Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,417
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,181
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,902
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 21-03-2017, 10:48 AM
ikanjos79 ikanjos79 is offline
Active Plus

ikanjos79's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 2,875
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Xploit Machine View Post
ni cerita penuh, digesel / langgar lori;

20.03.2017 - Tapah, Kemalangan motorsikal berkuasa tinggi, penunggang dikenali sebagai En. Shamsul Anuar Ahmad (umur 28) dari Kulim Baru. Kemalangan di kilometer 312.4 Tapah menghala ke utara (Motorsikal Yamaha R6 berpendaftaran WVN722).



Lori tiba2 bertukar lorong. Mungkin ini punca kemalangan tsb. Tak timbul isu bawak 200kmh ++ atau besit kat kira tempat.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #22  
Old 21-03-2017, 02:00 PM
oldtbone oldtbone is online now
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: away from civilization
Posts: 6,118
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 207
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by miehensem View Post
Moto cc besar sama mcm keta cc besar..

Mcm 600cc ke atas.. mmg standard bawak 200kmh.. sistem braking pun power dah la ni.. tp kalau dkt sgt.. semua jenis kenderaan tak sempat nK brake.

Aku pernah nak sondol naza ria .. dia keluar mendadak tak bg signal.. brek menyerit sampai aku terpaksa elak ke railing tgh highway.. mujur tak tergolek.. kalau tak jadi mcm brader ni jugak.. time tu aku bawa 180kmh.. tak sampai suku throttle pun..

Bab laju.. kalau moto besaq ni mmg susah nak slow.. 140kmj tu pun slow.. naik 180kmh baru selesa bawak..

Mcm naik bimmer la.. f10.. masuk highway bawak 90kmh.. mau mati pucuk driver tu..

Atau wira.. masuk highway bawak 50kmh.. mcm tu la situasinya.. kalau wira 100-120kmh kita rasa selesa.. bimmer 140kmh rasa selesa.. kancil 660 bawak 80kmh rasa selesa.

Bab tayar lori yg pecah atas jalan.. aku pernah langgar 2 kali.. so far takda apa la.. tu pun sebab aku dah lama bawak sbk.. kalau new rider rasa boleh down tu.

Tp sbk ni bila lama2 dah kurang dah besitnya tu.. dia akan jadi makin slow.. aku sekarang pun mostly cruise 140-160 ja.. mmg slow byk la drpd dulu.. mula2 beli.. highway ja 200 ke atas dah.. confirm..

Mcm gitu la ceritanya.
tq bos atas penjelasan. jd mmg ada beza moto kecik kalo langgar objek atas jalan dgn kalo menunggang moto besar..
bg sy 140-160 tu pn dh cukup laju tu..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #23  
Old 21-03-2017, 02:17 PM
sansorrow sansorrow is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,261
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 29
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

lori tak nampak kot blind spot maybe.. ttapi at least berhenti la tgk moto tu..

mesti rase kene langgar kan
__________________
..................................................

https://www.myfxbook.com/members/San...rrowfx/1780210

..................................................
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #24  
Old 21-03-2017, 03:25 PM
nurazar nurazar is offline
Regular

nurazar's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2007
Posts: 831
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to nurazar Send a message via Skype™ to nurazar
Default

Quote:
Originally Posted by Zahar Julietbravo View Post
Salam takziah buat keluarga bikers ni. Aku tak Rasa arwah akan sondol objek lain selain si malaon ni tukar lorong dgn tiba2. Ko bawa moto baru ko tau perangai depa ni. Mmg berbakul2 sumpah seranah dari kami yg biasa Naik Moto ni.

Kan bagus kalau tukar lorong bg signal dari awal. So kami yg penunggang Moto ni lebih berhati2
Aku naik motor g keje setiap hari...selamat dari kesesakan lalulintas...namun bahaya nya naik motor terserlah....kekadang terfikir....orang bawak kete...bawak lori bawak bas...bawak kenderaan besar...pandang ke kepada penunggang motor nie...dan setip kali kena himpit dengan kenderaan yang menukar lorong tanpa beri signal atau beri je signal terus tukar lorong....memang berbakul la sumpah dalam hati...dan aku selalu ingat ayat ni....Ko bawa moto baru ko tau perangai depa ni
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #25  
Old 21-03-2017, 03:47 PM
Zahar Julietbravo Zahar Julietbravo is offline
Active Member

Zahar Julietbravo's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2012
Location: Johor-Perlis
Posts: 2,375
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 32
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nurazar View Post
Aku naik motor g keje setiap hari...selamat dari kesesakan lalulintas...namun bahaya nya naik motor terserlah....kekadang terfikir....orang bawak kete...bawak lori bawak bas...bawak kenderaan besar...pandang ke kepada penunggang motor nie...dan setip kali kena himpit dengan kenderaan yang menukar lorong tanpa beri signal atau beri je signal terus tukar lorong....memang berbakul la sumpah dalam hati...dan aku selalu ingat ayat ni....Ko bawa moto baru ko tau perangai depa ni
hahaha. sama la kita. mulut asyik tersebut eh eh je bila terperanjat
__________________
Repair & Service PC/Laptop/Networking
Sekitar Johor Bahru, Skudai, Iskandar Puteri
Call/Telegram 019.7667.021
Nak simpan dinar @ goldbar? Saya bantu anda secara PERCUMA klik sini https://uegnetwork.com/reff/ueg001205
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #26  
Old 21-03-2017, 03:51 PM
matten02 matten02 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 714
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 172
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Aku br test naik moto speed 190.. mmg xrs sgt.. tp klu keta o lori mmg diorg xblh agak kelajuan moto dtg klu just tgk dr side mirror
__________________
Surah Al-Hujurat Ayat 6
"Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu".
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #27  
Old 21-03-2017, 03:56 PM
stillFX stillFX is offline
Active Member

stillFX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 1,311
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 37
Dislikes (Received): 2
Active Level
Default

pada rider semua.. hati hati la.. igtan pada ambe jugak
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #28  
Old 21-03-2017, 04:01 PM
isteri_aku isteri_aku is offline
Active Member

isteri_aku's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2012
Location: Bumi Allah
Posts: 1,853
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kekadang kat hiway kita x perasan pon motor besar nie...sekali pandang cermin xde...pandang lg dah ada
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #29  
Old 21-03-2017, 04:02 PM
dan50 dan50 is offline
Super Active

dan50's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Aug 2010
Posts: 5,449
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

naik motor klu kat highway aku mmg takkan duk lane kanan, maintain lane emergency even keta banyak or takde langsung, minimize risk
__________________
" L e t . L i f e s . H a p p y "
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #30  
Old 21-03-2017, 04:03 PM
mutanic mutanic is offline
Super Active

mutanic's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2009
Posts: 5,004
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post

Keadaan motosikal mangsa yang terbabit kemalangan di kilometer 312.4 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara dekat Tapah, hari ini. FOTO Ihsan Pembaca

Tapah: Seorang penunggang motosikal maut selepas dipercayai melanggar belakang sebuah kenderaan lain di kilometer 312.4 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara dekat Tapah, hari ini.

Dalam kejadian jam 1.15 tengah hari itu, mangsa Shamsul Anuar Ahmad, 28, yang menunggang motosikal jenis Yamaha R6 meninggal dunia di tempat kejadian selepas parah di beberapa bahagian anggota badan.

Ketua Polis Daerah Tapah, Superintendan Som Sak Din Keliaw berkata, siasatan awal mendapati mangsa dipercayai melanggar bahagian belakang sebuah kenderaan lain yang masih belum dikenal pasti.

Katanya, ia berdasarkan kesan kerosakan bahagian hadapan motosikal berkenaan.

“Mayat mangsa kemudiannya dibawa ke Jabatan Forensik Hospital Tapah dan bedah siasat sedang dijalankan.

“Siasatan lanjut masih dijalankan mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya ketika dihubungi di sini.



http://www.hmetro.com.my/node/214969
lori langgar lari daaa...depa dah viralkan lori tu, org kejar suruh berhenti xnak...
__________________
“When it's difficult like this, the taste (of winning) is better.” ~ Valentino Rossi
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:38 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you