Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Jom print sticker produk atau lain2
Last Post: khairulpg
Posted On: Today
Replies: 0
Views: 1
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,337
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,061
More...
  #1081  
Old 17-07-2017, 01:12 PM
azam74 azam74 is offline
Super Active

azam74's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2011
Posts: 9,652
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 38
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by pepsifire View Post
Sepanjang perang kat syria ni aku x de nampak tentera OIC.

Kalau ade nampak tepek kat sini lobang idungnya.
belum pernah ada tentera OIC, tentera2 pak arab lebih nak jaga keluarga diraja masing2. aritu nak hantar pi bosnia pun jenuh kena paksa..

ni nk serang qatar, laju lak beberapa negara arab nak bersatu serang..
__________________
TTR 901
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #1082  
Old 17-07-2017, 01:38 PM
Jedi Jedi is online now
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2009
Posts: 32,406
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 246
Dislikes (Received): 26
Active Level
My Mood:
Default

Remaja Hama terbunuh!
Serangan semalam!!

'Syahid' Hamoud al-Shamali berumur 13 tahun, terbunuh dalam serangan meriam rejim Bashar yang sedang cuba menggempur masuk ke wilayah sempadan Idlib. Dalam masa sehari, lebih dari lima serangan berlaku di seluruh Syria dengan setiap satunya terdapat mangsa yang terbunuh dan cedera.

Lataminah
Hama
16/7/2017


https://www.facebook.com/syria.care/...9759671110867/
__________________
▂▃▅▇█▓▒░۩۩ Buka Akaun UMOFX Anda Sekarang ۩۩░▒▓█▇▅▃▂

Ruang signature saya untuk disewa - RM30 (URL) RM80 (banner) sebulan.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #1083  
Old 17-07-2017, 06:36 PM
susah2je susah2je is offline
Legendary Member

susah2je's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Posts: 16,578
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 235
Dislikes (Received): 3
Active Level
Default

Mosul secara rasmi diperintah oleh kerajaan syiah Iraq yg berpusat diBaghdad. Walaupun ada tentangan gerila dari IS di Mosul tapi bukan dalam skala besar.

Tahun 2014-2015 ketika Mosul diambil IS, dan gambar Mosul hari ini selepas musnah akibat dari carpet bombing.







__________________
senyum itu sedekah
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #1084  
Old 17-07-2017, 07:21 PM
cre8tive cre8tive is offline
Legendary Member

cre8tive's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Oct 2008
Posts: 13,910
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 69
Dislikes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Patutlah imam mahadi muncul nnt tak bg peluang kat kapir dihapus'n dgn p'bunuhan yg plg dahsyat. Mmg patut pun tak bg peluang hidup sbb habis musnah tanah umat islam. Jahanam punye kapir laknat syiah laknatullah.
__________________
LOGO | BUSINESS CARD | FLYERS | FB TIMELINE | STICKADZ
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #1085  
Old 17-07-2017, 09:02 PM
michael scotfield michael scotfield is offline
Legendary Member

michael scotfield's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: May 2007
Location: Fig fx
Posts: 14,412
Thanks (Received): 299
Likes (Received): 72
Dislikes (Received): 2
Active Level
Send a message via Yahoo to michael scotfield Send a message via Skype™ to michael scotfield
Default

#DeirEzzor: #IS publishes pictures & claims to have killed a big number of #Assad soldiers in western #Hamimah village in DeirEzzor province https://t.co/4lFnKWVyDu
__________________
BR,InstaForex Official Supporter
Buka akaun Instaforex|Dapatkan Auto Rebet Disini

Dari ‘Amr bin ‘Auf bin Zaid al-Muzani radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,
“Barangsiapa yang menghidupkan satu sunnah dari sunnah-sunnahku, kemudian diamalkan oleh manusia, maka dia akan mendapatkan (pahala) seperti pahala orang-orang yang mengamalkannya, dengan tidak mengurangi pahala mereka sedikit pun“
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #1086  
Old 17-07-2017, 09:11 PM
m_radd m_radd is online now
Active Member

m_radd's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 2,189
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 17
Dislikes (Received): 31
Active Level
Default

Dahsyat sungguh IS...ingatkan dah kalah...pakatan kapir + syiah ni perasan je lebih bila dpt tawan Mosul...rupa2nya IS menawan tempat2 lain
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 1
 
  #1087  
Old 17-07-2017, 09:13 PM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Super Active

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Location: REBAT INSTAFOREX 1.3 PIPS
Posts: 6,115
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1018
Dislikes (Received): 6
Active Level
Default

Kurdish security official: IS leader Baghdadi almost certainly alive



SULAIMANIA: A top Kurdish counter-terrorism official said on Monday he was 99% sure that Islamic State leader Abu Bakr al-Baghdadi was alive and located south of the Syrian city of Raqqa, after reports that he had been killed.

“Baghdadi is definitely alive. He is not dead. We have information that he is alive. We believe 99% he is alive,” Lahur Talabany told Reuters in an interview.

“Don’t forget his roots go back to al Qaeda days in Iraq. He was hiding from security services. He knows what he is doing.”

Iraqi security forces have ended three years of Islamic State rule in the Iraqi city of Mosul, and the group is under growing pressure in Raqqa – both strongholds in the militants’ crumbling self-proclaimed caliphate.

Still, Talabany said Islamic State was shifting tactics despite low morale and it would take three or four years to eliminate the group.

After defeat, Islamic State would wage an insurgency and resemble al-Qaeda on “steroids”, he said.

The future leaders of Islamic State were expected to be intelligence officers who served under former Iraqi dictator Saddam Hussein, the men credited with devising the group’s strategy.

.freemalaysiatoday.
__________________
OPEN ACCOUNT INSTAFOREX HERE
AUTOMATIK 1.3 PIPS REBAT @ DUIT SETIAP HARI + WELCOME BONUS 250%
BUKA AKAUN BAWAH SAYA >>> SETIAP KALI TUTUP DAGANGAN ANDA DAPAT DUIT

REBAT MASUK DALAM AKAUN| REBAT MASUK DALAM BANK|SENARAI BONUS
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #1088  
Old 17-07-2017, 09:13 PM
DreamCatcher DreamCatcher is offline
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 21,408
Thanks (Received): 401
Likes (Received): 105
Dislikes (Received): 1
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to DreamCatcher
Default

Quote:
Originally Posted by m_radd View Post
Dahsyat sungguh IS...ingatkan dah kalah...pakatan kapir + syiah ni perasan je lebih bila dpt tawan Mosul...rupa2nya IS menawan tempat2 lain
adeh.. Tawan tempat lain bermakna tempat tu bakal musnah.. Sampai bila ni ??
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
  #1089  
Old 17-07-2017, 09:40 PM
susah2je susah2je is offline
Legendary Member

susah2je's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2006
Posts: 16,578
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 235
Dislikes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by DreamCatcher View Post
adeh.. Tawan tempat lain bermakna tempat tu bakal musnah.. Sampai bila ni ??
Aku rasa kena guna cara British buat kat Tanah Melayu dulu iaitu buat penempatan kampung baru. Penduduk dipecah dan perintah. Area dipagar dawai berduri, ada post kawalan yg ketat dan rakyat diberi IC. Kalau Malaya dapat dibebaskan dalam masa 12 tahun kenapa Iraq tak boleh.

Cuma IS ni sudah memerintah selama 3 tahun, instead PKM cuma 2 minggu, jadi kesan kebaikan pemerintahan serta pengaruh IS ni kepada orang awam rakyat biasa telah mewujudkan penyokong mereka yg ramai.

Cara lain, kena guna sistem perang di U.S dulu iaitu, membunuh semua penduduk asal red indian dan menggantikan dengan penduduk kulit putih dan jadikan hamba kulit hitam. Dalam kes Iraq, kerajaan Syiah sekarang kena bunuh semua orang Islam di Iraq dan menggantikan dengan Persian Iranian dan syiah Arab Iraq akan serve dibawah Iran.

Kalau tak, susahlah nak wujudkan keamanan. e.g Taliban 1997 last memerintah selepas disingkirkan U.S, hampir 20 tahun tak aman2 kerana kesilapan tak bunuh semua Taliban yg ada di Afghanistan.
__________________
senyum itu sedekah
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #1090  
Old 17-07-2017, 09:41 PM
michael scotfield michael scotfield is offline
Legendary Member

michael scotfield's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: May 2007
Location: Fig fx
Posts: 14,412
Thanks (Received): 299
Likes (Received): 72
Dislikes (Received): 2
Active Level
Send a message via Yahoo to michael scotfield Send a message via Skype™ to michael scotfield
Default

#NEWS

Shiite militias and affiliated MPs plan to expel 12,000 families from #Mosul and confiscate their possessions
__________________
BR,InstaForex Official Supporter
Buka akaun Instaforex|Dapatkan Auto Rebet Disini

Dari ‘Amr bin ‘Auf bin Zaid al-Muzani radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,
“Barangsiapa yang menghidupkan satu sunnah dari sunnah-sunnahku, kemudian diamalkan oleh manusia, maka dia akan mendapatkan (pahala) seperti pahala orang-orang yang mengamalkannya, dengan tidak mengurangi pahala mereka sedikit pun“
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:53 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you