Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1381  
Old 13-11-2017, 09:40 AM
momoque momoque is offline
Super Active

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,358
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 82
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
ler kan den kato kat jb lom dibuat lagi.. dalam perancangan..

kalo dah ada nnt den update sini yo..
Ok bro...nnti update
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1382  
Old 22-11-2017, 07:37 AM
shah79 shah79 is offline
Active Member

shah79's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2007
Location: sirih pulang ke gagang
Posts: 1,668
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

up thread ni....
Reply With Quote
  #1383  
Old 24-11-2017, 01:22 AM
funnyguy funnyguy is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2017
Posts: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

learn something new
Reply With Quote
  #1384  
Old 25-11-2017, 11:51 AM
cyborg cyborg is offline
Active Plus

cyborg's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,200
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Aku nak tanya sikit pasal ODD LOT.
Dapat bonus share & bonus warrant .
Jumlah tak genap 1000 unit. ada dalam 478 unit macam tu.

Nak jual boleh tak 478 unit tu ?

Atau nak genapkan jadi 1000 , tambah lagi 522 unit saham ?

Macam mana pulak aku nak beli 522 unit tu ?
Reply With Quote
  #1385  
Old 25-11-2017, 10:53 PM
mytrade mytrade is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,926
Thanks (Received): 213
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by cyborg View Post
Aku nak tanya sikit pasal ODD LOT.
Dapat bonus share & bonus warrant .
Jumlah tak genap 1000 unit. ada dalam 478 unit macam tu.

Nak jual boleh tak 478 unit tu ?

Atau nak genapkan jadi 1000 , tambah lagi 522 unit saham ?

Macam mana pulak aku nak beli 522 unit tu ?
Skrg 1 lot adalah 100 unit..
so bro ada 4lot 78 unit..
yg odd tu 78 unit je...
boleh jual cara odd..
__________________
Mytrade ECGC
Reply With Quote
  #1386  
Old 30-11-2017, 12:27 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 121,767
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 11889
Active Level
My Mood:
Default

sime darby, plantation, property listed arini. xperasan plak
Reply With Quote
  #1387  
Old 30-11-2017, 12:41 PM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 39,005
Thanks (Received): 675
Likes (Received): 88
Active Level
My Mood:
Default

scomnet sapa ada pegang..
tp 0.350
cp 0.335
cl 0.290

sapa yg sauk 2hari lepak mmg mkn besar ler
__________________
Reply With Quote
  #1388  
Old 29-12-2017, 07:31 AM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 121,767
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 11889
Active Level
My Mood:
Default

Saham Kinsteel jatuh 80 peratus

KUALA LUMPUR 28 Dis. – Saham Kinsteel Bhd. (Kinsteel) jatuh 80 peratus dalam dagangan awal pagi ini selepas berdepan de*ngan penggantungan kerana gagal mengemukakan pelan penyusunan semula syarikat itu.


Kinsteel yang ditubuhkan pada 1991 dan disenaraikan pada 2002 merupakan satu daripada 18 syarikat tersenarai yang berada di bawah Amalan Nota 17 (PN17).

Pada pagi ini, kaunter saham syarikat jatuh dua sen atau 80 peratus dan mencatatkan serendah 0.5 sen dengan lebih 14 juta saham diniagakan.

Menurut Kinsteel, urus niaga syarikat akan digantung berkuat kuasa 5 Januari 2018 selepas Bursa Securities menolak permohonannya untuk melanjutkan tempoh bagi mengemukakan pelan tersebut.

“Syarikat akan dinyahsenarai pada 9 Januari 2018 melainkan rayuan dikemukakan kepada Bursa Malaysia Securities Bhd. pada atau sebelum 4 Januari 2018. Selepas dinyahsenarai, syarikat akan terus wujud tetapi hanya kekal sebagai entiti tidak disenaraikan,” jelasnya dalam makluman kepada Bursa Malaysia semalam.

Kinsteel berada dalam senarai PN17 sejak 23 Oktober 2016 selepas juruaudit mendapati wujud penafian pendapat dalam penya*ta kewangan yang diaudit bagi tahun kewangan berakhir 30 Jun 2016. Disebabkan penafian itu, juruaudit luaran Crowe Horwath mendapati syarikat berdepan kerugian walaupun liabiliti semasa melebihi aset semasa.

Laporan audit itu juga menunjukkan syarikat mengalami kerugian bersih sebanyak RM91.7 juta dan RM87.7 juta masing-masing bagi tahun kewangan 2016. Ia turut mendapati setakat 30 Jun 2016, kumpulan dan liabiliti semasa syarikat melebihi aset semasa masing-masing sebanyak RM701.7 juta dan RM462 juta.

Kinsteel adalah pemegang saham yang mengawal pengeluar produk keluli huluan, Perwaja Holdings Bhd. yang sebelum ini berada dalam PN17 sejak akhir 2013.


http://www.utusan.com.my/bisnes/korp...ratus-1.581134
Reply With Quote
  #1389  
Old 06-01-2018, 04:20 PM
HelangPutih HelangPutih is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 2,315
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 107
Active Level
My Mood:
Default

byk tonton video dari dia utk belajar ttg saham.

__________________
Aku ikut arah aliran.
Reply With Quote
  #1390  
Old 08-01-2018, 04:00 PM
gadgetmall gadgetmall is offline
Super Active

gadgetmall's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2008
Posts: 7,006
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by samad View Post
good news bro..minyak sawit harga memang cantik sekarang, kena time nak list, boleh try IPO..property tu mcm susah sikit, sbb sime darby dah kekeringan land bank. rasanya last area yang ada dengkil ke nilai kan? along guthrie highway dah abis..elimna yang last
bro..

tapi skrang ni bkn ke sime darby prop skrang ni nak develop negeri 9?

Plus, tgh venture UK market?

price pon tgh bullish.
__________________
amin...
bersyukur dngn ape yg dah jadi..
sesungguhnye lebih rmai lg orang yg tidak bernasib baik..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump