Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Internet World

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-08-2017, 11:01 AM
kirana kirana is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Location: on the rolling wheel
Posts: 303
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 18
Active Level
Default Wikipedia minta sumbangan utk meneruskan perkhidmatan percuma



Semasa cari bahan rujukan di wikipedia terpampang notis ni tadi.

Nak tanya pendpt semua apa pro n cons kalau wikipedia terpaksa letak banner iklan utk tampung kos2 diorang? Mcm mana dr segi publisher besar2 mcm google adakah akan jd satu bonus utk diorang sbb dpt tambah sorang lg advertiser besar? Apa kesannya pd advertiser2 adsense yg lain?

jom bincangkan

p/s: hrp takde komen yg mcm budak2 dlm thread saya ni ye.
Attached Images
File Type: gif Snap1.gif (141.6 KB, 127 views)
__________________
" Peliharalah solat dan peliharalah orang-orang lemah di antaramu "
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-08-2017, 11:10 AM
jaws_am jaws_am is offline
Active Plus

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 4,959
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 322
Active Level
Default

ikut pengasas dia, tidak akan sama sekali meletakkan ads dlm wikipedia..
so siapa ada duit lebih boleh la derma..

pengasas dia antara orang IT yg miskin..
namun wikipedia merupakan top 10 listing search engine..

dan kena tgk sama..
contributor2 artikel dlm wiki nih semua buat kerja free ja..

bila ada ads.. xda dh yg nak buat kerja free..

ok next..
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #3  
Old 15-08-2017, 11:14 AM
02047haf 02047haf is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2015
Posts: 2,341
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 122
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Yang menarik bila kita tekan taknak donate lagi, dia keluar ruangan isi emel. Pandai dia follow up.
__________________
"Puji itu keji, keji itu puji"
Reply With Quote
  #4  
Old 15-08-2017, 01:49 PM
3gunHell 3gunHell is offline
Active Member

3gunHell's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,340
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

wikipedia ni bagus banyak ilmu dalam tu
__________________
sedangkan lidah lagi tergigit dengan gigi. apatah lagi dalam perhubungan.
Reply With Quote
  #5  
Old 15-08-2017, 01:51 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 18,608
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 37
Active Level
My Mood:
Default

dah lame wiki wat camni..x silap 2010 dulu start dah..aku kekadang ade la donate..
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
  #6  
Old 15-08-2017, 01:56 PM
dauskupang dauskupang is offline
Active Plus

dauskupang's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2012
Location: ..................................................
Posts: 4,611
Thanks (Received): 94
Likes (Received): 81
Active Level
My Mood:
Default

kos server mahal utk tampung data yg sgt byk dlm wikipedia tu...

kalau biasa masuk dan guna wikipedia bleh laa donate huhuhu
Reply With Quote
  #7  
Old 15-08-2017, 02:00 PM
syamsoulcc syamsoulcc is offline
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 5,104
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 772
Active Level
My Mood:
Default

kenapa dia tak letak adsense??...mesti ada sebab..

adakah nilai orang donate tu lagi banyak jumlahnya berbanding letak adsense??
__________________
Ku teringat kata ayahku
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
Reply With Quote
  #8  
Old 15-08-2017, 02:03 PM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 38,833
Thanks (Received): 675
Likes (Received): 60
Active Level
My Mood:
Default

value web ni dh pun cecah juta2 rasanya
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 15-08-2017, 02:19 PM
jabberwock jabberwock is offline
Active Member

jabberwock's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2014
Posts: 1,076
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 69
Active Level
My Mood:
Default

Wikipedia ni bagus sebab takde ads... Aku paling anti segala jenis ads, kejap2 whatsapp anda tamat tempoh sila upgrade, kejap2 sistem operasi anda dijangkiti virus sila klik untuk upgrade. Ublock origin campur opendns biasa blok je semua sampah2 tu.

Tapi sebab takde ads, takde masuk hasil untuk tampung kos operasi dorang. Hosting server mahal tu, juta2 org akses tiap hari. So dorang terpaksa beg for donation. Jadi kalau kita dapat manfaat dari dorang, ringan2kanla jari klik donate untuk sesama kekalkan servis dorang tu
Reply With Quote
  #10  
Old 15-08-2017, 02:33 PM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 24,625
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 91
Active Level
My Mood:
Default

big2 company senyep je
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump