Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #141  
Old 16-04-2018, 01:13 AM
naz84 naz84 is offline
Active Plus

naz84's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: May 2009
Posts: 3,839
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 27
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

lol...camtu pn angpa suma ble pecaya
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #142  
Old 16-04-2018, 03:11 AM
Jackhalid Jackhalid is offline
Super Active

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 5,698
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 321
Active Level
My Mood:
Default

HAHAHA senangnya Melayoo kena tipoo! Dulu kini dan selamanya. Cina / India bagi idea & buat skim scam, Melayoo juga yg join dengan kambing hitam / macai diorang. KAH KAH KAH
__________________
Dulu Teknik Forex Sebenar, kini TFS PRICE ACTION TRADING
Panduan hasil pengalaman 11 tahun trading & 7 tahun mengajar ribuan traders dari dalam & luar negara
"Mudah difahami, Sangat jelas, Sharp entry, Mudah nak profit" & banyak lagi kata traders di sini...


Reply With Quote
  #143  
Old 16-04-2018, 03:16 AM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 6,354
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 1163
Active Level
My Mood:
Default

baru ni depa panggil suh pi sign satu perjanjian ni...

aku tak berani la nak pi...

sbb org yg uruskan tu pakai kupiah...ustaz...

aku jadi takut...sbb sebelum2 ni banyak dgr org yg pura2 ustaz utk dapat kepercayaan dalam melaksanakan kerja menipu..

wallahualam lah tu..

tapi aku tak pi...scam ke tak scam ke...mampuih dia lah..
__________________
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
"Nak cari kerja, mesti kerja yang ada life" ~~=> "pale lutut dia, mana ada kerja yg ada LIFE skarang, semua kerja mcm robot skrg, so cari la kerja yang kamu minat! itu yg penting"
Reply With Quote
  #144  
Old 16-04-2018, 03:56 AM
my360cam my360cam is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2017
Posts: 751
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 39
Active Level
Default

mcm mcm skrg nee.. confiusss...dibuatnya
Reply With Quote
  #145  
Old 17-04-2018, 02:43 PM
arepalooza arepalooza is offline
Regular

arepalooza's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Posts: 682
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Dana ni dari tahun lepas lagi kononya pembayaran dana akan diberikan dlm bulan 8-9 taun lepas. Lama2 diorang tangguh2 sampai nak PRU baru diorang umum kne buat akujanji etc. tapi nafi bukan sengaja tunggu, kebetulan je nak dekat PRU. percayalah diorang tak akan bayar pun sebelum PRU.

In fact aku yakin diorang tak akan bayar langsung. 'Dana' ni hanya trick untuk pastikan pemohon2 dana ni undi BN dlm PRU. Trick ni akan buatkan pemohon takut nak undi lain sbb takut tak dapat dana. Minimum 200k beb sape tak sayang kalu terlepas semata-mata sbb x pangkah dacing.

Kalu kita buat kira2 skit pun memang tak logik kerajaan akan bagi dana free minimum 200k pada setiap pemohon. Imagine la, skrg ni pemohon dah lebih 100k pemohon. Kalau semua pemohon pakai enterprise shj pun dana yg akan diberi dah cecah 20 billion. 20 BILLION tu!!! Tu tak termasuk lagi yang mohon pakai sdn bhd. Company sdn bhd dpt 1 million stiap permohonan. Gila ke ap? Mana gov nak korek duit bagi dana semua ni? Nak bayar hutang 1MDB pun kena perah duit rakyat dgn GST bagai. Tu pun estimation pakai 100k pemohon, padahal jumlah pemohon dah jauh lebih dari tu. Memang duit kerajaan malaysia skrg x mampu nk bg dana mcm tu secara percuma beb. Fikir logik.

So please la jangan la terpedaya dengan muslihat diorang. Motif utama trick dana ni hanyalah nak make sure beratus ribu pemohon dana ni undi BN dlm PRU akan datang. Thats it. Memang aku yakin rakai sgt pemohon yang akan undi BN semata-mata sbb takut tak dapat dana jika undi yang lain.

Tolong la rakyat malaysia sekalian, jgn sampai kita diper*****-*****kan. Be smart. Be proud. Jaga maruah bangsa saudara2 sekalian ye.
Reply With Quote
Likes syamsoulcc, redcloud liked this post
  #146  
Old 17-04-2018, 10:04 PM
arepalooza arepalooza is offline
Regular

arepalooza's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Posts: 682
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Update. Pemohon skarang dah paling sikit around 250k sbenarnya. So minimum gov kena sediakan dana untuk bagi dana jadi 50 Billion! Wow. Logik ke diorang nk bagi dana?.

Untuk compare, masalah hutang 1MDB yang gov tercungap-cungap nak bayar tu pun hanya sekitar 40 billion. Tu pun habis die korek duit tabung rakyat. Nak bagi dana ni rasanya die nak korek duit kt mana? Die btol2 nak bagi ke? Sendiri boleh nilai
Reply With Quote
  #147  
Old 18-04-2018, 06:50 PM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 25,663
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 215
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by arepalooza View Post
Update. Pemohon skarang dah paling sikit around 250k sbenarnya. So minimum gov kena sediakan dana untuk bagi dana jadi 50 Billion! Wow. Logik ke diorang nk bagi dana?.

Untuk compare, masalah hutang 1MDB yang gov tercungap-cungap nak bayar tu pun hanya sekitar 40 billion. Tu pun habis die korek duit tabung rakyat. Nak bagi dana ni rasanya die nak korek duit kt mana? Die btol2 nak bagi ke? Sendiri boleh nilai
bro ada join kasi company enterprise dalam dana ni atau dengar2 dari org? exeli bukan 250k buta2 dapat mcm tu.. klu tgk kt surat perjanjian 240k dari 250k akan ditransfer ke acc org lain ikut dalam surat perjanjian.. bro hanye dpt 10k
Reply With Quote
  #148  
Old 18-04-2018, 06:56 PM
my360cam my360cam is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2017
Posts: 751
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 39
Active Level
Default

percaya atau tidak... benar atau bohong hehehe
Reply With Quote
  #149  
Old 19-04-2018, 10:21 PM
arepalooza arepalooza is offline
Regular

arepalooza's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Posts: 682
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Maybe ada confusion skit, 250k tu bukannya rm250k. Tapi 250k orang bilangan pemohon dari area barat shj, selangor/melaka/perak etc. Bilangan pemohon.

Ye aku sdiri ada submit dan lihat sdiri perjanjian tu. Memang betul ada yg akan transfer ke agen/org lain etc. Tapi cash yg akan dapat untuk stiap pemohon memang rm100k bukannya rm10k. Tgk btol2.

Perjanjian untuk permohonan sdn bhd pun aku dah tgk. Memang slepas transfer ke agen etc pemohon sepatutnya akn dapat cash rm500k. Confirm x salah kira sbb aku sdiri akauntan. Dan sbb aku akauntan la aku sedar yang dana ni tak masuk akal dengan keadaan ekonomi malaysia skrg yg berhutang beratus2 billion. Nk bayar hutang 1MDB sekarang pun kena cekik duit rakyat tambah pinjam duit negara China. Ada hati nak bg dana free berpuluh2 billion.
Reply With Quote
  #150  
Old 19-04-2018, 10:23 PM
arepalooza arepalooza is offline
Regular

arepalooza's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Posts: 682
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by GamezStar View Post
bro ada join kasi company enterprise dalam dana ni atau dengar2 dari org? exeli bukan 250k buta2 dapat mcm tu.. klu tgk kt surat perjanjian 240k dari 250k akan ditransfer ke acc org lain ikut dalam surat perjanjian.. bro hanye dpt 10k
Maybe ada confusion skit, 250k tu bukannya rm250k. Tapi 250k orang bilangan pemohon dari area barat shj, selangor/melaka/perak etc. Bilangan pemohon.

Ye aku sdiri ada submit dan lihat sdiri perjanjian tu. Memang betul ada yg akan transfer ke agen/org lain etc. Tapi cash yg akan dapat untuk stiap pemohon memang rm100k bukannya rm10k. Tgk btol2.

Perjanjian untuk permohonan sdn bhd pun aku dah tgk. Memang slepas transfer ke agen etc pemohon sepatutnya akn dapat cash rm500k. Confirm x salah kira sbb aku sdiri akauntan. Dan sbb aku akauntan la aku sedar yang dana ni tak masuk akal dengan keadaan ekonomi malaysia skrg yg berhutang beratus2 billion. Nk bayar hutang 1MDB sekarang pun kena cekik duit rakyat tambah pinjam duit negara China. Ada hati nak bg dana free berpuluh2 billion.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump