Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 20-03-2017, 10:38 PM
fenkers fenkers is offline
Active Plus

fenkers's Avatar
 
Trader Rating: (134)
Join Date: Dec 2005
Location: Cyber World
Posts: 4,450
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

takziah.... 200-250 tu biasa laa kalau org bawak motor besar... tp memang dah ajal dia, x leh nk kata apa jgk... motor hanya penyebab je..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 20-03-2017, 10:58 PM
PendingDiraja PendingDiraja is online now
Active Member

PendingDiraja's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,646
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un. Arwah merupakan seorang guru yang bertugas di Sarawak.
__________________
"There's a challenge. Where there is money, there is greed.Where there is greed,there are lies's."
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
  #13  
Old 20-03-2017, 11:03 PM
epbx epbx is offline
Super Active

epbx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 7,016
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

naya betul ... signal X bagi ler ni
__________________
berbelanja di GIANT & KAMDAR leh dpt rebet...
daftar jer dulu...klik...
www.svr2u.net/epbx
Reply With Quote
  #14  
Old 20-03-2017, 11:03 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 23,632
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 833
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PendingDiraja View Post
Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un. Arwah merupakan seorang guru yang bertugas di Sarawak.
oh ye ke lahai..
maksudnya arwah ni berada di semenanjung sebab cuti sekolah
Reply With Quote
  #15  
Old 20-03-2017, 11:14 PM
oldtbone oldtbone is online now
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 7,185
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 351
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fenkers View Post
takziah.... 200-250 tu biasa laa kalau org bawak motor besar... tp memang dah ajal dia, x leh nk kata apa jgk... motor hanya penyebab je..
maaf sy x pnah guna motor besar ..tp bos x bahaya ke kalo dlm kelajuan tu terlanggar objek yg x dijangka atas jalan?
contoh mcm serpihan tayar lori pecah, beluti atau lain2? ke sbb tayar dia besar x menyasar? sy bertanya sekadar utk pengatahuan..tq

takziah buat keluarga mangsa..semga dipermudahkan segala urusan..
Reply With Quote
  #16  
Old 20-03-2017, 11:38 PM
sansorrow sansorrow is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,298
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 29
Active Level
My Mood:
Default

al fatihah
__________________
..................................................

https://www.myfxbook.com/members/San...rrowfx/1780210

..................................................
Reply With Quote
  #17  
Old 20-03-2017, 11:38 PM
Jembo Jembo is offline
Regular

Jembo's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 740
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Innalillah...
Kebetulan petang tadi pun tengok motor besar terbabas di susur keluar tol kuala kangsar, mangsa rasanya meninggal sebab dh ditutup dgn kain.
Reply With Quote
  #18  
Old 20-03-2017, 11:55 PM
Kbyne Kbyne is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: KL
Posts: 8,063
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 55
Active Level
My Mood:
Default

Innalillahiwainnailaihirajiun...Alfatihah...

Motor sportsbike ambik masa nak elak,tak macam easyrider senang kontrol handle...

Apapun bawak biar sesuaian dgn traffic,kalau sesak sangat tak payah nak pesit,nak nak sekarang musim org balik kampung,jln ssak...
Reply With Quote
  #19  
Old 21-03-2017, 12:16 AM
myalizee83 myalizee83 is offline
Active Member

myalizee83's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2008
Posts: 2,005
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Moto beso nie mcm pelesit... selalu bawak laju2 cilok time kat highway... siap ader yg angkat tayar depan lagi... nasip x jatuh...
Reply With Quote
  #20  
Old 21-03-2017, 02:45 AM
miehensem miehensem is offline
Legendary Member

miehensem's Avatar
 
Trader Rating: (52)
Join Date: Dec 2007
Location: Sg.Petani Kedah
Posts: 13,233
Thanks (Received): 48
Likes (Received): 470
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by oldtbone View Post
maaf sy x pnah guna motor besar ..tp bos x bahaya ke kalo dlm kelajuan tu terlanggar objek yg x dijangka atas jalan?
contoh mcm serpihan tayar lori pecah, beluti atau lain2? ke sbb tayar dia besar x menyasar? sy bertanya sekadar utk pengatahuan..tq

takziah buat keluarga mangsa..semga dipermudahkan segala urusan..
Moto cc besar sama mcm keta cc besar..

Mcm 600cc ke atas.. mmg standard bawak 200kmh.. sistem braking pun power dah la ni.. tp kalau dkt sgt.. semua jenis kenderaan tak sempat nK brake.

Aku pernah nak sondol naza ria .. dia keluar mendadak tak bg signal.. brek menyerit sampai aku terpaksa elak ke railing tgh highway.. mujur tak tergolek.. kalau tak jadi mcm brader ni jugak.. time tu aku bawa 180kmh.. tak sampai suku throttle pun..

Bab laju.. kalau moto besaq ni mmg susah nak slow.. 140kmj tu pun slow.. naik 180kmh baru selesa bawak..

Mcm naik bimmer la.. f10.. masuk highway bawak 90kmh.. mau mati pucuk driver tu..

Atau wira.. masuk highway bawak 50kmh.. mcm tu la situasinya.. kalau wira 100-120kmh kita rasa selesa.. bimmer 140kmh rasa selesa.. kancil 660 bawak 80kmh rasa selesa.

Bab tayar lori yg pecah atas jalan.. aku pernah langgar 2 kali.. so far takda apa la.. tu pun sebab aku dah lama bawak sbk.. kalau new rider rasa boleh down tu.

Tp sbk ni bila lama2 dah kurang dah besitnya tu.. dia akan jadi makin slow.. aku sekarang pun mostly cruise 140-160 ja.. mmg slow byk la drpd dulu.. mula2 beli.. highway ja 200 ke atas dah.. confirm..

Mcm gitu la ceritanya.
__________________
Sambung Bayar Keta+Fixed Income Utk Owner Keta
Viva 1.0 (A) RM100/day | Myvi 1.3 (A) RM130/day | Proton Persona 1.6 (A) RM150/Day
Sungai Petani Car Rental( SPCR Enterprise )
PM/Call/SMS : 011-19987867

Last edited by miehensem; 21-03-2017 at 02:53 AM..
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold