Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #61  
Old 14-02-2018, 08:19 AM
dauskupang dauskupang is offline
Active Plus

dauskupang's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2012
Location: ..................................................
Posts: 4,649
Thanks (Received): 94
Likes (Received): 88
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Laici View Post
spe laa nak bocorkan maklumat kalau bos2 yg terlibat...silap2 kena tukar tempat, tak pun kena ragging kaw2 atau dipulaukan dekat tempat kerja..cakap identiti dirahsiakan tapi bukan leh percaya pun
x rahsia pun...

siap bleh tau sape report...

hahahaha
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #62  
Old 14-02-2018, 08:42 AM
Laici Laici is offline
Active Plus

Laici's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 3,394
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 156
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dauskupang View Post
x rahsia pun...

siap bleh tau sape report...

hahahaha
itu la masalahnya...spe nak bocor maklumat kalau camtu
Reply With Quote
  #63  
Old 14-02-2018, 08:48 AM
Encik Sponge Encik Sponge is offline
Active Plus

Encik Sponge's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2013
Posts: 3,063
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 59
Active Level
Default

Orang kat sempdan leh cari makan dengan buat report ni ja wehhh...

Rebut la peluang yg ada hahaha
Reply With Quote
  #64  
Old 14-02-2018, 08:53 AM
OrgaDKiller OrgaDKiller is offline
Active Member

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,850
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
kenapa terhad pada penjawat awam je, dan bukannya kepada semua termasuklah pekerja swasta
Ganjaran ni hanya untuk kesalahan bawah S.17(b) ASPRM je. rujuk balik seksyen kesalahan tu sbb tawaran rasuah biasanya ke penjawat awam @ ejen (rujuk tafsiran 'ejen' dalam akta)
Reply With Quote
  #65  
Old 14-02-2018, 09:07 AM
kamal_kampong kamal_kampong is offline
Legendary Member

kamal_kampong's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Apr 2007
Location: negeri hujung dunia
Posts: 15,262
Thanks (Received): 302
Likes (Received): 73
Active Level
Default

ini dah mcm rasuah atas rasuah ni..
__________________
TERUSKAN BOIKOT BARANG2 ZIONIS, SELAMATKAN AL-AQSA

BERMUAMALAH SESAMA MUSLIM PASTI BARAKAH / SOKONG PRODUK MUSLIM
Reply With Quote
  #66  
Old 14-02-2018, 09:27 AM
myrayyan myrayyan is offline
Super Active

myrayyan's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Location: Wilayah
Posts: 6,101
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

nak dptkan ganjaran tu pun bukan senang..maklumat pun kena ade doc/bukti yg kukuh,klu NFA jawabnye yg mengadu tu kenalah nanti..tp zaman skrg ade bukti jelas pun masih leh lepas gak..klu tau pun buat diam je klu x senggara bdn
Reply With Quote
  #67  
Old 14-02-2018, 09:30 AM
macellsprvive macellsprvive is offline
Regular

macellsprvive's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 649
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 42
Active Level
My Mood:
Default

aku pernah ditanya soalan lebih kurang mcm ni.
'kalau orang atasan awak didapati buat salah, apa tindakan awak?'

soalan interview jwtn 41 gomen. interview kat putrajaya.
aku jawab confident je 'akan laporkan pada pihak berwajib supaya siasatan lanjut boleh dilaksanakan bla bla bla..'

penyudahnye, sampai skrg aku keje swasta. tapi ok lah, sini aku perform gaji bnyk, x perform makan la gaji yg xperform.

next time kalau ada peluang interview gomen lagi aku dah standby nak jawab ape kalau ditanya soalan mcm tu lagi hahaaha
__________________
Invest only the amount you can lose.

ASB, ETN, QSP, ADA, DGB, XRP, DRGN, WABI, ELIX, RUP.
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
  #68  
Old 14-02-2018, 09:35 AM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 26,644
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1388
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by macellsprvive View Post
aku pernah ditanya soalan lebih kurang mcm ni.
'kalau orang atasan awak didapati buat salah, apa tindakan awak?'

soalan interview jwtn 41 gomen. interview kat putrajaya.
aku jawab confident je 'akan laporkan pada pihak berwajib supaya siasatan lanjut boleh dilaksanakan bla bla bla..'

penyudahnye, sampai skrg aku keje swasta. tapi ok lah, sini aku perform gaji bnyk, x perform makan la gaji yg xperform.

next time kalau ada peluang interview gomen lagi aku dah standby nak jawab ape kalau ditanya soalan mcm tu lagi hahaaha
tuan, terima kasih atas soalan spot ni
insya Allah nanti kalau ada interview kerja gomen dan ditanya soalan sama, tahu la saya nak jawab mcmana
Reply With Quote
  #69  
Old 14-02-2018, 09:48 AM
Dragonforex Dragonforex is online now
Active Member

Dragonforex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 1,029
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 120
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by macellsprvive View Post
aku pernah ditanya soalan lebih kurang mcm ni.
'kalau orang atasan awak didapati buat salah, apa tindakan awak?'

soalan interview jwtn 41 gomen. interview kat putrajaya.
aku jawab confident je 'akan laporkan pada pihak berwajib supaya siasatan lanjut boleh dilaksanakan bla bla bla..'

penyudahnye, sampai skrg aku keje swasta. tapi ok lah, sini aku perform gaji bnyk, x perform makan la gaji yg xperform.

next time kalau ada peluang interview gomen lagi aku dah standby nak jawab ape kalau ditanya soalan mcm tu lagi hahaaha
jawab je, saya akan minta bos tu kongsi hasil rasuah dengan saya sebagai denda dia makan rasuah. win2 situation.
__________________
CG adalah dunia maya semata2. kita adalah avatar CG cumanya
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump