Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Percayakah anda bumi ini rata?
Ya 110 18.18%
Tidak 443 73.22%
Berkecuali 52 8.60%
Voters: 605. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #6721  
Old 21-03-2017, 01:58 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,281
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1020
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Soalan boddoh yg aku pun xtahu apa tujuan, sedangkan ko x faham.. Xpe.. Aku turutkan kehendak ko.. Bagi resolusi terbaik pada map tu dalam bentuk dot. Aku kira untuk ko.. Sure boleh.. Then aku nak ko bagi formula apa yg aku guna untuk kira lokasi dot dalam resolusi map yg ko bg.. Ok?




Mmg x susah, tapi cara ko salah la dol.. Ni level jahil munafik, kalau orang kira arah kaabah ikut kaedah ko ni alamatnya sesat lagi menyesatkan. Ko x layak bincang bab pengiraan, bukan tahap ko..






Aku boleh beri, masalahnya dia belum lagi faham apa tu arah.. Ko ngn si dol tu pun masih x faham. Aku share nak bagi korang faham thats y aku open slow2 nak step2.. Mana boleh lompat..

Thread ni banyak ilmu baru dalam ratusan page.. Otak penuh sampah macam dalam kepala ko je yang anggap ilmu ni sampah.

Aku dah mintak pena berikan titik lokasi dalam resolusi yg ok untuk aku kira. Ingat mudah ke?

Oh ye... Ko ni pemitnah jugak ke? Apsal ko mintak tokey hadis? Aku puas baca thread ni xda pun dia cakap secara lansung atau x langsung ada hadis bulan keluarkan cahaya.. Mungkin aku terlepas pandang... Boleh tolong requote?
pung pang

pung pang..

alasan je lebih..

jawapan xde..

hampas..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
Paid Advertisement
  #6722  
Old 21-03-2017, 02:06 PM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,406
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
pung pang

pung pang..

alasan je lebih..

jawapan xde..

hampas..
Dol, aku mintak titik lokasi kan tu.. Ko jangan campur la topik ni untuk tambah post.. Bukan makanan ko ni, sedar diri sikit la..

Muka x sudah2.. Xda kaitan pun nak menyebok.. Malu sikit la

Pelik aku ngn ko ni..
Reply With Quote
  #6723  
Old 21-03-2017, 02:13 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 31,638
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 436
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Dol, aku mintak titik lokasi kan tu.. Ko jangan campur la topik ni untuk tambah post.. Bukan makanan ko ni, sedar diri sikit la..

Muka x sudah2.. Xda kaitan pun nak menyebok.. Malu sikit la

Pelik aku ngn ko ni..
apa la korang bab bumi rata la bulat la leper pun nak gaduh ke

rata ka bulat ka leper ko still masih nafas syukur la pada Allah Taala bagi hidup nie

Gaduh pasal dapat awek selena gomez ok gak

gaduh pasal berebut nora danish ok gak

rilek rilek la
__________________


Komisyen Lebih RM1,000 untuk yang rekemen pelanggan pada saya di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6724  
Old 21-03-2017, 02:21 PM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,492
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 237
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Soalan boddoh yg aku pun xtahu apa tujuan, sedangkan ko x faham..
takpe jadi org bo.do yg bertanya kan soalan.
dari berlakon jadi pandai tapi ape pun tak bule jawab

Last edited by Mata_Pena; 21-03-2017 at 02:31 PM..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6725  
Old 21-03-2017, 02:26 PM
Faizudin Faizudin is online now
Active Plus

Faizudin's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2011
Location: 3rd Rock From Sol
Posts: 4,830
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 47
Active Level
My Mood:
Default

Geng FE suka benar meratib dol. Sana dol, sini dol
__________________

-
Reply With Quote
  #6726  
Old 21-03-2017, 02:26 PM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,036
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 45
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
pung pang

pung pang..

alasan je lebih..

jawapan xde..

hampas..
ko faham ke asas arah tu kidds..yg ko cari arah kiblat tu apsal..guna je kaedah moden tu..kita Malaysia ni betul..jgn risau.kalau ko nk tepat..ko wat 1kompas baru iaitu paksi dia kaabah..bukan utara..kalau xleh wat..jgn bising2..kalau xreti diam2..tgk bintang panah atau kiblat..jgn jd bowdoh lak tanya aku bintang panah arah kiblat ada tak Kat icering..selalunya..ko byk stuwpit question Dr berfikir

Last edited by tokey99; 21-03-2017 at 02:28 PM..
Reply With Quote
Likes sharemalaysia liked this post
  #6727  
Old 21-03-2017, 02:28 PM
Faizudin Faizudin is online now
Active Plus

Faizudin's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2011
Location: 3rd Rock From Sol
Posts: 4,830
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 47
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
ko faham ke asas arah tu kidds..yg ko cari atau kiblat tu apsal..guna je kaedah moden tu..kita Malaysia ni betul..jgn risau.kalau no nk tepat..ko wat 1 kenapa baru iaitu paksi dia kaabah..bukan utara..kalau xleh wat..jgn bising2..kalau xreti xingat..tgk bintang panah atau kiblat..jgn jd bowdoh lak tanya aku bintang panah arah kiblat ada tak Kat icering..selalunya..ko byk ****** question Dr berfikir
timur darat ke blok timur? boleh jadi angkasa gaban
__________________

-
Reply With Quote
  #6728  
Old 21-03-2017, 02:28 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,281
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1020
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Dol, aku mintak titik lokasi kan tu.. Ko jangan campur la topik ni untuk tambah post.. Bukan makanan ko ni, sedar diri sikit la..

Muka x sudah2.. Xda kaitan pun nak menyebok.. Malu sikit la

Pelik aku ngn ko ni..
peduli hapa aku..

ko xnak jawab atau xtahu jawab itu ko punya pasal..

selama ko guna map fantasi tu xkan ko xsimpan yang resolusi besar..

kemain belajar dan pakar map fantasi, tapi mintak org resolusi lagi besar..

jawab je laa soalan dia..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6729  
Old 21-03-2017, 02:29 PM
azarulez azarulez is offline
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,725
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 539
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
kalut mintak latitud..ko dtgkan latitud bumi bulat dr kiraan bulat ke rata?kalau bulat..apa yg membuktikan selatan bawah?..atau hanya rekaan saintis mabuk yg mereka2 kiraan latitud??haha
kau tak perlu menyampuk isu lain kalau isu yang kau bawa pun tak boleh settle lagi..nak melencong isu lain supaya orang lupa isu penipuan hadis kau tu ke?
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6730  
Old 21-03-2017, 02:30 PM
azarulez azarulez is offline
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,725
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 539
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
ko faham ke asas arah tu kidds..yg ko cari arah kiblat tu apsal..guna je kaedah moden tu..kita Malaysia ni betul..jgn risau.kalau ko nk tepat..ko wat 1kompas baru iaitu paksi dia kaabah..bukan utara..kalau xleh wat..jgn bising2..kalau xreti diam2..tgk bintang panah atau kiblat..jgn jd bowdoh lak tanya aku bintang panah arah kiblat ada tak Kat icering..selalunya..ko byk stuwpit question Dr berfikir
better stuwpit question daripada menjadi pendusta hadis nabi.
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Tags
bentuk bumi, bumi rata atau bulat, saiz bumi

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold