 
Trader Rating: (56)
Join Date: May 2006
Posts: 2,368
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 12
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ramos View Post
aku tunggu2 jgk btc ni turun tp trend menaik plak nmpak..
Ianya brkaitan dgn demand n supply, waktu org x nk dulu harga 1 btc 10 sen je, 7,8 thn dulula. Time tu ade kisah org beli pizza dgn harga 2000 btc, dan ade satu lg kisah sorang student ict beli 5000 btc dgn harga 20usd je sbb nk buat kajian kursus kt univrsity, pstu dia pn buat x tau, lately dia ingt dia cari balik, cari psword bagai skrg dh jd jutawan.

Ada lbg krg 16 juta btc je skrg, yg nk setiap hari mningkat, tntula harganya makin lama makin naik..sbb tu bill gates ckp x mustahil 1 btc bole brharga 1 juta nnt...tu org bijak yg ckp, bkn org dlm cg ni
Reply With Quote
  #79  
Old 12-10-2017, 09:48 PM
graynicolls graynicolls is offline
Active Plus

graynicolls's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,743
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 4
Active Level
Default

mcmana kalau ada pakatan dari pemain2 crypto untuk melingkupkan btc?
boleh terjadi tak perkara mcm ni?
aku tak paham lagi crypto ni mcmana sebenarnya
__________________
Quote:
Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,
“Islam datang dalam keadaan asing. Dan ia akan kembali menjadi asing sebagaimana kedatangannya.
Maka beruntunglah orang-orang yang asing itu.”

(HR. Muslim [145] dalam Kitab al-Iman.Syarh Muslim, 1/234).
Reply With Quote
  #80  
Old 13-10-2017, 12:20 AM
pijoe pijoe is offline
Legendary Member

pijoe's Avatar

 
Trader Rating: (19)
Join Date: Jun 2008
Location: Office IKOFXM
Posts: 12,176
Thanks (Received): 665
Likes (Received): 27
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kai2020 View Post
Ianya brkaitan dgn demand n supply, waktu org x nk dulu harga 1 btc 10 sen je, 7,8 thn dulula. Time tu ade kisah org beli pizza dgn harga 2000 btc, dan ade satu lg kisah sorang student ict beli 5000 btc dgn harga 20usd je sbb nk buat kajian kursus kt univrsity, pstu dia pn buat x tau, lately dia ingt dia cari balik, cari psword bagai skrg dh jd jutawan.

Ada lbg krg 16 juta btc je skrg, yg nk setiap hari mningkat, tntula harganya makin lama makin naik..sbb tu bill gates ckp x mustahil 1 btc bole brharga 1 juta nnt...tu org bijak yg ckp, bkn org dlm cg ni
tolong bagi bukti yang aku bold tu... dah google tak jumpa...youtube pun tak ada...yg dia cakap bitcoin bagus dari fiat money sebab tak perlu bawa duit dalam jumlah yg banyak dari satu tempat ke satu tempat.... tapi ianya diguna pakai untuk money laundering.
__________________
REGISTER AKAUN DI SINI & DAPATKAN 70% @ 0.7 PIPS REBET MINGGUAN
http://www.carigold.com/portal/forums/image.php?type=sigpic&userid=30130&dateline=126015  5484
REBET IKOFX DIBERI SEJAK 2010

(YM: alexender_pijoe) (SKYPE: pijoe.ikofx) (Phone & WhatsAPP: +60176567531)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold