Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Other Classifieds

Other Classifieds Any classifieds that not suits the selling of products or services.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,219
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 15,951
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,778
More...
Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 02-10-2008, 05:49 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,335
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Penduduk kampung miskin memerlukan pakaian, buku dan alatan anda yang masih elok

Ada lagi yang nak bagi kat saya sebelum saya nak berangkat ke shah alam
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #102  
Old 04-10-2008, 09:42 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,335
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Alhamdulillah saya selamat sampai ke ump lebih kurang jam 12.30 hari ni. Penuh belakang keta dengan semua barangan yang disumbangkan.

Still letih lagi ni Selamat berpuasa 6 semua
Reply With Quote
  #103  
Old 05-10-2008, 09:07 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,335
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Alhamdulillah syukur...

Pagi tadi dah habis dah semua barangan. Saya sumbangkan direct rumah ke rumah. Bagi masa untuk saya submit laporan leh tak?

Maaf ye sahabat




Siapa lagi nak sumbangkan? Insya Allah nanti kita rancang buat program penyumbang direct akan sumbangkan kepada golongan yang hak untuk menerima
Reply With Quote
  #104  
Old 06-10-2008, 11:27 AM
imlive33 imlive33 is offline
Regular

imlive33's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 404
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Saya sokong apa yg tuan tanah buat ni 200%... Cuma nak tau..tuan tanah ni duk sha Alam? selalu ke berulang alik ke Kuantan? Jasa dan usah tuan, semoga Allah memberikan ganjaran besar utk tuan.... klu saya di negeri sembilan? Barang2 dan pakaian seta benda2 yg diperlukan banyak...bagaimana saya nak salurkan pada tuan? Perlukah kita buat satu "port" dan cara penghantaran yg lebih effisian...sbb klu banyak2 nak kurier tu...boleh tahan gak...
__________________
TAKAFULHEALTH & TAKAFUL CERDIK (PELAN 3 IN 1) ~PERLINDUNGAN + KAD PERUBATAN + SIMPANAN & PELABURAN~XTAU CARA BOLEH BUAT TEMUJANJI.
FULLTIME : PRU BSN TAKAFUL (Area NS,Melaka,Kedah)
016-6612757 atau YM: imlive33
Mai komen dan lawat blog aku www.daftarprubsn.blogspot.com
Reply With Quote
  #105  
Old 06-10-2008, 12:32 PM
aes aes is offline
Super Active

aes's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2008
Location: CG
Posts: 9,562
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to aes
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Wokeh. Di awal pagi Syawal ni saya nak sambung laporan tentang sumbangan barangan kepada penduduk kampung miskin minggu lepas. Habis cerita bab jumpa ketua kampung tadi.

Bisik di dalam hati saya, "Alhamdulillah dah ketua kampung kata boleh dan sokong tindakan saya dah cukup syukur. Lain-lain yang dia kata tu ikut dia lah"

Sebelum keluar simpang, saya terdetik untuk singgah di Maahad Tarbiah Darul Hijrah Al-Islamiah yang berada betul-betul disebelah rumah ketua kampung tu.




Saya masuk dan bagitau nak jumpa pengurus Maahad tu. Alhamdulillah sembang punya sembang, Allah temukan saya lagi tempat untuk saya sumbangkan barang-barang tu. Ok, saya cerita apa yang saya paham pasal Pusat Pendidikan Asrama Penuh aka sekolah agama rakyat ni. (Selalunya ramai ibu bapa hantar anak-anak ke sini dengan harapan untuk anak mereka berubah daripada nakal kepada baik. huhuhuu... Tapi kat sini juga ada diajar halfal Al-Quran untuk jadi Al-Hafiz )





Sekolah ni telah ditubuhkan oleh suaminya sendiri pada tahun 1984. Sekarang ni ada 31 orang pelajar. Semua pelajar adalah dari golongan keluarga yang susah. 16 orang daripada 31 orang pelajar adalah anak yatim /yatim piatu. Yuran perbelanjaan sebulan bagi seorang pelajar ialah RM170. Kalo setahun, perbelanjaan seorang pelajar jatuh RM3400.

Oleh sebab saya terkejar-kejar dengan masa, saya pun mintak izin nak lawat keadaan sekolah. Pertama sekal, saya di bawa ke dapur. Ummi panggilan pengurus asrama tu. Ummi bagitau yang dia sendiri yang memasak selalunya kat sini. Tapi kadang-kadang dia suruh jugak pelajar memasak. Supaya mereka tau memasak





Selepas lawat dapur, saya dibawa lawat ke kebun. Kebun ni diusahakan sendiri oleh ummi dan pelajar sekolah. Antara yang mereka tanak ialah terung, jagung, cili, Kobis, dan ada ulam kampung. Ini merupakan antara aktiviti masa lapang mereka.




Kemudian saya terus dibawa ke banggunan sekolah mereka. Hm... saya tanya ummi kenapa tak mohon dengan kerajaan. Insya Allah benda baik gini akan dapat perhatian dan bantuan. Tapi ummi jelaskan kepada saya yang dia dari dulu lagi dah cuba mohon bantuan. Siap buat kertas kerja lagi. Tapi akhirnya ... Ummi bagi saya kertas kerja tu. Nanti saya share kat sini ye.




Kemudian saya mintak nak tengok keadaan asrama pulak. Hm... bagi saya sendiri memang dhaif keadaan gini. So saya share sini gambar yang saya sempat snap guna Motorola V3i 2nd hand



Er... bawah ni gambar tangki air depa tau. Ummi kata dah bertahun dah




Ni gambar bilik guru depa




Alamak line wat hal la pulak. bertambah gantok jadinya ni. huhuhu... Saya sambung lagi nanti ye. Insya Allah
klu tgk kat posting yg ni....aku cadangkan warga CG blh le donate rm1 sebulan utk wat kebajikan. Klu ahli ada 1000, at least diorang ada rm1000. Klu nak bg lebih lagi bagus. Sapa sokong?
Reply With Quote
  #106  
Old 06-10-2008, 06:44 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,335
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by imlive33 View Post
Saya sokong apa yg tuan tanah buat ni 200%... Cuma nak tau..tuan tanah ni duk sha Alam? selalu ke berulang alik ke Kuantan? Jasa dan usah tuan, semoga Allah memberikan ganjaran besar utk tuan.... klu saya di negeri sembilan? Barang2 dan pakaian seta benda2 yg diperlukan banyak...bagaimana saya nak salurkan pada tuan? Perlukah kita buat satu "port" dan cara penghantaran yg lebih effisian...sbb klu banyak2 nak kurier tu...boleh tahan gak...
Syukran Jazilan atas sokongan saudara 1% sokongan cukup dah untuk saya. Lebihnya amik la kat saudara sebab menyokong

A'a saya duk kat shah alam. Jarang saya balik shah alam. Barang-barang haritu pun semua yang hantar sebelum raya. Maaf ye semua sebab saya lambat ditribute.

Hm... banyak ke barang-barang tu? Kalo sikit, leh pos je kot. Kalo banyak nak kena fikir jalan tu
Reply With Quote
  #107  
Old 06-10-2008, 06:55 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,335
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aes View Post
klu tgk kat posting yg ni....aku cadangkan warga CG blh le donate rm1 sebulan utk wat kebajikan. Klu ahli ada 1000, at least diorang ada rm1000. Klu nak bg lebih lagi bagus. Sapa sokong?
Hm.... Pasal cadangan tu baik sangat. Tapi apa-apa hal better kita kena maklumkan kepada pihak admin dulu.
Reply With Quote
  #108  
Old 06-10-2008, 06:56 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,335
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Sahabatku sekalian. Saya cuba untuk submit laporan malam ni jugak. Doakan saya
Reply With Quote
  #109  
Old 06-10-2008, 08:19 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,335
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Ni antara gambar-gambar terpilih. Serious maaf gambar tak clear. Insya Allah saya azam nak beli camera digital. Tolong doakan saya ye Saya tak sempat amik gambar untuk 2 buah rumah yang last. Sebab batari hp habis. chager lak lupa bawak



Rehat seketika bersama connection internet yang amat perlahan sampai boleh sempat solat isyak berjemaah. Jom solat dulu
Reply With Quote
  #110  
Old 06-10-2008, 09:31 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,335
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Baiklah. sementara menunggu loading time untuk gambar berjaya diupload, now saya nak serahkan laporan bagi aktiviti pemberian barangan sumbangan kepada penduduk kampung miskin.

Ahad, 5 October 2008 - Seawal jam 7.15 pagi saya bertolak dari UMP menuju ke Kampung Paya Pasir. Pertamanya saya pergi ke rumah seorang ustaz di kampung itu dan menjelaskan tujuan saya.

Untuk makluman semua, saya mendapat tahu ustaz tu dan rakan seperjuangan mereka ada memberikan sumbangan barangan kepada penduduk kampung miskin sebelum raya hari tu. Sebab tu saya terus berjumpa uztaz tu dulu.

Alhamdulillah ustaz menyokong tindakan saya. Beliau sanggup luangkan masa untuk bersama-sama saya mengagihkan semua barangan sumbangan dari rumah ke rumah.

Alhamdulillah kehadiran kami membuatkan penduduk kampung gembira sangat2. Semuanya kirim salam dan mereka ucapkan terima kasih kepada para penderma

Tepat jap 2:30 petang habis la sudah agihan yang dibuat. Semuanya 7 buah rumah.

Ada sebarang pertanyaan?


Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:54 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you