Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1351  
Old 06-10-2017, 04:17 PM
yus7777 yus7777 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 97
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by samad View Post
nasihat aku:

lupakan technical analysis, lupakan fundamental analysis utk main saham.

carilah kawan2x yang kerja di MOF, Public Listed Company (berpangkat tinggi) dan ada akses kepada maklumat.

Hampir kesemua listed company akan mencari revenue/projek utk kekalkan momentum dan maintain market capitalization.

Senario: Kawan di MOF bagitahu syarikat x berhad akan dapat projek bersaiz 100M di Malaysia dalam 30 hari lagi, kita boleh start membeli saham company tersebut. Sambil2x perhatikan volume saham tu mesti akan meningkat dan saham tu akan menjadi aktif. Syarikat gergasi cth Petronas bahagian fund manager akan sentiasa buat analisis kaunter mana dia akan invest. Setiap fund manager kalau dia enter market, jumlah order dalam juta ringgit.

Kalau kita percaya dgn pimpinan syarikat tu, percaya dengan bisnes model dan keupayaan syarikat utk jalankan bisnes, kita boleh hold saham tu utk jangka waktu panjang dan kita akan dapat dividen tahunan.

Kalau intraday trader, ada je yang boleh buat rm50-rm250 sehari dengan scalping. Tapi cara ni penat dan kita terpaksa buat analisis setiap masa. Ini serupa otang yang main forex hari2.. penat dan average bulanan adalah rugi berbanding untung.

Buatlah kawan ramai2x yang ada akses kepada info/maklumat first hand.

Tips akhir: Perhatikan syarikat apa bakal dapat projek keretapi laju/pantai timur, projek Imigresen, projek sistem JPJ, projek dengan Telco serantau, projek RFID menggantikan Touch n Go dll....
noted with thANKS
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1352  
Old 06-10-2017, 04:55 PM
samad samad is offline
Regular

samad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 565
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 23
Active Level
Default

intraday trader mesti ada masalah nak buat entry kan?
Reply With Quote
  #1353  
Old 26-10-2017, 09:09 AM
Sniper Sniper is offline
Super Moderator

Sniper's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2006
Posts: 5,049
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Active Level
Default

ader gak ek yg sempat menyelit promot cfd

dh terang2 ni thread psl bskl bole pulak promot cfd

siap promot no tel bagai

xder etika langsung

post tu dh delete
Reply With Quote
  #1354  
Old 08-11-2017, 03:05 PM
imp imp is offline
Regular

imp's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 755
Thanks (Received): 95
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Update utk 1st post.
Utk henpon blh guna klse screener dan stock hunter utk free charting dan sedikit fundamental. Atau terus layari www.malaysiastock.biz dan klik advanced charting atau link ini http://www.malaysiastock.biz/Stock-Chart.aspx

Kadang2 org xda akaun saham ni nk tgk jgk chart saham mcm mana. Situ blh tgk chart saham free..

Harap tak violate rules forum.
Reply With Quote
  #1355  
Old 09-11-2017, 08:24 AM
zyzyx zyzyx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Dec 2012
Location: in your lost memories of me
Posts: 1,085
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by imp View Post
Update utk 1st post.
Utk henpon blh guna klse screener dan stock hunter utk free charting dan sedikit fundamental. Atau terus layari www.malaysiastock.biz dan klik advanced charting atau link ini http://www.malaysiastock.biz/Stock-Chart.aspx

Kadang2 org xda akaun saham ni nk tgk jgk chart saham mcm mana. Situ blh tgk chart saham free..

Harap tak violate rules forum.
tambah sikit bos www.isaham.my
__________________
"keris dulu dalam tangan sekarang dalam otak
paling tajam tak perlu hunus keluar tengkorak"
Reply With Quote
  #1356  
Old 09-11-2017, 08:35 AM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 38,840
Thanks (Received): 675
Likes (Received): 60
Active Level
My Mood:
Default

harini nk tinjau2 kaunter apa...semlm dh sell 2 kaunter...takde idea harini
__________________
Reply With Quote
  #1357  
Old 09-11-2017, 08:39 AM
zyzyx zyzyx is offline
Active Member

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Dec 2012
Location: in your lost memories of me
Posts: 1,085
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by joee View Post
harini nk tinjau2 kaunter apa...semlm dh sell 2 kaunter...takde idea harini
takda buycall ke bos
__________________
"keris dulu dalam tangan sekarang dalam otak
paling tajam tak perlu hunus keluar tengkorak"
Reply With Quote
  #1358  
Old 09-11-2017, 08:42 AM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 38,840
Thanks (Received): 675
Likes (Received): 60
Active Level
My Mood:
Default

buycall ada..tp sy tak layan sgt..
sbb kena buat kajian sndiri jgk dlu..

Quote:
Originally Posted by zyzyx View Post
takda buycall ke bos
__________________
Reply With Quote
  #1359  
Old 09-11-2017, 09:17 AM
wantrader82 wantrader82 is offline
Active Plus

wantrader82's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,665
Thanks (Received): 93
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by joee View Post
harini nk tinjau2 kaunter apa...semlm dh sell 2 kaunter...takde idea harini
keyasic dan scope bulih bos?hehe...acu try kaji....
Reply With Quote
  #1360  
Old 09-11-2017, 12:26 PM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 38,840
Thanks (Received): 675
Likes (Received): 60
Active Level
My Mood:
Default

keyasic tu trick operator..
nk masuk bole..tp utk invest

pg ni byk yg knyg mkn kgroup

Quote:
Originally Posted by wantrader82 View Post
keyasic dan scope bulih bos?hehe...acu try kaji....
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump