Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,533
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,372
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,812
More...
Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 25-03-2017, 10:15 AM
akudotcom akudotcom is online now
Active Member

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,018
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 50
Dislikes (Received): 55
Active Level
My Mood:
Default

Utk rekod
Harga barangan yg di jual sentiasa naik dan naik, ini termasuklah dgn hartanah, ini di gelar inflasi
Ini kerana nilai duit kertas semakin tidak bernilai kerana sentiasa di print setiap tahun
Ini jelas kelihatan, apabila bank sentiasa mengenakan interest


Berita "harga rumah turun" bermakna "sila pinjam bank lagi"
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

* To Multi-Level Marketing (MLM) and Network Marketing people : dont lie about ur income.. sampai bila nak menipu org?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #102  
Old 25-03-2017, 10:59 PM
Carrot Carrot is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2014
Posts: 27
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

pandangan saya..mane yg mampu beli rumah...beli la rumah..klu nk bli 2nd hand..klu yg rumah br klu nk bli bli yg bawah 500k,,,
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #103  
Old 28-03-2017, 11:55 AM
KojiGawa KojiGawa is offline
Regular

KojiGawa's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2013
Posts: 491
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post


Tahun ini adalah tahun 2016 adakah tahun ini sesuai melabur hartanah atau tidak?

Jawapan ya atau tidak kita kena cari melalui sejarah,sebab sejarah akan beritahu kita cerita cerita.

Tahun ini 2016 pasaran hartanah agak slow terutamanya pasaran subsales,juga dalam subsales market kita dapat banyak listing jual below market value tidak kira bumi atau non bumi lot, ini bermaksud ramai orang nak jual hartanah mereka dengan cepat.

- Tahun 2016 adalah tahun yang agak teruk dalam hartanah,pandangan dari saya tahun 2017 nanti pasaran hartanah akan lebih teruk daripada tahun ini,sesiapa yang ingin beli hartanah untuk duduk sendiri,boleh beli rumah subsales pada tahun depan 2017.Sebab tahun depan adalah harga yang paling rendah.

- Pulang balik kepada soalah adakah tahun ini sesuai beli hartanah untuk melabur? Jawapan saya ialah YES, bagi sesiapa yang ingin melabur dalam hartanah tahun ini dan tahun depan adalah peluang yang baik,kalau anda mempunyai modal yang banyak boleh beli rumah subsales,kalau anda baru bekerja tidak lama,boleh melabur dalam project undercon.

- Sebab project akan ambil 3tahun untuk siap,kalau awak beli hartanah pada 2017,estimate siap 3tahun kemudian tahun 2020, di klang valley populasi akan menambah sampai 10juta orang pada tahun 2020.Permintaan sewa& beli adalah tinggi.

- Mungkin awak akan tanya adakah sesuai melabur hartanah dalam waktu economics downturn? Kalau kita baca balik sejarah kredit crisis berlaku pada tahun 2007-2008 semua harga property turun,harga share turun.Pada masa itu banyak project dah siap tidak dapat jual,developer buat offer / discount untuk rumah dia. Pada masa itu ramai orang tidak berani beli,sebab mereke rasa risiko terlalu tinggi. Kalau sesiapa ada beli hartanah pada tahun 2008 di klang valley,sampai tahun 2010-2011 hartanah mereka dah naik harga 30-50%.

- Ada juga orang ramai yang beli hartanah condo pada tahun 2009 di klang valley pada masa itu cuma harga rm200k-230k,dalam tempoh 2tahun sahaja,sampai tahun 2011 harga dah naik sampai rm320k,untungan adalah RM100k dalam tempoh 2tahun.

- Harga hartanah di klang valley paling tinggi pada tahun 2013-2014, pada masa itu property market sangat HOT,jadi ramai orang pilih beli project pada tahun 2013,3 tahun kemudian rumah dah siap pada tahun 2016 tapi malangnya pasaran hartanah slow, susah nak jual dan sewa untungan pun tidak banyak.

- Kesimpulan saya rasa tahun depan adalah timing yang paling bagus untuk melabur hartanah sebab harga adalah paling rendah ,jadi apa yang anda perlu buat sekarang adalah kumpul modal anda untuk tahun depan.

Selamat belajar

Financial Coach
Mr Tee

https://www.facebook.com/14052662230...type=3&theater
Mana nak dapat data untuk graph tu yer? cantik betul turun naik dia. atau hanya gambaran semata?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #104  
Old 28-03-2017, 04:07 PM
skalony skalony is offline
Active Member

skalony's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,372
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Rumah sekarang nie rumah mampu tengok dan lihat...Aduyai.. nasib lah generasi akan datang...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #105  
Old 28-03-2017, 04:09 PM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,338
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 204
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by skalony View Post
Rumah sekarang nie rumah mampu tengok dan lihat...Aduyai.. nasib lah generasi akan datang...
yg susut hanyalah penilaian bank.
tapi harga rumah tak susut.

so bile nak beli rumah down payment kene bubuh kaw kaw2

kesian aku nak beli rumah tak mampu2 lagi.
keluar duit kwsp pun kene topup banyak lagi.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #106  
Old 28-03-2017, 04:12 PM
cyborg cyborg is offline
Active Plus

cyborg's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,999
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 16
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by naning View Post
Betul tu. Tapi bila nak beli harga makin naik adalah.
Tak pernah susut.
Kena sorok agaknya ....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #107  
Old 28-03-2017, 04:39 PM
sansorrow sansorrow is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,237
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 29
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

sampai ke tua lah aku tunggu die turun harge
__________________
..................................................

https://www.myfxbook.com/members/San...rrowfx/1780210

..................................................
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #108  
Old 28-03-2017, 08:59 PM
Duit Tepi Duit Tepi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2013
Posts: 268
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Segmen harga 300k-500k adalah segmen pilihan paling panas. Rumah Prima yg 700 kaki persegi duduk dlm segmen ni juga kan?
__________________
Jadilah penguna bijak, Bertukar kepada OG1asean, nikmati penjimatan dari 5% setiap Kali anda bayar bil dan top up,Sila PM utk info lanjut
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #109  
Old 21-04-2017, 07:23 AM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 107,753
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 4519
Active Level
My Mood:
Default

Harga rumah di Kuala Lumpur terus meningkat


KELEMBAPAN ekonomi sepatutnya menjejaskan harga rumah, tetapi ia tidak berlaku di Kuala Lumpur. Gambar hiasan

KUALA LUMPUR 20 April – Harga rumah di Kuala Lumpur terus meningkat, mencatat pertumbuhan 5.1 peratus tahun ke tahun, walaupun kedudukan pasaran hartanah lemah, kata Knight Frank dalam Laporan Indeks Kediaman Global, bagi tempoh suku keempat 2016.

Pengarah Urusan Knight Frank Malaysia, Sarkunan Subramaniam berkata, harga hartanah kediaman di kawasan utama dan terkenal di kawasan bandar raya dijangka terus mengukuh dengan peningkatan modal yang sederhana.

“Pembangunan berasaskan transit di sepanjang laluan LRT dan MRT dijangkakan terus me*ningkat ekoran perhubungan yang bertambah baik,” katanya menerusi laporan yang dilancarkan di sini hari ini.

Knight Frank, perunding hartanah bebas global, menilai pres*tasi harga rumah utama di 150 bandar raya di seluruh dunia, termasuk 47 di Asia Pasifik.

Laporan itu menyebut harga rumah global meningkat pada purata 6.6 peratus pada 2016, kadar tertinggi dalam tempoh tiga tahun, namun, tidak termasuk bandar raya di China, dengan indeks hanya meningkat 4.9 peratus pada 2016.

Kedudukan bandar raya di China dalam 10 bandar raya utama dunia dipinggirkan apabila Wellington, New Zealand mencatatkan peningkatan 23.7 peratus berbanding Shenzhen (23.5 peratus).

Ketua Penyelidik Asia Pasifik Knight, Frank Nicholas Holt berkata, penguasaan bandar raya utama China dalam ranking harga 12 bulan tertinggi, telah mendorong pembuat dasar mengambil langkah ‘penyejukan’ pasaran, menerusi sekatan pembelian rumah serta kriteria pinjaman yang lebih ketat.

“Tindakan ini serta beberapa lagi kawalan modal yang lebih ketat boleh mendorong lebih banyak modal mengalir masuk ke bandar yang lebih kecil di China, yang sebahagiannya kini meng*a*lami lebihan bekalan yang ke*tara,” katanya.

Menurut laporan itu, bandar raya di Australia terus menyaksikan peningkatan ketara harga, didorong oleh kadar faedah yang rendah dan kadar perbandaran yang kukuh.

Namun, peningkatan harga dijangkakan menyederhana di kebanyakan pasaran Australia sepanjang 2017 ekoran kriteria pinjaman bank yang lebih ketat selain permintaan luar yang me*nguncup. – BERNAMA


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/bisnes/ekon...#ixzz4eppnuO3s
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
  #110  
Old 22-04-2017, 12:41 AM
Epal10 Epal10 is offline
Regular

Epal10's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 862
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Dapat offer rumah prima di melaka tengah, xthu nak ambil ke tidak aparment rm200k gak
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:48 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you