Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 11-03-2017, 11:53 AM
Kbyne Kbyne is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Location: KL
Posts: 8,341
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 75
Active Level
My Mood:
Default

Keperluan ker kehendak...duniawi ker ukhrawi,ni orang kita yg guna perspektif ni...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 11-03-2017, 12:38 PM
Ibn Raffar Ibn Raffar is offline
Super Active

Ibn Raffar's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: May 2011
Posts: 6,695
Thanks (Received): 320
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

Ambe pun cadang nak beli tanah. Tapi tanah lot je yang murah2. Nak beli rumah bertanah harga merapu sangat sekarang ni
Reply With Quote
  #13  
Old 11-03-2017, 02:12 PM
satsepit satsepit is offline
Active Plus

satsepit's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,768
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 12
Active Level
Default

beli je, tanah laut sekalipun asal ada geran n harga berpatutan @ rendah dr pasaran xrugi pn..

besok manusia makin ramai, bumi bukan bertambah luas
Reply With Quote
  #14  
Old 11-03-2017, 02:21 PM
magnesium magnesium is offline
Legendary Member

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 10,026
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 81
Active Level
Default

maksud keperluan kena fahamkann


keperluan = pakaian makanan tempat tinggal
Reply With Quote
  #15  
Old 11-03-2017, 03:15 PM
CASA_IMPIAN CASA_IMPIAN is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 882
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Betul tu....rasenye bukan keperluan tapi keinginan kot.
Reply With Quote
  #16  
Old 15-03-2017, 03:17 PM
tet tet is offline
Active Member

tet's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,984
Thanks (Received): 269
Likes (Received): 21
Active Level
Default

dua tiga tahun lepas, aku pon sama ngn tt....kena plak ada org offer tanah dua ekar lebih skit kt kg...ada pokok getah....pi mai pi mai dok pk, aku bantai beli ja....

skang ni getah tu da boleh hasil la....tp aku bg ja pak aku suma....duit hasil getah tu aku x sentuh...kalu ikut kira2, cam xdak apa yg dpt....tp bila masuk bab balas jasa org tua, tu ja la kot yg mampu....

tanah tu pon skang rege da dekat dabel harga yg aku beli...tp aku ckp kat mem aku, tanah tu, selagi org tua ada, kira cam xda la....bila diorg xda br kita pk nk buat apa....

jd, dr pengalaman aku la...kalu tt nak beli tanah, beli kat kg n bg ja org tua jaga....dpt jugak la dia rasa hasil duit anak.....cuma pastikan nama atas nama sendiri lakot berebut plak sok kata harta pusaka....
Reply With Quote
  #17  
Old 15-03-2017, 03:20 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 18,608
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 37
Active Level
My Mood:
Default

kalo beli tanah untuk tujuan bagi anak2 dah tua nanti okey...
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
  #18  
Old 15-03-2017, 08:37 PM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 24,622
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 91
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CASA_IMPIAN View Post
Kalau tanah tu status pembangunan, saya amik kalau tempat stratergik. Tapi tak nk la yg mahal sgt. Skg ni byk jual tanah geran bersama. Ni yg tak gemar.
beli ja.. tambah aset.. klu terdesak leg jual.. dari beli benda yg bukan2 mcm beli keta2 mahal ke .. injoi ke.. baik beli tanah.. klu kita da x de .. ada gak harta utk anak bini..jgn diri kita je tapi pikir anak bini skali. klu geran share ok je klu kawasan pekan/bandar leh buat rumah sewa
Reply With Quote
  #19  
Old 21-03-2017, 01:32 PM
CASA_IMPIAN CASA_IMPIAN is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 882
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by GamezStar View Post
beli ja.. tambah aset.. klu terdesak leg jual.. dari beli benda yg bukan2 mcm beli keta2 mahal ke .. injoi ke.. baik beli tanah.. klu kita da x de .. ada gak harta utk anak bini..jgn diri kita je tapi pikir anak bini skali. klu geran share ok je klu kawasan pekan/bandar leh buat rumah sewa
Terima kasih atas pandangan tuan.
Reply With Quote
  #20  
Old 21-03-2017, 02:11 PM
sopianothman sopianothman is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 875
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

TT
Maaf soalan aku ni agak bisa sikit..Awak mampu ke tak maksudnya ada duit lebih x ..kalau beli tanah tu menyusahkan ke tidak.

kalau x menyusahkan pandangan kawan sila beli sebab x rugi paling tidak pun just maintain cukai tanah sahaja
Tanah insyallah akan naik harga cuma masanya sahaja sekarang pun tanah ceruk perekar pun dah hampir 40k

satu lagi untuk warisan anak anak kita kalau x nak maintain buat wakaf ..insyallah terbaik bossss
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump