Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 12-03-2018, 02:11 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 19,492
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 71
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Irwan De Gea View Post
Loan dah jalan..
Tinggal 20% terakhir, dlm proses bayaran, sebab ccc baru terima 2 minggu lepas..

Bayaran pihak bank, tiada masalah... cuma skrg, pemaju mcm nak lari jadi byr LAD.. Pemaju hanya nak offer sejumlah RM, sebagai token, utk elak dari kena byr LAD yg lebih besar..

Jika owner terima token tu, kunci dah boleh dpt.. Bg yg tak nak terima, kena tunggu dulu..
oh macam tu.. push lawyer jer suh bank cepat bayar pemaju. nie masalah pemaju ngan bank, so lawyer main peranan...
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 12-03-2018, 07:59 PM
epozer epozer is offline
Legendary Member

epozer's Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: Aug 2010
Posts: 13,478
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 240
Active Level
My Mood:
Default

win -win situation jelah...lawan kat tribunal pemaju tutup kedai satu sen pun xdapat... cek balik claim pemaju dgn kita, kdg2 bayar lambat dia cas banyak lagi satu hal kita nak toup...
Reply With Quote
  #33  
Old 13-03-2018, 11:03 AM
Irwan De Gea Irwan De Gea is offline
Active Member

Irwan De Gea's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,823
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by babyblacky View Post


oh macam tu.. push lawyer jer suh bank cepat bayar pemaju. nie masalah pemaju ngan bank, so lawyer main peranan...
Ok tuan.. sya, dah pegi ke opis pemaju smlm, utk buat semakan...
bayaran terakhir dlm proses.. due hujung march nie..

Alhamdulillah, dpt statement dari pihak bank pula, mmg tiada sebarang kelewatan bayaran dari awal....

So, terlepas dr sebarang penalti...
__________________
http://munifhijjaz.com/ ( PM Sya )
http://www.onexox.my/ ( PM Sya )
Reply With Quote
  #34  
Old 13-03-2018, 11:10 AM
Irwan De Gea Irwan De Gea is offline
Active Member

Irwan De Gea's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,823
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by epozer View Post
win -win situation jelah...lawan kat tribunal pemaju tutup kedai satu sen pun xdapat... cek balik claim pemaju dgn kita, kdg2 bayar lambat dia cas banyak lagi satu hal kita nak toup...
Yerp.. dah bincang ngan officer pemaju....
Dah dpt kata sepakat.... Pemaju setuju akan byr 70% dari jumlah yg sepatutnya sya nak tuntut..

Janji pemaju, akan byr selepas terima bayaran terakhir dari pihak bank.... Kalau duit tak masuk nanti.. sya up balik thread nie...

Terima kasih diatas nasihat dan pandangan semua...
__________________
http://munifhijjaz.com/ ( PM Sya )
http://www.onexox.my/ ( PM Sya )
Reply With Quote
  #35  
Old 14-03-2018, 11:47 AM
emoney emoney is offline
Super Active

emoney's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Feb 2007
Location: ~OneXox..deKaT dihAti Mu...~
Posts: 8,487
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by epozer View Post
win -win situation jelah...lawan kat tribunal pemaju tutup kedai satu sen pun xdapat... cek balik claim pemaju dgn kita, kdg2 bayar lambat dia cas banyak lagi satu hal kita nak toup...
yups... memang bijak permainan dia org nih.. pemaju & lawyer. Pernah kena 2 kali kes mcm nih... satu sen pun tak dapat.

Pemaju lama bangkrup...pemaju baru (proksi) ambil alih atas perintah mahkamah..
Reply With Quote
  #36  
Old 14-03-2018, 01:38 PM
Irwan De Gea Irwan De Gea is offline
Active Member

Irwan De Gea's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,823
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by emoney View Post
yups... memang bijak permainan dia org nih.. pemaju & lawyer. Pernah kena 2 kali kes mcm nih... satu sen pun tak dapat.

Pemaju lama bangkrup...pemaju baru (proksi) ambil alih atas perintah mahkamah..
Itu la.. selepas sya baca pasal nie.. sya terima jer la offer yg diaorg nak bg tu.. walaupun tak dpt 100%... Tak nak ambil risiko nanti..
__________________
http://munifhijjaz.com/ ( PM Sya )
http://www.onexox.my/ ( PM Sya )
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump