Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 16-04-2018, 09:28 PM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Legendary Member

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Location: REBAT FOREX USD/RM
Posts: 16,145
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1495
Active Level
Default Lelaki maut disambar petir ketika sambut Songkran



BANGKOK: Seorang lelaki maut disambar petir ketika sedang meraikan Songkran di wilayah Buri Ram, Thailand pada Ahad, lapor portal berita Bangkok Post.

Menurut kenyataan polis, sambaran petir telah terkena pada lima orang ketika perayaan Tahun Baru Thai tersebut sedang meriah disambut di daerah Dindaeng.

Mereka yang cedera telah digegaskan ke Hospital Non Dindaeng namun salah seorang daripada mereka, Worawut Boon kong, 24 tahun, disahkan mati seketika kemudian.
Golongan saksi di lokasi kejadian berkata, kelima-lima mangsa sedang berseronok menyimbah air dari sebuah kenderaan yang diletakkan di bawah sebuah pokok besar. Ketika itu, cuaca dalam keadaan ribut petir.

Buri Ram merupakan salah satu wilayah yang terkesan dengan cuaca ribut semasa berlangsungnya festival Songkran.

Jabatan Pencegahan dan Mitigasi Bencana pada Ahad melaporkan sejumlah 892 buah rumah di 19 wilayah di utara, timur laut, dan timur Thailand musnah akibat bencana ribut sejak Jumaat lalu.

Hujan air batu yang berukuran diameter 1 inci turut dilaporkan berlaku di daerah Ban Phue di Udon Thani pada Ahad, hingga memusnahkan 10 buah rumah.

Jabatan Meteorologi negara itu pada Ahad berkata, ribut petir diramal berterusan di kawasan-kawasan terlibat sehingga Rabu. Penduduk di Bangkok dan kawasan sekitarnya juga dinasihatkan berjaga-jaga dengan keadaan cuaca tersebut.

http://www.astroawani.com/berita-dun...ongkran-173104
Reply With Quote
Likes oldtbone, ibnuwafiy liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-04-2018, 05:29 PM
percumaforex percumaforex is offline
Super Active

percumaforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 7,343
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

ni Tuhan tunjuk sikit je
Reply With Quote
  #3  
Old 17-04-2018, 05:48 PM
asx23 asx23 is offline
Active Plus

asx23's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 3,378
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 288
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by percumaforex View Post
ni Tuhan tunjuk sikit je
bukan... Thor marah sebab x kena ajak main air. tu pasal dia kasi petir sama itu orang.

Last edited by asx23; 17-04-2018 at 06:42 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 17-04-2018, 05:55 PM
Xploit Machine Xploit Machine is offline
Active Plus

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 2,962
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 824
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by percumaforex View Post
ni Tuhan tunjuk sikit je
itu adat kepercayaan dan acara keagamaan mereka, tak perlu komen buruk, macam la masa kaum ko sambut adat tu xder orang mampus sebab malapetaka semulajadi .. kan?

hormat kepercayaan dan upacara keagamaan orang lain, baru orang lain kan hormat kembali ..
__________________
"Genius Is One Percent Inspiration, Ninety-Nine Percent Perspiration" - Thomas Alva Edison
"Knowing Is Not Enough, We Must Apply. Willing Is Not Enough, We Must Do" - Bruce Lee
Reply With Quote
  #5  
Old 17-04-2018, 06:01 PM
Xploit Machine Xploit Machine is offline
Active Plus

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 2,962
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 824
Active Level
Default

i pun join gak sana lepas vekesyun kat vietnam .. mmg meriah









__________________
"Genius Is One Percent Inspiration, Ninety-Nine Percent Perspiration" - Thomas Alva Edison
"Knowing Is Not Enough, We Must Apply. Willing Is Not Enough, We Must Do" - Bruce Lee
Reply With Quote
Likes johanariff liked this post
  #6  
Old 17-04-2018, 06:11 PM
oldtbone oldtbone is offline
Legendary Member

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 10,911
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 1945
Active Level
My Mood:
Default

teringin gak nk menonton sambutan pesta air ni satu hari..
tp bila fikir nnti sng 'short' kalo kena petir.. risau gak..
Reply With Quote
  #7  
Old 17-04-2018, 06:17 PM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 17,387
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 516
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Xploit Machine View Post
i pun join gak sana lepas vekesyun kat vietnam .. mmg meriah
Di hatyai ke tu?
Reply With Quote
  #8  
Old 17-04-2018, 06:27 PM
Xploit Machine Xploit Machine is offline
Active Plus

Xploit Machine's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: West Malaysia
Posts: 2,962
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 824
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
Di hatyai ke tu?
yup bro, kat haatyai
__________________
"Genius Is One Percent Inspiration, Ninety-Nine Percent Perspiration" - Thomas Alva Edison
"Knowing Is Not Enough, We Must Apply. Willing Is Not Enough, We Must Do" - Bruce Lee
Reply With Quote
  #9  
Old 17-04-2018, 06:28 PM
johanariff johanariff is offline
Permanently Banned - Multiple Accounts

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2018
Posts: 583
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 22
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Xploit Machine View Post
i pun join gak sana lepas vekesyun kat vietnam .. mmg meriah









Pi Koh Phi Phi tak?
Reply With Quote
  #10  
Old 17-04-2018, 06:33 PM
Laici Laici is online now
Active Plus

Laici's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 3,869
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 249
Active Level
Default

hari tu kat PJ ada 1 kuil buddha ker pe, berlambak orang main air..pistol air la, simbah2 la..

masalahnya bukan orang buddha atau siam jer, cina,melayu pun ada..india pun ada sama naik..1 malaysia
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump