Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stock Counters

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 28-05-2013, 08:56 PM
Oohnoitz Oohnoitz is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 563
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ahsang View Post
Assalammualaikum otai2 CG.. Aku nak tau berapakah modal paling rendah untuk aku memulakan urusan jual beli saham melalui Maybank 2 U? Sesiapa yg telah otai atau lama berpengalaman dalam bidang ni bleh x terangkan secara terperinci mngenai ini? Klau aku ade modal RM500 lepas x? Selain tu bleh x terangkan sikit cara untuk mengurangkan risiko dalam saham ini? Aku berminat untuk mengkaji dahulu dengan detail sbelum menceburkan diri dalam bidang ini. Aku lebih berminat kepada saham produk konsumer. Maybank ade x jual saham tersebut?
Wsalam.

congrats bro. ada gak geng2 labur saham. leh share tips. huhu. aku selalu lepak kat klse.i3investor.com, thread stock market kat lowyat, group klse technical analysis kat facebook. leh la sedut2 ilmu sifu2 disana.

jgn kaji lame sgt, start beli satu saham. baru ko akan paham risiko dan necessary action yg patut ko amek. kalo study je, tak jalan. haha.

melabur saham, kalau kena caranya, return dia jaauuuuuh lebih tinggi daripada ko park duit kat ASB.
Reply With Quote
Thanks aiman27, rayban thanked for this post
Paid Advertisement
  #12  
Old 28-05-2013, 09:08 PM
ese_je ese_je is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 105
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

contoh saham bluechip apa ye??
Reply With Quote
  #13  
Old 28-05-2013, 09:33 PM
Oohnoitz Oohnoitz is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 563
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ese_je View Post
contoh saham bluechip apa ye??
Public Bank, Maybank, CIMB Bank, Genting. sume tue antara contoh bluechip stocks. besenye dorg ada good record of producing earning dan pay dividen in good and bad times.

tapi jgn dok ngade invest kat contoh2 stock yg aku bagi. sure stock tue tak patut syariah. (^^)
Reply With Quote
  #14  
Old 28-05-2013, 09:42 PM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,465
Thanks (Received): 730
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Oohnoitz View Post
Public Bank, Maybank, CIMB Bank, Genting. sume tue antara contoh bluechip stocks. besenye dorg ada good record of producing earning dan pay dividen in good and bad times.

tapi jgn dok ngade invest kat contoh2 stock yg aku bagi. sure stock tue tak patut syariah. (^^)
yg patuh syariah ada spt Tenaga Nasional, TM, Digi dan byk lg
__________________
Sharing is Caring
Reply With Quote
  #15  
Old 28-05-2013, 09:56 PM
silentkiller silentkiller is offline
Active Member

silentkiller's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,099
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Dulu kwn lps blja fx..
Terus berkenan dgn saham..
Tapi terstop sb xpaham..huhu..
__________________
PEMBURU ACC FB..
anda ada acc fb yg tidak digunakan lagi?
meh jual dekat sy..KLIK
Reply With Quote
  #16  
Old 30-05-2013, 02:27 PM
Ahsang Ahsang is offline
Regular

Ahsang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 126
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Oohnoitz View Post
Wsalam.

congrats bro. ada gak geng2 labur saham. leh share tips. huhu. aku selalu lepak kat klse.i3investor.com, thread stock market kat lowyat, group klse technical analysis kat facebook. leh la sedut2 ilmu sifu2 disana.

jgn kaji lame sgt, start beli satu saham. baru ko akan paham risiko dan necessary action yg patut ko amek. kalo study je, tak jalan. haha.

melabur saham, kalau kena caranya, return dia jaauuuuuh lebih tinggi daripada ko park duit kat ASB.
Time kasih bro sbab bagi smangat.. Aku kene blajar dripada otai2 saham jugak ni. Mula2 tu perasaan ingin tahu. Pahtu aku tengok dah rmai orang melayu kite ceburi dunia saham ni rase mcm nak follow diorang merasa sikit keuntungan dalam bidang ni. Mane tau ade rezeki. Tapi aku takla mendesak sgt. Aku pun xtau lgi risiko dlm dunia saham ni. Aku hanya nak menjana ekonomi rumahtangga aku bgi mkn bini dan bakal anak sulung aku nanti. Yg paling aku utamakan halal toyyibah. Biar untung ckit pun. Lame2 jadi la mcm bukit genting
Reply With Quote
  #17  
Old 02-06-2013, 12:03 PM
boboboby boboboby is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 333
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ahsang View Post
Time kasih bro sbab bagi smangat.. Aku kene blajar dripada otai2 saham jugak ni. Mula2 tu perasaan ingin tahu. Pahtu aku tengok dah rmai orang melayu kite ceburi dunia saham ni rase mcm nak follow diorang merasa sikit keuntungan dalam bidang ni. Mane tau ade rezeki. Tapi aku takla mendesak sgt. Aku pun xtau lgi risiko dlm dunia saham ni. Aku hanya nak menjana ekonomi rumahtangga aku bgi mkn bini dan bakal anak sulung aku nanti. Yg paling aku utamakan halal toyyibah. Biar untung ckit pun. Lame2 jadi la mcm bukit genting
sblm invest pastikan kaunter tu syariah atau x ye
Reply With Quote
  #18  
Old 03-06-2013, 12:33 PM
Ahsang Ahsang is offline
Regular

Ahsang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 126
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by boboboby View Post
sblm invest pastikan kaunter tu syariah atau x ye
Itu semestinya bro.. Nak kumpul modal dulu pelan2.. Klau ade rezeki dan Allah izinkan akan aku mulakan mengatur langkah untuk menceburi bidang ni. Aku makan gaji kecik je jadi simpanan tu ckit2 la.. Mudah-mudahan terkumpul la modal tu... Cuma nak lakukan perubahan sikit dlm hidup aku untuk tanggung anak bini..
Reply With Quote
  #19  
Old 04-06-2013, 01:34 PM
boboboby boboboby is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 333
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ahsang View Post
Itu semestinya bro.. Nak kumpul modal dulu pelan2.. Klau ade rezeki dan Allah izinkan akan aku mulakan mengatur langkah untuk menceburi bidang ni. Aku makan gaji kecik je jadi simpanan tu ckit2 la.. Mudah-mudahan terkumpul la modal tu... Cuma nak lakukan perubahan sikit dlm hidup aku untuk tanggung anak bini..
sy cdgkan bro buat mcm ni dulu,
Reply With Quote
  #20  
Old 05-06-2013, 07:15 AM
QuotePrice QuotePrice is offline
Regular

QuotePrice's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 877
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

selamat pagi selamat beraktivitas
__________________
Siapapun Anda,Dari Manapun Anda
HARUS TAU BAHWA DIMATA TUHAN YANG MEMBEDAKAN KITA ADALAH IMAN DAN TAQWA

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump