Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #33081  
Old 09-01-2018, 09:35 AM
anuarul anuarul is offline
CG Top Poster Club

anuarul's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Jan 2009
Posts: 26,020
Thanks (Received): 76
Likes (Received): 12
Active Level
Default

Camane nak elak dari bank lain kira loan asb kita ni sebagai komitmen yg terlalu tinggi ikut nilai sijil kita pinjam tu ye?

Susah juga nak uruskan loan lain, bila ccris ada 100k loan asb.
__________________
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #33082  
Old 09-01-2018, 09:40 AM
macellsprvive macellsprvive is offline
Regular

macellsprvive's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 606
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 32
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anuarul View Post
Camane nak elak dari bank lain kira loan asb kita ni sebagai komitmen yg terlalu tinggi ikut nilai sijil kita pinjam tu ye?

Susah juga nak uruskan loan lain, bila ccris ada 100k loan asb.
kalau bank islam, loan ASB yg lebih setahun dan dividen dibiarkan, dia akan anggap sebagai pendapatan. kalau dividen dibawa keluar tu x sure.

__________________
Invest only the amount you can lose.

ASB, ETN, QSP, DRGN, ELIX, DGB, ADA, XRP.
ENG, RUP, WABI -> next
Reply With Quote
  #33083  
Old 09-01-2018, 09:50 AM
anuarul anuarul is offline
CG Top Poster Club

anuarul's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Jan 2009
Posts: 26,020
Thanks (Received): 76
Likes (Received): 12
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by macellsprvive View Post
kalau bank islam, loan ASB yg lebih setahun dan dividen dibiarkan, dia akan anggap sebagai pendapatan. kalau dividen dibawa keluar tu x sure.

oh...bank islam mcm tu ye. ok tq info..
__________________
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
Reply With Quote
  #33084  
Old 09-01-2018, 11:40 AM
buggie buggie is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 37
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by awangselamat View Post
salam..tumpang tanya

mana lagi bagus...keluarkan bonus asb tu dan bayar loan utk setahun terus ke atau keluarkan tiap2 bulan dan bayar loan tiap2 bln..?

ada perbezaan banyak ke utk pulangan dividen akhir tahun nanti..?
Keluar bulan bulan sebab dividend di kira atas baki terendah setiap bulan
Reply With Quote
  #33085  
Old 11-01-2018, 10:37 AM
lahradzai lahradzai is offline
Junior

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2013
Posts: 50
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anuarul View Post
Camane nak elak dari bank lain kira loan asb kita ni sebagai komitmen yg terlalu tinggi ikut nilai sijil kita pinjam tu ye?

Susah juga nak uruskan loan lain, bila ccris ada 100k loan asb.
Bro kena target buat loan kat bank yg ada buat asb loan. Sbb mostly diorg x akan kire sebagai komitment kalau dh lebih setahun.
Reply With Quote
  #33086  
Old 11-01-2018, 11:16 AM
-Ahmad87- -Ahmad87- is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 531
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 12
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by lahradzai View Post
Bro kena target buat loan kat bank yg ada buat asb loan. Sbb mostly diorg x akan kire sebagai komitment kalau dh lebih setahun.
Tak semestinya. Axxin Bank tak kira dividen ASB sebagai pendapatan walaupun mereka ada ASB Loan.
Reply With Quote
  #33087  
Old 11-01-2018, 02:11 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,549
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 24
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by -Ahmad87- View Post
Tak semestinya. Axxin Bank tak kira dividen ASB sebagai pendapatan walaupun mereka ada ASB Loan.
Jangan apply HL kt bank affin, apply asbf je kat situ.. HL apply la kat bank RHB ke, CIMB ke, MBB ke.. bole je lepas.

Saya max asbf & asb2f lepas je beli satu rumah subsales dan satu rumah undercons. Janji tahu kiraan income bank yg kita nk submit loan tu.

If nak cakap gaji besar, wife saya retail assistant gaji dlm 4k++ ada asbf & asb2f 448k bole lepas beli satu subsales 300k. Banker cakap bole beli satu lg rumah dlm 200k. Hehe
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF & ASB2F Rate 4.80% for 100k and above.
Kindly Telegram/Whatsapp me at +60102320234. Thanks

Last edited by alphaOne; 11-01-2018 at 08:18 PM..
Reply With Quote
Likes -Ahmad87-, anuarul liked this post
  #33088  
Old 12-01-2018, 07:58 AM
tet tet is offline
Active Member

tet's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,988
Thanks (Received): 269
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alphaOne View Post
Jangan apply HL kt bank affin, apply asbf je kat situ.. HL apply la kat bank RHB ke, CIMB ke, MBB ke.. bole je lepas.

Saya max asbf & asb2f lepas je beli satu rumah subsales dan satu rumah undercons. Janji tahu kiraan income bank yg kita nk submit loan tu.

If nak cakap gaji besar, wife saya retail assistant gaji dlm 4k++ ada asbf & asb2f 448k bole lepas beli satu subsales 300k. Banker cakap bole beli satu lg rumah dlm 200k. Hehe
Koho Kemah abe alphaone...ahahaha...
Reply With Quote
  #33089  
Old 12-01-2018, 04:33 PM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,549
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 24
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tet View Post
Koho Kemah abe alphaone...ahahaha...
Alhamdulillah.. rezeki drpd Allah..
kita amalkan ilmu yg diberi jer..
__________________
Baby Years - Income Years - Retirement(Rehirement?)

ASBF & ASB2F Rate 4.80% for 100k and above.
Kindly Telegram/Whatsapp me at +60102320234. Thanks
Reply With Quote
  #33090  
Old 12-01-2018, 04:55 PM
yus7777 yus7777 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 199
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Active Level
Default

thanks for the info
__________________
JEMPUT SINGGAH
https://danimyamall.com
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump