Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Development Technique

Forex Development Technique This section discuss current development based on ideas of traders.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 12-07-2018, 03:23 PM
Dragonforex Dragonforex is offline
Active Plus

Dragonforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 2,686
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 270
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
partially correct...
ada mentioned statiscal arbitrage..
ada guna R ...
etc..

tapi mcm complicated technics.. the one yg aku nak explore ni much2 simpler but effectife
harap tuan teruskan.


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
CG adalah dunia maya semata2. kita adalah avatar CG cumanya
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 12-07-2018, 05:13 PM
amat_kayu amat_kayu is offline
Regular

amat_kayu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 340
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 42
Active Level
Default


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


teknik ni pernah dibincangkan di sini. skrg tgh process nak reverse engineering.

beberapa thread mengatakan teknik nih profitable.
__________________
Journal Teknik Kelam Kabut

Cuba VPS upcloud , harga berpatutan, hanya bayar bila kita guna. Boleh customize CPU, RAM dan storage. boleh delete dan clone kan VPS.
https://www.upcloud.com/register/?promo=582Z62
Reply With Quote
  #13  
Old 14-07-2018, 09:47 AM
amat_kayu amat_kayu is offline
Regular

amat_kayu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 340
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 42
Active Level
Default

just nak ulangkaji konswp dan term yg digunakan dalam teknik ni

spread - perbezaan price antara 2 pair

R dan Phyton - engin / sofware yg digunakan utk membuat statistic calculation.

mean reversion - pergerakan spread pergi menjauhi dan mendekati ♢( covergence and divergence) ke arah spread mean

stationary - spread yg converge dan diverge kepada mean - boleh digunakan utk mean reverting technic. ada cointegration

non-stationary - spread yg tidak converge dan diverge kepada mean. tidak ada cointegration.

p-value - statistiscal index utk menilai wujudnya cointegration
Reply With Quote
  #14  
Old 16-07-2018, 08:15 PM
Dragonforex Dragonforex is offline
Active Plus

Dragonforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 2,686
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 270
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ada indi ke??
__________________
CG adalah dunia maya semata2. kita adalah avatar CG cumanya
Reply With Quote
  #15  
Old 16-07-2018, 08:25 PM
Niyang Niyang is offline
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 38,084
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 543
Active Level
My Mood:
Default

fuhh ni ilmu porex tinggi... ilmu snr yg simple pun aku x lehhadam
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #16  
Old 16-07-2018, 09:12 PM
airaura88 airaura88 is offline
Active Member

airaura88's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,064
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

tumpang belajar masta..
Reply With Quote
  #17  
Old 16-07-2018, 09:44 PM
no trade no trade is offline
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 7,167
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 77
Active Level
My Mood:
Default

complicated ni. keluarkan indi buy sell shj boleh tak.
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Sedapnya Pelam Kocak
NyuMmmm
Reply With Quote
  #18  
Old 17-07-2018, 10:27 PM
amat_kayu amat_kayu is offline
Regular

amat_kayu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 340
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 42
Active Level
Default Indi dan EA dah ADA !!!!

Quote:

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


teknik ni pernah dibincangkan di sini. skrg tgh process nak reverse engineering.

beberapa thread mengatakan teknik nih profitable.

Indi dan EA utk teknik nih memang dah ada. Beberapa thread dalam forex factory ada share indi dan EA. Dah ramai yg develop. Kena rajin belek-2 la...

Yang jadi masalah nya kita tak tahu cara nak baca indi , dan EA tuh.

sebab tu aku buat reverse engineering, nak pahamkan cam mana dia org guna,... dan aku nak buat versi aku sendiri yg aku boleh paham,...

konsep nya , jangan lah kita buta-2 follow indi... kena tau apa yg indi tu nak bagi info pada kita,...

teknik nih tak lah complicated , cuma kita tak tahu mcm mana nak baca tuh yg nampak complicated. Ianya lebih mudah dari support dan resistance atau supply and demand ...etc


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
Journal Teknik Kelam Kabut

Cuba VPS upcloud , harga berpatutan, hanya bayar bila kita guna. Boleh customize CPU, RAM dan storage. boleh delete dan clone kan VPS.
https://www.upcloud.com/register/?promo=582Z62
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump