Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stock Counters

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20-05-2014, 08:37 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 117,476
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9760
Active Level
My Mood:
Default IPO 7-Eleven terlebih langgan 4.8 kali

KUALA LUMPUR 20 Mei - Pengendali kedai serbaneka 7-Eleven Malaysia Holdings Bhd menyatakan tawaran awam permulaannya (IPO) bagi pelabur runcit terlebih langgan dan undian saham pemohon yang berjaya dijalankan tengah hari ini.

Sejumlah 12,761 permohonan bagi 195.8 juta saham terbitan diterima daripada orang awam, mewakili lebihan langganan 4.8 kali, kata syarikat itu dalam satu kenyataan hari ini.

Sejumlah 3,786 permohonan bagi 52.2 juta saham terbitan diterima di bawah kategori Bumiputera, menandakan lebihan langganan 2.1 kali.

Terdapat 8,975 permohonan diterima bagi 143.6 juta saham terbitan di bawah kategori bukan Bumiputera bagi lebihan langganan 7.4 kali.

Berdasarkan kepada RM1.38 sesaham, IPO 7-Eleven akan mengumpulkan kira-kira RM732 juta, menjadikannya yang terbesar dilancarkan di Malaysia setakat ini pada tahun ini. - BERNAMA






Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Ekon...#ixzz32G6c9nSn
Utusan Melayu (M) Bhd
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 20-05-2014, 08:45 PM
lantana lantana is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 4,035
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Mahal gilos share pricenya.
Reply With Quote
  #3  
Old 20-05-2014, 08:48 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 117,476
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9760
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lantana View Post
Mahal gilos share pricenya.
nama tu yg mahal

tgkla gak nak bkk franchise die berapa. klo xde nama, 250k bole bukak 10 kedai kot
Reply With Quote
  #4  
Old 20-05-2014, 08:57 PM
lantana lantana is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 4,035
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
nama tu yg mahal

tgkla gak nak bkk franchise die berapa. klo xde nama, 250k bole bukak 10 kedai kot
Awal2 dulu tentative price RM1.40.Tp dgr cerita SC reject sbb tinggi sgt.Ingatkan nak reduce byk.Ropanya reduce 2 sen ja.

Dia punya mahal dah mengalahkan Westport.Ni tahap mahal mcm FGV dah.Tp,AirAsia X lg mahal la.

Yg tu mahal tahap legend.Hebat Tony Fernandez.Shabbas bette.
Reply With Quote
  #5  
Old 20-05-2014, 09:00 PM
tokki forex tokki forex is offline
Regular

tokki forex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 995
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

remiser saya cakap non syariah kaunter...saya tak apply lah...
Reply With Quote
  #6  
Old 20-05-2014, 09:03 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 117,476
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9760
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lantana View Post
Awal2 dulu tentative price RM1.40.Tp dgr cerita SC reject sbb tinggi sgt.Ingatkan nak reduce byk.Ropanya reduce 2 sen ja.

Dia punya mahal dah mengalahkan Westport.Ni tahap mahal mcm FGV dah.Tp,AirAsia X lg mahal la.

Yg tu mahal tahap legend.Hebat Tony Fernandez.Shabbas bette.
vincent tan nak pakai duit tu

xtaula nak beli kelab bola mana pulak
Reply With Quote
  #7  
Old 20-05-2014, 09:12 PM
lantana lantana is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 4,035
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
vincent tan nak pakai duit tu

xtaula nak beli kelab bola mana pulak
Em.Mmg tula tujuan dia pun.Nak dispose dia punya investment dlm 7-11.Tu harga melampau2 tinggi.

Kelab bola sepak Cardiff City tu pun dia nak jual jgk.Nak list kan kat Bursa Malaysia dgr cerita tp kena reject sbb weak cashflow.
Reply With Quote
  #8  
Old 20-05-2014, 09:17 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 117,476
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9760
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lantana View Post
Em.Mmg tula tujuan dia pun.Nak dispose dia punya investment dlm 7-11.Tu harga melampau2 tinggi.

Kelab bola sepak Cardiff City tu pun dia nak jual jgk.Nak list kan kat Bursa Malaysia dgr cerita tp kena reject sbb weak cashflow.
rasa xde hal kot sbb kt sana game apa pun stadium mesti penuh. ni kan plak bola. full house je
Reply With Quote
  #9  
Old 20-05-2014, 09:32 PM
lantana lantana is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 4,035
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
rasa xde hal kot sbb kt sana game apa pun stadium mesti penuh. ni kan plak bola. full house je
Stadium penuh tak semestinya cash flow mantap.Salah satu sbb nya,operating cost diaorg pun tinggi.

Sedangkan Valencia pun blh bangkrap.Itu kelab besar Sepanyol tu.Apatah lagi kelab kecik mcm Cardiff City.

Tp,Valencia dah di bailout oleh taikun Singapore.Peter Lim.So,skarang rumours said Vincent Tan pun maybe menghala

ke Singapore la kot utk mencari buyer for Cardiff City since ada interest among Singaporean to buy football club.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump