Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #33141  
Old 12-03-2018, 09:38 AM
oso050 oso050 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2018
Posts: 282
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 15
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mr reyes View Post
boleh refer kat web gilahartanah

saya pun baru nak baca kat sana...
kn kira semula ni...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #33142  
Old 12-03-2018, 11:14 AM
Akidemure Akidemure is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Assalamualaikum.

Saya dh buat asbloan 235k with CIMB since May 2015.
As of January 2018, expanding limit dh jd 289k. So saya ingat nak terminate dan reapply 289k. Try tanya Maybank, dia ckp xlepas hanya boleh buat 200k. Try CIMB pun sama, reason dia being rejected by PNB. Tulah saya pelik sedangkan before ni boleh pulak buat 235k. Officer yg urus loan before ni pulak dah resign.
Saya belum terminate loan lg sbb otai2 kat sini advice apply dlu baru terminate kan.. so apa perlu saya buat skrg? Mohon pendapat dan bantuan otai2..

Terima kasih.
Reply With Quote
  #33143  
Old 12-03-2018, 05:58 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,570
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 28
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Akidemure View Post
Assalamualaikum.

Saya dh buat asbloan 235k with CIMB since May 2015.
As of January 2018, expanding limit dh jd 289k. So saya ingat nak terminate dan reapply 289k. Try tanya Maybank, dia ckp xlepas hanya boleh buat 200k. Try CIMB pun sama, reason dia being rejected by PNB. Tulah saya pelik sedangkan before ni boleh pulak buat 235k. Officer yg urus loan before ni pulak dah resign.
Saya belum terminate loan lg sbb otai2 kat sini advice apply dlu baru terminate kan.. so apa perlu saya buat skrg? Mohon pendapat dan bantuan otai2..

Terima kasih.
Wslm.. skrg unit bercagar ASB hanya dibenarkan sehingga 200k sahaja. Jadi ikut je ckp banker.
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF & ASB2F Rate 4.80% for 100k and above.
Kindly Telegram/Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
  #33144  
Old 12-03-2018, 06:04 PM
mr reyes mr reyes is offline
Active Plus

mr reyes's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2007
Location: Somewhere I belong
Posts: 3,211
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 48
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by alphaOne View Post
Wslm.. skrg unit bercagar ASB hanya dibenarkan sehingga 200k sahaja. Jadi ikut je ckp banker.
nak buat lebih 200 k boleh.. cari lah proxy... yang boleh dipercayai dan amanah...

la ni pengeluaran asb xyah pakai buku dah... pakai ic je.. haha
Reply With Quote
  #33145  
Old 12-03-2018, 10:59 PM
Akidemure Akidemure is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 4
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alphaOne View Post
Wslm.. skrg unit bercagar ASB hanya dibenarkan sehingga 200k sahaja. Jadi ikut je ckp banker.
So better jgn terminate ke mcm mana?
Reply With Quote
  #33146  
Old 13-03-2018, 02:14 AM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,570
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 28
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Akidemure View Post
So better jgn terminate ke mcm mana?
Bergantung.. jika ada peluang lebih baik dan perlu gunakan duit prinsipal ie beli rumah, elok jual dan buat baru 200k semula. Kl xde elok simpan je la.
Reply With Quote
  #33147  
Old 13-03-2018, 10:20 AM
macellsprvive macellsprvive is offline
Regular

macellsprvive's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 928
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 151
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by AARCEMARA View Post
Boss tepek lah pamplet tu kat sini utk dikongsi bersama....tq
saya x tahu mcm mana nak tepek pamplet tu.
tapi di laman web rasmi BSN ada tunjuk pasal rate tu.

https://www.mybsn.com.my/content.xhtml?contentId=513

__________________
Invest only the amount you can lose.

ASB, ETN, QSP, ADA, DGB, XRP, DRGN, WABI, ELIX, RUP.
Reply With Quote
  #33148  
Old 14-03-2018, 01:52 PM
General Juhziz General Juhziz is offline
Super Active

General Juhziz's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Apr 2010
Location: Kuala Selangor
Posts: 8,671
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by macellsprvive View Post
saya x tahu mcm mana nak tepek pamplet tu.
tapi di laman web rasmi BSN ada tunjuk pasal rate tu.

https://www.mybsn.com.my/content.xhtml?contentId=513

rate 4.8 tu, termurah dipasaran.. ambank pon 5.0, cimb 5.05
__________________
Rafidah Rahim
CIMB Uni Malaya..013-4305669
(ASB & Home financing CIMB islamic)
Service Berdesup Door to Door !!
Reply With Quote
  #33149  
Old 17-03-2018, 02:30 AM
FXerha FXerha is online now
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Location: Kuala Terengganu
Posts: 5,006
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

Sy berminat nk wat lasb2 maybank rm50k..ade x dlm cg ni? pm ambe..tq

Last edited by FXerha; 18-03-2018 at 06:41 PM..
Reply With Quote
  #33150  
Old 17-03-2018, 07:32 PM
blankoguy85 blankoguy85 is offline
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 7,208
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by FXerha View Post
Minat nk wat lasb2 maybank rm50k..pm ambe..tq
Rate Bank aper boss..??bulanan berapa..??
__________________

Layari Untuk Masa Depan Yang Lebih Ceria >> JOM CERIA
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump