Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 18,499
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 13,990
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 39,790
More...
Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 22-04-2017, 12:00 AM
Breekachu Breekachu is offline
Super Active

Breekachu's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2012
Posts: 5,743
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 11
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Ni tempat pengasuh ada cctv kan? Yang tak ada cctv tak mustahil berlaku mcm ni
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #32  
Old 22-04-2017, 12:32 AM
dloanman dloanman is offline
Legendary Member

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 10,025
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 44
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sexy-angel View Post
aku setuju ngan ko la abg sado...
mula2 memang kita takut duit tak cukup, nak bg anak mkn apa...
tapi In Sya' Allah rezeki anak2 tuhan dah tulis...
aku dah cuba, memang berbaloi jaga sendiri anak...
betul boh! bini den lebih sado sbb dio brenti kojo dh lebih 5thn jago anak2 sendiri

sblm ni bini kojo 1/2 day ajo blk tghari, tapi bilo den kato rezki bisnes den ado jgn risau insyaAllah bwh jaminan Tuhan, den pujuk2 berenti utk uruskan anak2 & dio setuju
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #33  
Old 22-04-2017, 12:38 AM
dloanman dloanman is offline
Legendary Member

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 10,025
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 44
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Breekachu View Post
Ni tempat pengasuh ada cctv kan? Yang tak ada cctv tak mustahil berlaku mcm ni
klu prasan sstgh tompek ado cctv, tapi palsu
jiran den pun ado pakai

kek lazada pun ado jual murah2 bwh RM25

==> http://www.lazada.com.my/fake-dummy-...1992.html?ff=1
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #34  
Old 22-04-2017, 07:42 AM
cek mek molek cek mek molek is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 16,985
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 267
Dislikes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
kes hari ni. pengasuh direman lepas bayi maut semalam
innalillah, baby meninggal rupanya. kesiannya lahai



Quote:
Originally Posted by TT View Post
klo ikutkn die tau tu ada cctv. tp sbb terbiasa kot

xpun die pikir selagi xde org dlm sdri yg sebar vid xde apa nak takot. ak bantai jela budak2 tu

cmni takot nak hntr anak kt taska
rasanya kalau gini, baik TT suruh isteri TT jaga sendiri anak TT.
atau cari pengasuh atau taska yg mmg kredibiliti dia dalam menjaga baby dan budak budak mmg bagus dan terpercaya.

sebab nak elak berlaku spt dalam kes ni. dalam kes ni, baby ni pun dah meninggal. kesian sungguh..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #35  
Old 22-04-2017, 07:46 AM
cek mek molek cek mek molek is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 16,985
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 267
Dislikes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Ipoh: Polis klasifikasi kes kematian bayi lelaki yang meninggal dunia selepas tidak sedarkan diri ketika dalam jagaan pengasuh di Taman Meru, semalam sebagai kes bunuh.

Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner Sum Chang Keong berkata, setakat ini kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan pengasuh bayi berkenaan kini direman tujuh hari bagi membantu siasatan.

Menurutnya, hasil bedah siasat yang dijalankan di Jabatan Forensik Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) petang semalam mendapati punca kematian adalah akibat kecederaan di kepala mangsa.

"Suspek wanita berusia 36 tahun yang juga pengasuh bayi berkenaan ditahan semalam sebelum polis dapat perintah reman tujuh hari bermula hari ini.

"Hasil bedah siasat mendapati ada unsur jenayah terhadap mangsa iaitu pendarahan dalam kepala dipercayai akibat dipukul atau hentak dengan objek keras," katanya dalam sidang media di sini hari ini.


Harian Metro hari ini melaporkan hasrat suami isteri menyambut ulang tahun kelahiran mereka yang ke-30 bersama anak sulung tidak kesampaian apabila bayi lelaki pasangan itu meninggal dunia selepas hampir 24 jam bertarung nyawa akibat tidak sedarkan diri ketika berada dalam jagaan pengasuh di sebuah rumah di Taman Meru, di sini, kelmarin.

Muhammad Syahmi Naufal Muhammad Adam Tham, lapan bulan disahkan meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) pada 6.21 pagi semalam.

Ibunya, Robaah Kamaruddin, 30, berkata, dia menerima panggilan telefon daripada pengasuh pada 11 pagi Rabu yang memaklumkan anaknya dalam keadaan lemah.


Menurutnya, dia dan suami bekerja di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) di Meru Raya dan menghantar Naufal ke rumah pengasuh berkenaan pada 7 pagi setiap hari sejak Januari lalu.

direman utk siasatan bawah s302 kk
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #36  
Old 22-04-2017, 02:07 PM
FXerha FXerha is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Location: Kuala Terengganu
Posts: 4,524
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 8
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Sedap kalo dpt lanyak mcm die wat kt budak tu..aku sensitif sket bab bdk2 ni..

Klo diberi pilihan 2 pesalah dpn aku, 1 peragut & 1 lg pendera bdk2, aku bantai si pendera bdk2
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #37  
Old 22-04-2017, 02:40 PM
onewafer onewafer is online now
Super Active

onewafer's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2014
Posts: 8,633
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 49
Dislikes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Manusia makin stress...

Tak dapat tidak, anak sendiri,
sendiri kena jaga. Harapkan pengasuh,
dalam 100, ada sekor dua yang buat
palat. Yang palat tu tak meninggal,
bayi pulak yang meninggal...



.
__________________
Biar kecil asalkan berhasil,
Biar sedikit, lama-lama berbukit...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #38  
Old 22-04-2017, 03:07 PM
iamloco iamloco is offline
Super Active

iamloco's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2008
Location: Seri Iskandar/Melaka
Posts: 9,446
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dloanman View Post
wahai ibu2, berenti lah kojo & jagolah anak2 sendiri. Lebih berkat & selamat & bahagio

nitik air mato den (seorang ayah yg sado) bilo tengok anak kecik kno campak dgn bab1sitter tu
kalau ada pilihan igt nak sgt ke kerja? lain org lain situasi, lain kepayahan hidup.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #39  
Old 22-04-2017, 05:16 PM
dloanman dloanman is offline
Legendary Member

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 10,025
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 44
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by iamloco View Post
kalau ada pilihan igt nak sgt ke kerja? lain org lain situasi, lain kepayahan hidup.
betul boh, lain pdg lain belalang. Yg penting cara mengadaptasi dlm sesuatu situasi ikut kemampuan diri

sapo yg mampu kojo & mampu byr bab1sitter, silokan jiko itu yg terbaik,
sapo yg sanggup berenti kojo & korban utk jago anak, silokan jiko itu yg terbaik,

tepuk dado tanyo kemampuan sendiri & hormati pendapat & situasi org lain itu yg terbaekkk
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #40  
Old 25-04-2017, 11:02 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 103,770
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 2563
Dislikes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Kantoi campak budak lepas ibu bapa tuntut mahu lihat CCTV

Susulan viral video anak-anak taska dicampak dan dihempas minggu lalu, seorang lelaki, bapa saudara kepada salah seorang mangsa di taska berkenaan tampil mendedahkan apa sebenarnya yang berlaku.

Assalamualaikum. Saya bapa saudara kepada salah seorang mangsa dera di taska, di mana ada anak-anak yang dicampak. Taska tersebut di *** Research bersebelahan dengan sebuah universiti swasta, Selangor. Saya berbesar hati jika pihak My Media Hub memaparkan luahan saya. Namun saya mohon tutup nama saya agar kakak saya yang merupakan warga *** tidak mendapat tempias.

Sebelum ini kami sudah membuat laporan polis dan pihak polis telah mereman mereka dan menasihatkan kami agar tidak viralkan kes ini. Kami patuh, namun selepas seminggu mereka dilepaskan atas alasan pendakwa raya tidak akan membawa kes ini ke mahkamah kerana tiada kecederaan yang serius pada semua mangsa.

Saya tidak tahu siapa yang mula viralkan video itu di media sosial. Tetapi saya menyokong tindakan dia sebab saya mahu keadilan kepada anak saudara saya dan mangsa-mangsa yang lain.

Sebelum ini pun, pihak HR *** Research yang menguruskan kontrak taska berkenaan cuba menutup kes ini. Tetapi ibu bapa termasuk kakak saya buat laporan juga. Pernah ada kes budak yang cedera, malahan sampai dah jadi terencat budak itu.

Namun disebabkan tiada CCTV pada masa itu, kes tersebut ditutup. Selepas kes itu, barulah pihak pengurusan *** menyuruh memasang CCTV. Tetapi, itulah tiada siapa yang periksa.

Kes yang terbaru ini pun terkantoi sebab salah seorang mangsa lebam, jadi ibu bapa dia tuntut nak tengok CCTV.

Kejadian yang terbaru ini berlaku pada 31 Mac 2017. Tetapi ibu bapa semua hanya tahu pada 5 April 2017 setelah diberitahu oleh ibu mangsa yang mengambil masa yang lama untuk beritahu sebab pihak pengurusan HR *** Research berkata, jika dia mengambil tindakan, nanti taska itu kena tutup dan depa nak hantar anak ke mana? Seperti mengugut jugalah. Malahan, amat pelik kenapa kepala HR *** Research itu beria-ria mempertahankan pihak pengurusan taska berkenaan.

Demikian mesej yang bapa saudara kepada salah seorang mangsa yang dihantar ke taska tersebut. Mohon pihak berwajib siasat dan ambil tindakan terhadap individu-individu yang terlibat bagi mengelakkan kejadian seumpama itu berulang, sebelum ada kanak-kanak yang kehilangan nyawa.



http://www.suara.tv/2017/04/25/viral...k-tengok-cctv/
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:31 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you