Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 18-01-2016, 10:45 PM
cik dila sayang cik dila sayang is offline
CG Top Poster Club

cik dila sayang's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2009
Location: Planet Bumi
Posts: 22,660
Thanks (Received): 1024
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Astafirullah hal azim.
Semoga Allah permudahkan proses perubatan pelajar ini, aamiin.
__________________
Ruangan Siggy untuk Disewa
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 18-01-2016, 11:03 PM
letstorque letstorque is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 3,990
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by 1305 View Post
Dia blkg kereta. Kereta buat emergency, dia terlanggar kereta.
Jatuh x sempat bangunz . Lori sampai. Langgar beliau.

Dikhabarkan kereta tu buat emergency sbb Lori tu mcm nak langgar dia.
Dia langgar kereta, dia dah salah. Kesalahan kedua menunggang tanpa lesen.


Lori langgar motor tu satu kesalahan driver lori pulak.

Pening polis macam ni.
Reply With Quote
  #23  
Old 18-01-2016, 11:05 PM
Niyang Niyang is online now
CG Top Poster Club

Niyang's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2009
Posts: 34,902
Thanks (Received): 72
Likes (Received): 131
Active Level
My Mood:
Default

nauzbillah .... moga dier kuat
__________________
"Jika inginkan tempat di sisi Matahari, bersedialah utk terbakar"

"Kita memerlukan kegelapan untuk melihat Bintang"
Reply With Quote
  #24  
Old 18-01-2016, 11:08 PM
1305 1305 is offline
Super Active

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 9,639
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PeRtZ View Post
Bukan ke lori2 tak boleh lalu kawasan sekolah pada waktu2 tertentu..
Skrg dah mcm musim lori langgar pelajar sekolah
Jpj/ spad/ polis/ tentera/ bomba/ ambulan/ posmen/pergi mana?
Makan rasuah ker?
Jalan kampung bos..
Kat sabak bernam ada 2 projek besar.
Highway pantaibarat, dan pnsb housing. Tgh tambak tanah skg.
Source dr kawasan ni.
Tu sbb lori tanah banyak
Reply With Quote
  #25  
Old 18-01-2016, 11:09 PM
beekachoo beekachoo is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2016
Posts: 71
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Nauzubillahh........
Reply With Quote
  #26  
Old 18-01-2016, 11:09 PM
1305 1305 is offline
Super Active

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 9,639
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by letstorque View Post
Dia langgar kereta, dia dah salah. Kesalahan kedua menunggang tanpa lesen.


Lori langgar motor tu satu kesalahan driver lori pulak.

Pening polis macam ni.
Biar polis je la siasat dn justified kan kes ni.
Moga2 mangsa tanah.
Reply With Quote
  #27  
Old 18-01-2016, 11:11 PM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 38,624
Thanks (Received): 675
Likes (Received): 43
Active Level
My Mood:
Default

lori tanah kebanyakan dok atas jln pun bwk mcm haremmm...
__________________
http://www.mediafire.com/file/u66j2z2zqhpbd2q/468x60_fxoftheyear.gif
Reply With Quote
  #28  
Old 18-01-2016, 11:13 PM
onewafer onewafer is offline
Super Active

onewafer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Posts: 9,729
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 98
Active Level
My Mood:
Default

Kalo lori bawak laju lalu kat area
tu, memang salah driver lori.

Tapi ibubapa pun patut kena pantau
jugak anak2 bawah umur/takde lesen
naik motor ke sekolah. Dah jadi macam
gini, menyesal pun dah tak berguna.
__________________
Biar kecil asalkan berhasil,
Biar sedikit, lama-lama berbukit...
Reply With Quote
  #29  
Old 18-01-2016, 11:23 PM
dloanman dloanman is offline
Legendary Member

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 10,710
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 76
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Ya Allah, selamatkanlah adik yg putus kaki tu, berikan dio ganjaran akhirat yg terbaik. amin
Reply With Quote
  #30  
Old 18-01-2016, 11:25 PM
letstorque letstorque is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 3,990
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by joee View Post
lori tanah kebanyakan dok atas jln pun bwk mcm haremmm...
Aku pernah jaga 50 lebih lori tanah.
Letih woooo.


Bukan nya faham driver ni.

Aku sendiri kena kejar lori sebiji sebiji yang laju. Pintas. Sound terus kat driver lori.
Setakat catit no plate dan keluar surat amaran kepada syarikat transporter, driver kisah apa.

Bila kena tengking, baru kena buku dengan ruas. Nak bertumbuk pun bertumbuk la. Report polis biar.kena lokap. Senang esok driver tu tadak. Kurang satu masalah.


Mula kita bayar trip. Diorang bawak laju nak kejar trip.
Lepas tu kita set 5 trip je sehari untuk setiap lori.
Diorang bawak laju jugak.

Sebab diorang nak balik awal. Pukul 3 ada lori dah siap 5 trip. Nak balik awal punya pasal.


Ada lori kita intip pecut sampai 130kmh atas jalan utama. Bukan highway.

Pening kepala.
Nanti kena marah dengan penduduk tempatan lagi.
Rasa macam nak suruh je penduduk tahan lori yang biadap dan lanyak driver lori tu cukup cukup.
Aku serak suara marah diorang buat dek je.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold