Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 14,885
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 11,433
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 36,902
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20-03-2017, 02:18 PM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 226,968
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 545
Dislikes (Received): 2
Blog Entries: 40
Active Level
My Mood:
Default Coklat 'Eyeglass With Candy' halal - JAKIM



COKLAT Eyeglass With Candy keluaran Goodfood Industries Sdn Bhd adalah pemegang Sijil Pengesahan Halal Malaysia (SPHM) yang masih sah sehingga kini

Quote:
PUTRAJAYA: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) menafikan dakwaan coklat Eyeglass With Candy mengandungi bahan ramuan daripada sumber haram seperti yang disebarkan di media sosial sebelum ini

Bahagian Hab Halal JAKIM memaklumkan, coklat Eyeglass With Candy keluaran Goodfood Industries Sdn Bhd adalah pemegang Sijil Pengesahan Halal Malaysia (SPHM) yang masih sah sehingga kini

"Salah faham timbul apabila pengguna tidak memerhati dengan jelas label sebenar yang tertera 'free from pig's products and its Derivatives' (bebas daripada produk **** dan asal usulnya)

"Semua perlu mengetahui bahawa proses pengeluaran SPHM mengambil kira setiap ramuan dan proses berkaitan pengeluaran sesuatu produk dengan teliti, membabitkan pakar syariah dan teknologi makanan, " katanya dalam kenyataan, hari ini

Justeru, JAKIM menasihatkan pengguna supaya memeriksa status halal sesuatu produk melalui pelbagai kemudahan yang disediakan termasuk di laman web www.halal.gov.my dan aplikasi telefon pintar MyJakim, selain mendapatkan penjelasan mengenai isu halal yang tular di Facebook Bahagian Hab Halal, JAKIM

"Jadilah pengguna yang bijak sebelum menyebar dan berkongsi sesuatu isu halal yang tersebar dengan merujuk pihak berwibawa agar tidak terjebak ke dalam dosa fitnah sesama ummah," katanya

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/262075
Quote:
Originally Posted by penhitam View Post




tukang viral mata senget rasanya...tulisan FR hilang kena gam lidi tu

Last edited by TXT; 20-03-2017 at 04:27 PM..
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 20-03-2017, 02:20 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 15,422
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 160
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

dah lama berzaman coklat ni, ada lagi sampai sekarang
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 20-03-2017, 02:48 PM
penhitam penhitam is offline
Active Member

penhitam's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,689
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to penhitam
Default





tukang viral mata senget rasanya...tulisan FR hilang kena gam lidi tu
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 20-03-2017, 02:52 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 15,422
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 160
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by penhitam View Post

tukang viral mata senget rasanya...tulisan FR hilang kena gam lidi tu
tu la tuan. dia tak sempurna baca, pastu tularkan dengan tuduhan tak berasas mmg silap la
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 20-03-2017, 02:57 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 17,317
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

FREE from pig's product nie...FR die x nampak
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 20-03-2017, 02:59 PM
black_apple black_apple is offline
Active Plus

black_apple's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Location: jay bee...
Posts: 2,801
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
tu la tuan. dia tak sempurna baca, pastu tularkan dengan tuduhan tak berasas mmg silap la
biase la manusia...dh jatuh hukum dulu seblum siasat sepenuhnya..
tp x la sume cmtu..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 20-03-2017, 03:14 PM
stillFX stillFX is offline
Regular

stillFX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 865
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 24
Dislikes (Received): 2
Active Level
Default

emmm... tak tau nak kata apa dah... tukang viral ni kena umum balik dalam FB beliau... yang beliau dh tersalah viral. Agaknya kena saman dng pengilang tak?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 20-03-2017, 03:55 PM
isteri_aku isteri_aku is offline
Active Member

isteri_aku's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2012
Location: Bumi Allah
Posts: 1,830
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
dah lama berzaman coklat ni, ada lagi sampai sekarang
Dulu kecik2 lps abes makan cokolat dia, ikat 2 getah kat lubang tepi tu buat topeng. Skrg dah ada anak pon aku buat lg bende sama...anak pon sibuk join keh keh keh
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 20-03-2017, 03:58 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 15,422
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 160
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by isteri_aku View Post
Dulu kecik2 lps abes makan cokolat dia, ikat 2 getah kat lubang tepi tu buat topeng. Skrg dah ada anak pon aku buat lg bende sama...anak pon sibuk join keh keh keh
a'ah samala kita haha . masa kecik kecik dulu beli byk byk, lepas makan tu buat topeng hahaha
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 20-03-2017, 04:01 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 101,219
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 1450
Dislikes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

.pig mmg sensitif. ptot xde word tu lgsung. olahla ayat ganti lain. org kita ni pantang nampak. mmg malu gile la sbb kesengalan org cmni
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:45 AM.


Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you